0 članova i 22 gostiju pregledaju ovu temu.
Zar nije nepisano pravilo da isparivač mora biti ispod nivoa ekspanzione posude? Ovako se lako može desiti da imaš vazdušni čep u isparivaču...
Хвала за инфо. Молим те, да ли је исправан положај редукора као код колеге Фило, да тражим "прекоманду" на право мјесто (мислим на угао под којим стоји у односу на правац кретања)?За проблематику гријања коју си навео знам одавно и надам се да неће бити проблема, односно да ће моћи да "освоји" за све, а тренутно ме највише занима како да откријем евентуалне ваздушне џепове...
Druže to je tu sve OK, iz ovih slika ti nemaš šta da brineš čak i grijanje isparivača je urađeno OK tako da po ovome kako izgleda na fotkama tebi ostaje samo da jednom godišnje sapunicom provjeriš SVE spojeve te jednom na 10000 km zamjeniš filter tečne faze na ovom elektroventilu. Vodi računa o atestu boce!Malo, istina, smeta ono pancirno crijevo, ali šta je tu je, pazi kada radiš oko karburatora ili šteluješ na račvi da ne bi bilo boc-boc.
tankim strelicama sam obilježio visokonaponski kabl bombine, on ovako kako stoji nije neki problem ali može da bude jer ga usisna grana kučišta filtera zraka drži preblizo haubi i ako na njoj nema izolacije onda će kad tad doći do proboja u radu dok voziš a kada digneš haubu sve će biti OK pa ćeš lovit Gremline.
debelim krugom sam označio majstorsku domišljatost kojom su ti blokirali klapnu zraka i njome prigušili dotok odnosno povečali podpritisak na grlu karburatora. "Majstori" to rade u slučajevima kada su mikser ili isparivač jači nego bi trebalo za taj motor. U glavnom na plinu radi ali na benzinu se guši i previše troši.e sad ako tebi to (sve skupa) u dosadašnjem korišćenju auta nije pravilo probleme zanemari ovaj post u potpunosti, ali ako imaš bilo kakvih problema onda je to ta klapna, odnosno "razlog" zbog kojeg su je zakovali.pozz
Evo mesac
UPOZORENJE:- da rezervoar ne sme da bude napunjen više od 80% njegove zapremine;
E vidi,svi dijelovi plinske instalacije moraju biti fiksirani za karoseriju - školjku automobila tako da taj ventil moraš maknuti odatle na pozicije koje sam ti obilježio strelicama. Što je bliže isparivaču to je bolje samo sad je pitanje imaš li dovoljnu dužinu glavne dovodne cijevi - ona nikako ne smije biti nastavljana pa sam ti crvenom strelicom obilježio rezervnu poziciju.Žuti okvir sam postavio na elektroniku koja me interesuje a crvenim krugom "ožiljak" moguće da je to ostatak od livenja cijevi..