0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Nije mi bas najjasnije sta znaci "da pokusa da otvori motor" i sta bi to moglo da se pokvari u motoru posle velikog servisa?
Pošto se to desilo posle intervencije tj velikog servisa, ja mislim da ti se pokvario majstor, što je dalje prouzrokovalo kvar motora...inače, nisi napisao odakle si. Ako se iz BG-a imaš Stojanova i još nekoliko stručnih majstora za Škodu koji za razliku od tog tvog imaju i znanje i alat.
Nazalost, kad "majstor" nije mogao da utvrdi sta struze, a gledao je motor uzivo, mi mozemo samo da nabrajamo sta sve moze biti uzrok. Ni meni nije jasno zasto bi taj "majstor" otvarao motor i kako to nema pojma sta struze ali zna da to nisu delovi koje je on ugradjivao? U svakom slucaju, popravka u ovlascenom servisu moze puno da te kosta, a auto definitivno ne smes da vozis jer ces tako samo povecati stetu. Pod levom stranom pretpostavljam da podrazumevas deo ispred suvozaca?
Ukoliko zvuk nije postojao pre velikog servisa, a sada ga ima, mnogo veća verovatnoća je da nešto tom prilikom nije urađeno kako treba, a mnogo mnogo manja je šansa da je u pitanju koincidencija.Dešava se doduše da nakon servisa čovek obrati pažnju na auto i osluškuje auto, pa čuje zvuke koji su i pre bili prisutni, ali nije obraćana pažnja.Kako god, taj majstor je dužan da utvrdi šta je i reši stvar. U svakom slučaju loša reklama za njega, veoma loša.
Види да ли је добро враћен поклопац зупчастог. Може да струже водена, ал не би требало нова баш одмах да не ваља (једино можда ако је репарирана). Ремен ако негдје струже, "мора" остати видљив траг. Ако немаш траг на ремену, не брини се за пуцање. Обрати пажњу на врсту звука...да ли је металан, пластичан, звук лошег лежаја, трљање гуме од метал, метала од метал, итд. Може да ти помогне у лоцирању шта и гдје је у контакту, или можда само не ваља неки ротирајући дио сам за себе.
Da li znas slucajno kog su proizvodjaca ugradjeni delovi?