Autor Tema: Majstor kaze da nema pojma sta bi moglo biti u pitanju  (Pročitano 6721 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Munja D.Započeo temu

Majstor kaze da nema pojma sta bi moglo biti u pitanju
« poslato: 27. Sep, 2016. 22:04 »
Preletio sam sve teme i cini mi se da nema nijedne koja bi mi mogla pomoci. Naime, juce sam uradio veliki servis (octavia 1.9 tdi 2008 g.), a danas se pocelo cuti nesto cudno ispod haube, ne mogu tacno odrediti gdje, uglavnom oko zupcastog remena i lijeve strane motora. Pocelo se cuti neko struganje polako u toku voznje dok je ubaceno u brzinu, a u leru nista, da bi u roku od 5 minuta, kad sam i dosao do kuce, to isto pocelo da struze i u leru. Odmah sam pretpostavio da je remen i da ga ne smijem voziti, pozvao sam majstora koji je radio veliki servis i nedavno je dosao da pogleda auto. Uglavnom, on tvrdi da remen nije uzrok tog zvuka, kao ni bilo sta sto je on juce mijenjao, ali nema pojma sta bi drugo moglo biti. Posto je dosao kod mene, nije imao alat da pokusa otvoriti motor, a zakljucio je da bi kvar mogao biti u motoru. Savjet je da pozovem slep sluzbu da me odveze u ovlasteni servis da oni ustanove kvar. Istrosio sam se za veliki servis i ne daju mi se pare za slepanje i dijagnostiku (ali cu morati ukoliko ne smislim nesto bolje), pa me interesuje da li neko ima neku ideju o cemu se radi u ovoj situaciji i da li smijem voziti auto u ovakvom stanju?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 tdi 2008

Na mreži zare

Odg: Majstor kaze da nema pojma sta bi moglo biti u pitanju
« Odgovor #1 poslato: 27. Sep, 2016. 23:13 »
Nije mi bas najjasnije sta znaci "da pokusa da otvori motor" i sta bi to moglo da se pokvari u motoru posle velikog servisa?

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #2 poslato: 27. Sep, 2016. 23:31 »
Pošto se to desilo posle intervencije tj velikog servisa, ja mislim da ti se pokvario majstor, što je dalje prouzrokovalo kvar motora...inače, nisi napisao odakle si. Ako se iz BG-a imaš Stojanova i još nekoliko stručnih majstora za Škodu koji za razliku od tog tvog imaju i znanje i alat.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 28. Sep, 2016. 00:10 »
Nazalost, kad "majstor" nije mogao da utvrdi sta struze, a gledao je motor uzivo, mi mozemo samo da nabrajamo sta sve moze biti uzrok. Ni meni nije jasno zasto bi taj "majstor" otvarao motor i kako to nema pojma sta struze ali zna da to nisu delovi koje je on ugradjivao? U svakom slucaju, popravka u ovlascenom servisu moze puno da te kosta, a auto definitivno ne smes da vozis jer ces tako samo povecati stetu. Pod levom stranom pretpostavljam da podrazumevas deo ispred suvozaca?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 28. Sep, 2016. 05:15 »
Nije mi bas najjasnije sta znaci "da pokusa da otvori motor" i sta bi to moglo da se pokvari u motoru posle velikog servisa?

Ne znam druze, tako nekako mi je rekao. Izgledalo je kao da ranije nije cuo takav zvuk i nije mu padalo na pamet sta bi moglo biti osim da je u pitanju nesto u samom motoru.

« Odgovor #5 poslato: 28. Sep, 2016. 05:26 »
Pošto se to desilo posle intervencije tj velikog servisa, ja mislim da ti se pokvario majstor, što je dalje prouzrokovalo kvar motora...inače, nisi napisao odakle si. Ako se iz BG-a imaš Stojanova i još nekoliko stručnih majstora za Škodu koji za razliku od tog tvog imaju i znanje i alat.

Nisam iz BG, iz Banja Luke sam. Nejasno mi je sta bi moglo uzrokovati kvar poslije intervencije. Remen nov, dobro izgleda, zategnut lijepo, nalegao lijepo (ako se tako kaze). Ne znam da li vodena pumpa ili nesto drugo od dijelova za veliki servis mogu uzrokovati kvar na motoru?
Ne znam da li ima ikakvog znacaja ova informacija, ali nakon preuzimanja auta juce, cuo sam neki huk, zvizdanje na toj strani, onako, niskofrekventno, jedva cujno, ali mislio sam mozda je nesto do materijala, dok se ne uhoda (?). Kasnije nisam cuo vise to, pa sam i zaboravio na njega.
Ne bih da okrivim odmah covjeka, zamjenio je mnogo remena u zivotu, kontam da zna sta radi. E sad, problem je sto ne zna sta bi ovo moglo biti. Nisam valjda toliki baksuz da mi se desi neki ultra rijedak kvar dan poslije servisa..?!

« Odgovor #6 poslato: 28. Sep, 2016. 05:34 »
Nazalost, kad "majstor" nije mogao da utvrdi sta struze, a gledao je motor uzivo, mi mozemo samo da nabrajamo sta sve moze biti uzrok. Ni meni nije jasno zasto bi taj "majstor" otvarao motor i kako to nema pojma sta struze ali zna da to nisu delovi koje je on ugradjivao? U svakom slucaju, popravka u ovlascenom servisu moze puno da te kosta, a auto definitivno ne smes da vozis jer ces tako samo povecati stetu. Pod levom stranom pretpostavljam da podrazumevas deo ispred suvozaca?

Da, dio ispred suvozaca. Znam da ce me ovlasceni oderati, ali sam mislio da platim samo defektaciju, pa da sredjujem negdje drugo. Problem je sto sad ne znam nijednog VW majstora koji bi dosao pogledati, a da je toliko iskusan da ce mi odmah po zvuku reci sta je. To bi mi ustedilo mnogo vremena i novca. Ovako, bila registracija, pa veliki servis, pa sad ovo, sve u manje od mjesec dana..

Van mreže nidza

« Odgovor #7 poslato: 28. Sep, 2016. 09:13 »
Ukoliko zvuk nije postojao pre velikog servisa, a sada ga ima, mnogo veća verovatnoća je da nešto tom prilikom nije urađeno kako treba, a mnogo mnogo manja je šansa da je u pitanju koincidencija.

Dešava se doduše da nakon servisa čovek obrati pažnju na auto i osluškuje auto, pa čuje zvuke koji su i pre bili prisutni, ali nije obraćana pažnja.

Kako god, taj majstor je dužan da utvrdi šta je i reši stvar. U svakom slučaju loša reklama za njega, veoma loša.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže ИгоР

« Odgovor #8 poslato: 28. Sep, 2016. 10:01 »
Види да ли је добро враћен поклопац зупчастог. Може да струже водена, ал не би требало нова баш одмах да не ваља (једино можда ако је репарирана). Ремен ако негдје струже, "мора" остати видљив траг. Ако немаш траг на ремену, не брини се за пуцање. Обрати пажњу на врсту звука...да ли је металан, пластичан, звук лошег лежаја, трљање гуме од метал, метала од метал, итд. Може да ти помогне у лоцирању шта и гдје је у контакту, или можда само не ваља неки ротирајући дио сам за себе.

« Odgovor #9 poslato: 28. Sep, 2016. 10:33 »
Ukoliko zvuk nije postojao pre velikog servisa, a sada ga ima, mnogo veća verovatnoća je da nešto tom prilikom nije urađeno kako treba, a mnogo mnogo manja je šansa da je u pitanju koincidencija.

Dešava se doduše da nakon servisa čovek obrati pažnju na auto i osluškuje auto, pa čuje zvuke koji su i pre bili prisutni, ali nije obraćana pažnja.

Kako god, taj majstor je dužan da utvrdi šta je i reši stvar. U svakom slučaju loša reklama za njega, veoma loša.

Nije bilo tog zvuka prije servisa sigurno, bas se mnogo cuje, provalio bih ga i ranije 100%. Dakle, samo poslije.

« Odgovor #10 poslato: 28. Sep, 2016. 10:39 »
Види да ли је добро враћен поклопац зупчастог. Може да струже водена, ал не би требало нова баш одмах да не ваља (једино можда ако је репарирана). Ремен ако негдје струже, "мора" остати видљив траг. Ако немаш траг на ремену, не брини се за пуцање. Обрати пажњу на врсту звука...да ли је металан, пластичан, звук лошег лежаја, трљање гуме од метал, метала од метал, итд. Може да ти помогне у лоцирању шта и гдје је у контакту, или можда само не ваља неки ротирајући дио сам за себе.

Poklopac je dobro vracen, skidali smo ga sinoc i culo se ponovo, a dobro smo ga i vratili poslije. Ne znam kakva je vodena pumpa, novi dijelovi kod nas su katastrofa, pa me ne bi cudilo ni da uvaljuju neke reparirane. Meni najvise zvuci kao metalni zvuk i cuje se jace u naletima. Dakle, period kad se cuje jace i period kad se cuje malo slabije, ali sve se to brzo odvija, pa su razmaci kratki i u kontinuitetu stvara iritirajuci zvuk. Remen ne izgleda popucao, makar ne onaj dio koji se vidi..

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #11 poslato: 28. Sep, 2016. 10:49 »
Da li znas slucajno kog su proizvodjaca ugradjeni delovi?
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže ИгоР

« Odgovor #12 poslato: 28. Sep, 2016. 10:57 »
Ајде ти то сними телефоном па дигни овдје, можда неко и "набоде" шта струже.

Van mreže ferdinand

« Odgovor #13 poslato: 28. Sep, 2016. 13:00 »
Hm...cudno mi ovo da se ne cuje u leru.
Cuje li se kada je u brzini  a stisnuto kvacilo?
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

« Odgovor #14 poslato: 28. Sep, 2016. 14:14 »
Da li znas slucajno kog su proizvodjaca ugradjeni delovi?

Ne znam koji je proizvodjac u pitanju..