0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Tek sad vidim da se iz mog posta teško može zaključiti ono što sam hteo da kažem Dakle, probao sam varijantu skidanja filtera i prskanja asepsola u "rupu" od filtera. Sav asepsol se vraćao ka meni, uopšte ga nije uvlačio u ventilacioni sistem, sve je završavalo na patosnici. Klima je bila podešena na 18 stepeni i maksimalno duvanje. Probao sa i bez recirkulacije, ista priča. Nisam probao da smanjima duvanje na manju vrednost (nije mi palo napamet, a i kolena počela da bole ).Što se tiče utiska o sredstvu sa slike, nisam nezadovoljan jer nisam previše ni očekivao. U kolima se oseća miris sredstva čim se uđe. Nisam baš najbolji za opisivanje mirisa, ima tu neko notu svežine, a da li je mentol, borovina ili eukaliptus, pojma nemam. Poenta je da se meni mirisi uopšte ne sviđaju (nema veze koji su) i jelkice kod mene mogu da stoje vrlo kratko (zaboli me glava pri iole dužoj vožnji sa jelkicom). Ovo sonax čudo sada moram da trpim i srećom nije ni blizu toliko intenzivno kao jelkice tako da je podnošljivo iako bi bilo bolje da ga nema. Normalnim ljudima bi verovatno bilo OK, neko bi možda hteo da bude i intenzivnije.Pre tretmana, paljenje klime je u prvih minut-dva generisalo blagi, nekada skoro neprimetan karakterističan vonj. Da je bilo samo to, ne bih se ni trudio da bilo šta radim jer je trajalo vrlo kratko i nije odavalo utisak da tamo negde ima "krdo" bakterija, gljivica i ko zna kakvih "malih zelenih". Veći problem mi je bilo gašenje klime jer moja bolja polovina insistira na gašenju bar 5 minuta (obično i više) pre kraja puta, a nakon gašenja se baš osećala i vlaga ali i neki "miomirisi" onoga što se nakotilo.Sada, nakon tretmana, paljenje klime samo blago pojača već prisutan miris sonaxa, ne osećam više onu vlagu - utisak je "odličan 5!"Gašenje klime krene da ubacuje vlažan vazduh (ranije, nakon dužih vožnji mi se dešavalo da se retrovizor zamagli) i to se i dalje dešava, tu nema promene niti je za očekivati da je bude. Pored mirisa sonaxa se oseća ta vlaga u smislu sparnog, teškog vazduha, kao pred kišu. Vonja nema ali možda je i samo pokriven sonaxovim mirisom, ne mogu još da tvrdim ali verujem da će se pokazati za par dana kada sonax malo ispari. Zaključak: ako miris sonaxa još malo ispari u sledećih par dana, biću zadovoljan. Ako ne ispari i bude me bolela glava kada budem vozio ka Tasosu za par dana, onda ću da naučim lekciju da se klima sređuje ranije
Kao sto vidim neki se boje da kada se pjena pretvori u tekucinu moze otici na elektroniku ,ne nece otici jer se sa isparivaca direktno cijedi u posudu u koju se skuplja kondenz i izace kroz cjevcicu za kondenzat ispod auta.