Autor Tema: Alarmi, koji ugraditi?  (Pročitano 13051 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
Alarmi, koji ugraditi?
« poslato: 30. Jul, 2013. 19:29 »
Imate li predlog koji od aftermarket alarma ugraditi? Nekako naginjem ka Meta alarmima...
« Poslednja izmena: 30. Jul, 2013. 22:39 skoda »

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
Odg: Alarmi, koji ugraditi?
« Odgovor #1 poslato: 11. Jan, 2014. 22:22 »
preshao sam ceo forum i nigde nisam video preporuke za alarme!! :) ugradio bi alarm ali ne znam koji,znam da je za svaki model razlika u njima zbog funkcija koje imaju!!!zanima me koji alarm moze na fabiju comfort 1.4 mpi 50 kw, i koje funkcije ima?? ???
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #2 poslato: 11. Jan, 2014. 23:08 »
Samo nemoj one koji automatski zaključavaju auto kada zatvoriš vrata (a ključ ostao u kontakt bravi!)
Ja sam hteo da ugradim alarm koji bi se aktivirao preko postojećeg ključa - dugmetom za daljinsko otključavanje / zaključavanje vrata, ali sam odustao kada sam čuo koliko to košta. Za auto vrednosti Fabie I jedino alarm koji će imati poseban privezak - daljinac je prihvatljiv po ceni.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #3 poslato: 11. Jan, 2014. 23:28 »
jel imash neki link da mi poshaljesh da pogledam??

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #4 poslato: 11. Jan, 2014. 23:49 »
Nemam, nisam to skoro proučavao. Ali, pošto Fabia u Comfort opremi za tržište Srbije nije imala daljinsko centralno zaključavanje, a za zapadnu Evropu jeste, bitno je za izbor alarma da i to navedeš, pa će neko od članova foruma sigurno imati više informacija o tome.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #5 poslato: 12. Jan, 2014. 01:13 »
nadam se da ce mi neko pomoci oko odabira alarma!!!poshto ja oko toga ne znam nishta!!!! :o

Van mreže Marconi77

« Odgovor #6 poslato: 12. Jan, 2014. 01:48 »
Bilo koji alarm sa plivajućim kodom je OK. Ugradnja alarma koji se aktivira preko postojećeg daljinca nije dobra ideja jer em taj daljinski (ključ) nema plivajući kod em što je blokada motora ustvari fabrički imobilajzer koji malo vičniji umeju preko OBD-a da premoste.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #7 poslato: 12. Jan, 2014. 01:50 »
Samo nemoj one koji automatski zaključavaju auto kada zatvoriš vrata (a ključ ostao u kontakt bravi!)
Ja sam hteo da ugradim alarm koji bi se aktivirao preko postojećeg ključa - dugmetom za daljinsko otključavanje / zaključavanje vrata, ali sam odustao kada sam čuo koliko to košta. Za auto vrednosti Fabie I jedino alarm koji će imati poseban privezak - daljinac je prihvatljiv po ceni.

Postoji mogućnost da se alarm podesi da se prilikom zatvaranja vrata aktivira samo alarm a ne i zaključavanje tako da zaključavanje ide samo preko daljinca.

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 14
« Odgovor #8 poslato: 12. Jan, 2014. 07:36 »
Ja imam alarm Scorpion. Imao sam centralno zaključavanje, pri ugradnji alarma, koja je (ruke + alarm) koštala 70e, majstor mi je izvadio centralno, jer sam alarm ima centralno, i dva daljinca. Centralno i dve daljinca sam prodao za 15e.  Funkciju samozaključavanja sam isključio, može da se isključi na bilo kom alarmu. Do sada lepo funkcioniše.  :)

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #9 poslato: 12. Jan, 2014. 09:30 »
ja sam ugradio META alarm koji je kostao 120 eura. nisam imao daljinsko zakljucavanje (fabia classic), i samo sam zbog toga stavio da ne bih ostetio cilindar na vratima zbog cestog zakljucavanja-otkljucavanja , povucen negativnim iskustvom koje sam imao na feliciji. pa bas i nisam zadovoljan, jer nekad ne reaguje uopste. u skodi kazu da im je to poznato, da se dosta ljudi zali jer valjda dolazi do mesanja frekvencija i daljinac ne reaguje.kad sam u blizini nekih antena ili sl, ne reaguje. O:-)

http://www.metasystem.it/

Van mreže Marconi77

« Odgovor #10 poslato: 12. Jan, 2014. 11:03 »
ja sam ugradio META alarm koji je kostao 120 eura. nisam imao daljinsko zakljucavanje (fabia classic), i samo sam zbog toga stavio da ne bih ostetio cilindar na vratima zbog cestog zakljucavanja-otkljucavanja , povucen negativnim iskustvom koje sam imao na feliciji. pa bas i nisam zadovoljan, jer nekad ne reaguje uopste. u skodi kazu da im je to poznato, da se dosta ljudi zali jer valjda dolazi do mesanja frekvencija i daljinac ne reaguje.kad sam u blizini nekih antena ili sl, ne reaguje. O:-)

http://www.metasystem.it/

Ovaj problem se javlja kod nekih modela alarma blizu Orion baznih stanica i jako je rasprostranjen i poznat problem. Generalno META alarm nije loš.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #11 poslato: 12. Jan, 2014. 11:12 »
Ja imam alarm Scorpion. Imao sam centralno zaključavanje, pri ugradnji alarma, koja je (ruke + alarm) koštala 70e, majstor mi je izvadio centralno, jer sam alarm ima centralno, i dva daljinca. Centralno i dve daljinca sam prodao za 15e.  Funkciju samozaključavanja sam isključio, može da se isključi na bilo kom alarmu. Do sada lepo funkcioniše.  :)

Nadam se da je ugradnja alarma urađena valjano za taj novac i da su instalacije i blokada dobro i skriveno odrađene. Većina servisa koja se ozbiljno bavi ugradnjom alarma samo rad naplati više od 70€. Takođe sami uređaji koji su ozbiljniji i imaju daljince sa plivajućim kodom koštaju od 80€ pa na više. Uz priloženu šemu koja se dobija uz alarm, svako ko se iole malo razume može da sam instalira alarm ali će isti biti brzo onesposobljen od strane lopova jer svi znaju gde da traže centralu, gde se uobičajeno postavlja blokada itd. Zato se vičniji majstori dovijaju i smišljaju blokade koje se povezuju na alarm a koje su skrivene i koje će sprečiti da se auto lako ukrade.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #12 poslato: 12. Jan, 2014. 14:31 »
slazem se sa svim gore napisanim i mogu samo reci jos ovo

dobro bi bilo dodati zeder,,, ili nesto slicno
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Marconi77

« Odgovor #13 poslato: 12. Jan, 2014. 14:35 »
slazem se sa svim gore napisanim i mogu samo reci jos ovo

dobro bi bilo dodati zeder,,, ili nesto slicno

Apsolutno. Najbolja kombinacija je alarm + mehanička zaštita (klin ili zeder).

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #14 poslato: 12. Jan, 2014. 16:20 »
a onaj sistem koji blokira dovod kocionog ulja u cilindar? cuo sam da postoji tako nesto. to je reklo bi se ultimativna zastita, ali nije za igru... >:D

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?