0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
@Filip:Delimicno je tacno, ali gresis u par stvari:Banem zato sto trenutno trazim sledeci auto, i to mi je ovih dana preokupacija.Nemam nista konstruktivno trenutno da dodam.Nemam nameru da nabijam postove samo da bih bio prisutan i povecavao broj poruka.Sto se teme o 1.8TSI tice, niko ni da navede koje su karakteristicne "boljke" i sta gledati pri kupovini a vezano za ovaj motor u Octaviji.Tvoju temu sam pogledao, ali mi nije od pomoci posto sada za moj budzet nema takav primerak Octavije 1.8TSI; tacnije ima jedna (link sam postavio) ali istekla je registracija, ne vodi se na prodavca...Kad se na tome stedi, mozes misliti sta sve jos moze da fali.Pored tog primerka samo jos jedan 1.8TSI ima u oglasima, dosta skuplji i inace skup za 2008.godiste.Sudeci po temi ti nisi imao nekih problema, ali ne mora da bude tacno za ostale primerke...
Potrošnja ulja jeste problem, probao sam Castrol Edge 5w30, a u poslednje vreme sam prešao na Motul X-Cess 5w40, kvalitetnije ulje po sličnoj ceni.Potrošnja se kreće od 0.3l na 1000km nakon zamene da bi mi sad pred zamenu u poslednjih 1000km potrošila 0.8l. Sada sam sipao ponovo Motul X-Cess 5w40, i dodao Liqui Moly aditiv Visco Stabil. I pored isključivo gradske stani-kreni vožnje, u prvih 1000km potrošnja ulja je pala na zadovoljavajućih 0.2l. Videćemo kako će biti dalje, na leto se razmišljam da probam 10w60 gradaciju.Kakva su tvoja iskustva?