0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.
pa, svako koristi automobil za neke potrebeprosecnoj porodici auto sluzi da se ode na posao, da se ide u kupovinu, na pijacu, u posete i slza sta sluzi fabia od 130 konja? sta zimi kad pada sneg, a gume siroke?ps kad vec nista nije pojacano od 90 ks do 110, kako to da to isto moze da sluzi i za 130 ks. ipak je razlika od 90 ks do 130 ks, ako nista drugo nosaci motora ce pocepati motorni prostor, a tek osovine, menjac?
Snaga (konji, kW) prodaje automobile, a obrtni moment pobedjuje na trkama. Bilo i bice.U gradu ti najbolje vuce CR turbo dizel, da bi silni konji iz TSI motora bili upotrebljivi trebas izgledati smesno i vrteti auto u gradu na visokim obrtajima, ma sta TSI klan pricao, tako je. CR je drasticno elasticniji.Auto put je druga prica, u korist TSI, ali ne nesto preterano.
octio sam zabasao medju ljubitelje skoda od preko 200 konja. meni je to tudji svet.ako bmw 3 ima nesto preko 1,4 tone a fabia 1,1 tone, tih tri stotine kilograma je utroseno na nesto sa razlogom. padaju mi odmah dva razlog - kvalitet elemenata i bezbednostno, vreme je da se udaljim u nepoznatom pravcu iz diskusije koja me ne zanima a i o kojoj slabo imam pojma. pozdrav (malom broju) nabudzenih forumasa
Tako je Filipe, 1.6 tdi ima veci obrtni moment od 1.4 tsi, a kamo li 1.2 tsi u opsegu 1500 -2000 rpm. Diagrami su dostupni na netu.A udaraj (-) stoli me bojko ni (-) ni (+) ne mogu naplatiti, niti znace nesto u zivotu.