Autor Tema: VCDS aktiviranje opcija na MY2015 elegance  (Pročitano 5147 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

VCDS aktiviranje opcija na MY2015 elegance
« poslato: 23. Nov, 2015. 23:25 »
Video sam se večeras sa Batketom, da mu iskodiram preko VCDS-a sve muzičke želje i da probam njegovu ljutu mašinu u SPORT-u.
Na žalost, nešto mu je elektronika pobrljavila, ostao je zaključan u ECO modu, iako je Batke insistirao da je SPORT selektovan. Auto ide kao vreća peska...
Na kraju se i on pomirio sa činjenicom da jedino chip može da pomogne da taj auto ide kako treba. Džaba mu i SPORT i INDIVIDUAL i sva ostala podešavanja, sve je to zavaravanje i bežanje od istine - auto jednostavno ne ide :P

Sent from my LG-D722  

« Poslednja izmena: 23. Nov, 2015. 23:33 mirkuk38 »

Van mreže batke

Odg: VCDS aktiviranje opcija na MY2015 elegance
« Odgovor #1 poslato: 24. Nov, 2015. 00:23 »
mirkuk38 baš ti hvala na lepim rečima, niko mi nije pohvalio mašinu kao ti  :P

Šalu na stranu, večerašnja Zemunska sesija je po meni bila uspešna. Skoro sve što sam poželeo, a imali smo uputstvo uspeli smo da aktiviramo. Auto je u elegance opremi što znači da ima fabrički LED i napred i nazad.

Evo spiska:
- aktivirana oba zadnja svetla za maglu
- aktivirana corner funkcija prednjih maglenki
- aktiviran naizmeničan rad LED-a i migavca, pri uključivanju migavca, napred
- aktivirano okretanje cajgera (kao na RS-u) pri davanju kontakta
- aktivirana funkcija prikaza informacije na MFD-u koliko litara može još da stane u rezervoar
- aktivirana štoperica (lap timer) na MFD-u
- povećan broj inpulsa migavca u confort radu (stock 3 - podešeno na 4 impulsa)

- uprkos pokušajima, odnosno aktivaciji zadnjih led svetala kao DRL, i pored uputstva, pri aktivaciji su se popalila sva svetla na kolima. Mislim na DRL napred i nazad (što je i bio cilj), ali i svetla na komandnoj tabli kao i svetla za osvetljenje tablica. Nije mi se dopalo da ta svetla rade permanentno čim se da kontakt bez obzira da li je dan ili noć (posedujem funkciju AUTO svetla i volim da vidim da se tabla upali kad uđem u tunel ili neki mračniji deo, a da se nakon izlaska ugasi). Pokušali smo više puta da to podesimo, ali smo na kraju tu funkciju deaktivirali i vratili na fabričko podešavanje.

- za comfort otvaranje šibera nisam našao uputstvo pa je logično da po tom pitanju nismo ništa uradili.

- i na kraju mi je ipak žao što nismo uspeli da aktiviramo funkciju spuštanja suvozačkog retrovizora pri ubacivanju vozila u rikverc. Ali šta ću kad auto izgleda ne podržava tu funkciju. Sve smo mi lepo uključili po uputstvu ali rezultata nije bilo (ubi se Miroslav šaltajući, odnosno ubacivajući menjač u rikverc, ali retrovizor se ne da mrdnuti)

Nakon sesije smo se malo izmenjali vozeći svako auto onog drugog. Nije ni čudno da mi auto, kako kaže mirkuk38 ne ide, kad vozi kao baba... :P

Džabe si čipovao mašinu kad je šaltaš na 1500rpm ulenjićeš tu ergelu od 195KS  =))
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #2 poslato: 24. Nov, 2015. 00:36 »
Nema druge nego da okačim neki klip, kako obrtka gravitira ka crvenom polju  ;). Ispada više da ne znam da vozim auto  hearcut

A ovaj retrovizor nismo uspeli da namestimo, jer je potrebno izvršiti setovanja na tri mesta, a na jednom od njih smo udarili u zid - auto ne podražava konkretnu opciju. Jbg..... volja je postojala, ali viša sila je viša sila.

Bitno da je Batke zadovoljan i da će sada marljivo češljati Internet u potrazi za novim tweakovima za njegovu mašinu... A još da ste imali prilike da vidite kako mu cakle okice, kada je izašao iz auta da proveri pale li se maglenke kada se mota volan i kako naizmenično rade ledice i žmigavci. Kao detence neko...  =))

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 24. Nov, 2015. 07:10 »
Spustanje retrovizora pri ubacivanju u rikverc moze da se altivira samo u vozilu koje ima elektropomicna sedista sa memorijom polozaja.
A offa u temi koliko ti volja...........
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže batke

« Odgovor #4 poslato: 24. Nov, 2015. 08:13 »
@bugarin: izgleda je tako čim nismo uspeli, a prilično sam siguran da smo sve odradili kako treba. Ja sam u svakom slučaju zadovoljan.
A i ovo je izgeda tema svaštara :P

@mirkuk38: što jej jes, ne mogu da protivurečem, bio sam srećan kao kuče u liftu. Za malo da se upiškim od sreće, nego bilo hladno pa nezgodno da se šetam onako mokar.  =))
Sjajan posao moram da te pohvalim, sve preporuke. Nadam se da danas neću morati da zovem majstor Miću da vadi fleke :B=) s obzirom na to da sam bio "pokusni kunić". Ovo nisi probao na svom vozilu...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #5 poslato: 24. Nov, 2015. 08:35 »
Lenj sam da uradim sebi, ali nisam za drugare... šta ćeš.
Mogli bi da otvorimo temu, gde bi postavljali VCDS modifikacije koje smo isprobali i koje rade kako treba.. da sve imamo na jednom mestu  bravo2

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #6 poslato: 24. Nov, 2015. 09:49 »
A kad cete meni da upalite te lepe funkcije, moj auto nema SPORT mod ali nije vreca peska, evo mirkuk38 je svedok da se lepo i ostro vozi :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže adamGT

« Odgovor #7 poslato: 24. Nov, 2015. 09:50 »
A meni?

sent from 3310

« Odgovor #8 poslato: 24. Nov, 2015. 09:52 »
Predlazem da ovu zabavu kodiranja funkcija odradimo na skupu u decembru?

Van mreže batke

« Odgovor #9 poslato: 24. Nov, 2015. 10:18 »
Ja dolazim na skup 99%. Malo ću verovatno kasniti iz opravdanih razloga. Moj posao će da bude uživo prezentacija izvršenih modifikacija. Za ostalo morate da se obratite glavnom i odgovornom uredniku za VCDS modifikacije velikom Miroslavu alias mirkuk38   :B=)

Van mreže batke

« Odgovor #10 poslato: 25. Nov, 2015. 20:32 »
A bogami i cajgeri, nekad hoće da se okrenu nekad neće. Ubio me bog ako znam da im nađem caku...  wac1

« Odgovor #11 poslato: 25. Nov, 2015. 21:38 »
Pa je l' rade ti kodovi ili ne rade, u cemu je kvaka?

Van mreže batke

« Odgovor #12 poslato: 25. Nov, 2015. 22:24 »
Sve ostalo što smo kodirali radi. Spuštanje suvozačkog rezrovizora pri ubacivanju u rikverc moj auto ne podržava jer nemam elektro pomična sedišta. Refuel quantity ne znam zašto ne radi, a cajgeri kao što rekoh nekad rade nekad ne rade... u čemu je caka nemam pojma.
Tako ti je to Aleksandre. Treba pitati Froda, možda će on znati.

Van mreže bugarin

« Odgovor #13 poslato: 25. Nov, 2015. 23:12 »
za needle staging (needle sweep) ne znam zasto radi periodicno, a za sve drugo razlog je sledeci:

VCDS se vam pokazati sve mogucnosti odredjenog kontrolera, ali pitanje je da li vi imate ugradjene periferije za sve te mogucnosti.
recimo: pokazace vam da imate opciju za upozorenje za nizak nivo tecnosti za pranje soferke. ako stiklirate ovu opciju mogu se desiti dve stvari: da vam konstantno stoji upozorenje za tecnost (jer nemate ugradjen senzor) ili da upozorenje normalno radi (imate ugradjen senzor).
znaci mogucnost kontrolera ne garantuje da ce ta opcija raditi kako treba.

velika vecina ljudi koristi opciju "coding" i pod njom "long coding helper". tu i dolazi do zabune, jer misle da imaju u kolima sve sto mogu da izlistaju.
ja za sve u sta posumnjam da postoji na kolima, prvo proverim da li postoji pod "adaptation". ako ga tu nema, onda su male sanse da zeljena stavka proradi.
nekad i "adaptation" nije pravi izvor informacija, a nekad jednostavno operacija mora da se ponovi vise puta.
meni je prilikom prosle adaptacije, tek iz drugog pokusaja uspevalo da neke opcije iskljucim. mozda je tako podesen softver a mozda je jednostavno bag u pitanju (ipak vecina nas koristi kineske klonove ross techovih kablova i softvera)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže frodo

« Odgovor #14 poslato: 26. Nov, 2015. 00:49 »
Ako je kodiranjem aktivirano i ne izbacuje nikakvu grešku pri očitavanju grešaka, onda mora da radi.
Ako ipak ne radi, postoji neki bag i tu nema pravila niti rešenja.
Može da se proba gašenje funkcije pa ponovna aktivacija, možda to eventualno reši problem.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8