Autor Tema: Temperatura ulja u motoru  (Pročitano 37940 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Markkoni

Odg: Temperatura ulja u motoru
« Odgovor #30 poslato: 26. Jan, 2016. 13:48 »
To verovatno nikada necemo saznati, koje je ulje fabricki u kom autu. Osim ako ne nadjemo insider-a. Ja sam siguran da ce ti pasti temperatura ulja posle zamene u istom rezimu voznje.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže brele

« Odgovor #31 poslato: 26. Jan, 2016. 23:02 »
Mirkuk izgleda neki pivoljubac :)
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #32 poslato: 26. Jan, 2016. 23:11 »
Ništa lepše nego orošena krigla piva po letnjoj vrućini, negde u ladovini, uz blagi vetrić... mmmmm...

beer1

Van mreže Peja

« Odgovor #33 poslato: 27. Jan, 2016. 10:16 »
U vezi teme, jeste li razmisljali da razlika u prikazivanju izmerene temperatrure ulja (ako se porede dva automobila) nastaje zbog razlicitih senzora, tj tolerancije preciznosti.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže voyager

« Odgovor #34 poslato: 30. Jan, 2016. 13:35 »
Autoput, konstantnih 160km/h na praznoj deonici nekih 20km. Spoljna temp u opsegu 9-10°C. Temperatura ulja je bila zakucana na 103°C.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže ИгоР

Temperatura ulja u motoru
« Odgovor #35 poslato: 30. Jan, 2016. 16:18 »
Према ономе што сам читао за поједине моторе, у принципу, температура не би требала прећи 110 степени (горња граница) код већине мотора.
Варијације постоје, наравно.
Углавном, не треба одмах кривити уље, може се десити да расхладни систем није добар, рецимо лоша водена пумпа, која ће одмах дићи температуру свему осталом.
« Poslednja izmena: 30. Jan, 2016. 16:21 ИгоР »

Van mreže brele

« Odgovor #36 poslato: 30. Jan, 2016. 19:26 »
Hmmm, ali ako vodena pumpa ne radi kako treba onda može doći do pregrevanja.
Ona ili radi ili ne radi kako treba.
Ili?

Van mreže ИгоР

Temperatura ulja u motoru
« Odgovor #37 poslato: 30. Jan, 2016. 20:33 »
Ипак нетачно, али тачно је за могућност прегријавања. :). 130 степени уља је сасвим добар показатељ прегријавања, али то не мора бити случај, обзиром да има мотора са већим радним температурама од ових наших стандардних (код мене термостсат отвара на 87). Нетачно из разлога јер водена може радити смањеним капацитетом када пакунг пробије и полако крене зарибавање, или ако је лежај лош, а да држи мотор још увијек на горњој температурној граници. Е сада је апликативна она моја прича за деми воду, која гура температуру у недоглед, а ви ни незнате шта се дешава, нити имате симптоме прегријавања, већ се само све топи, а ништа не кува, док је још вријеме.
« Poslednja izmena: 30. Jan, 2016. 20:43 ИгоР »

« Odgovor #38 poslato: 15. Feb, 2016. 19:46 »
Večeras se vraćam autoputem kroz Slavoniju, kiša, hladno... a meni i dalje temp od 110 do 115C. I onda se setim da sam doplatio donju zaštitu motora (šuspleh), tako da karter kod mene nema promaju sa donje strane, već je zaštićen i ušuškan.
Da li možda zbog toga imam takvu temp ulja ???

Na mreži Markkoni

« Odgovor #39 poslato: 15. Feb, 2016. 20:00 »
Ne. Meni se ne razlikuje temp. ulja posle ugradnje suspleha koji skroz zatvara motorni prostor sa donje strane. Tj i ako se razlikuje to je mozda stepen-dva.

Sent from my iPhone  

Van mreže brele

« Odgovor #40 poslato: 15. Feb, 2016. 20:59 »
Miroslave, opusti se čoveče.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #41 poslato: 15. Feb, 2016. 21:13 »

[/quote
Večeras se vraćam autoputem kroz Slavoniju, kiša, hladno... a meni i dalje temp od 110 do 115C. I onda se setim da sam doplatio donju zaštitu motora (šuspleh), tako da karter kod mene nema promaju sa donje strane, već je zaštićen i ušuškan.
Da li možda zbog toga imam takvu temp ulja ???

Evo pre par minuta sam pričao sa sinom od mog gazde u firimi u kojoj radim dečko ima Pasta B8 2.0 TDI 150 ks highline i temperaturu ulja mu drži oko 110 stepeni , na satu ima 12 hiljada ali je uradio servis na 10hiljada kaze da su mu rekli ovi iz Poršea Ada da bi bilo dobro  da se uradi na 10hiljada i on je uradio i temperatura ulja se samo spustila 2-3 stepena i sada se vrti na oko 108 109 stepeni ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #42 poslato: 15. Feb, 2016. 21:39 »
Dakle identično kao i kod mene  :B=). Ajde taman će da otopli za mesec dva, pa pratim temperaturu ulja da li zavisi i od spoljnje temperature, a onda ide i zamena ulja pa da utvrdimo sa čim sve temp. ulja ima veze :)

Van mreže brele

« Odgovor #43 poslato: 15. Feb, 2016. 21:41 »
Evo pre par minuta sam pričao sa sinom od mog gazde u firimi u kojoj radim dečko ima Pasta B8 2.0 TDI 150 ks highline i temperaturu ulja mu drži oko 110 stepeni , na satu ima 12 hiljada ali je uradio servis na 10hiljada kaze da su mu rekli ovi iz Poršea Ada da bi bilo dobro  da se uradi na 10hiljada i on je uradio i temperatura ulja se samo spustila 2-3 stepena i sada se vrti na oko 108 109 stepeni ...
Mislim da su ga izvaćarili za taj raniji servis bez potrebe.

« Odgovor #44 poslato: 03. Apr, 2016. 12:47 »
Samo da obavestim kolege da sam sa zamenom ulja (i flitera ulja) dobio 0 (nula) stepeni celzijusa nižu radnu temperaturu ulja.

Eto.. barem je tako na ovom konkretnom modelu Škode.