Meni kad je ispod nule, za 12 km koliko imam do posla a to je oko pola sata gradske voznje i ne dostigne 90 stepeni. Cak i kada je par stepeni iznad nule. Motor 1.9 tdi 131ks. Pricao sam sa jos nekim koji imaju te motore i njima je ista stvar.
to nije normalno..meni radnu digne nakon 6km na velikim minusima (1.9tdi 66kw). Imam i video zapis.
Da se ne voziš u leru na toj dionici?

ili je svakih 500m semafor?
nema manje potrošnje na leru..a niti grijanja kako spada.
evo danas na +14c
https://www.youtube.com/watch?v=VUOSQtIQsbs Očito je da nije kako treba..temperatura motora pada.
Prijašnjih zima..ali baš oštrih kada je vani -10 -15 onda mi je to pod normalno kada staneš na semaforu koji malo duže drži (cca 1 minutu) pa temperatura motora padne jer mu svu toplinu šalješ na grijanje kabine.: Nastavkom vožnje opet se zabije na 90 i sve funkcionira kako treba.
Ovo več NIJE kako treba !!!..kao što se i na videu vidi. Primjetio sam sad neki dan kad sam išao malo "propuhati motor" na AC. Poslije stiskanja je bila "tropicana" ali vračajući se natrag u gradski režim..temperatura bi varirala ovisno o načinu vožnje. Znači termostat je neispravan i ne odrađuje kako treba.
Drugi dan čisti grad...prva druga non stop. 15km...onda sam poludio i sturiro (nepotrebo) ali je zabio na 90 i nije poslije pustio.
Novi termostat (sa dihtungom) je več u ladici..ovih dana ide zamjena. Pa ću vidjet.
Inače u ovlaštenom mi je lik spomenuo neke motoriće koji valjda preusmjeuju klapnu i služe za grijanje kabine i da može biti i do njih..da nije termostat u pitanju. Cijena je PAPRENA (200 eura+ )
Vrlo mali postotak je takvih kvarova..ugl je termostat koji pušta i zatvara.
vidjeću kad zamijenim..ako je isti problem..onda ne bude dobro
Imam i garanciju na termostat..pa kako je to nažalost danas i novi dijelovi nisu neki put potpuno ispravni..makar su i oem.
Da li je veliki posao menjati termostat, da li ga treba menjati? Ima li jos kakvih posledica ili samo slabije grejanje?
Kako na kojem autu i kako koji majstor. Dugoročno normalno da nije se zdravo voziti konstatno kad u sistemu imaš takav "hod" temperature.
Kao kad ti kažu da nije zdravo stiskati motor " na hladno"...tako i ova dijagnoza nije dobra.
još opasnije je kada ide u +...
kod mene kad dođe na 90..zna padat do 75. Uglavno nisu neke oscilacije. Ali da bi se usudio ići na neki duži put sa takvim stanjem..ne bih.
Vozim se več 5 dana s takvim stanjem..ali dosta je bilo odgađanja.