Autor Tema: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana  (Pročitano 81673 puta)

MAKS, mdragoslavm, darkman, dzudzubajac (+ 1 sakrivenih) i 44 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje.92tdi19

Odg: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana
« Odgovor #105 poslato: 25. Mar, 2021. 18:25 »
Zdravo Draško,

Vjerujem da nije ništa ozbiljnije, prenesi utiske šta je bilo u pitanju. BTW ja sam tu burazovu želio staviti u top  =)) =)) dok nismo riješili problem. Sitnica koja govori motoru da je prehladno a napolju plus 40   =))
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 tdi 81 kw 2003

Van mreže Vladan92

« Odgovor #106 poslato: 25. Mar, 2021. 21:00 »
Necu ti mnogo pomoci ali ono sto se desavalo dragi i snebo i sto se desava meni takodje sa istim motorom nije isto kao sto se desava tebi, nama se desava da kada je auto hladan i kada je napolju hladno samo tada na prvom paljenju u leru radi na vecem broju obrtaja zavisno koliko je hladno ako je debso minus radi na 1000 a ako je 2,3 stepena na 850-900 zavisno od temperature i ne zna sam motor da prepozna da se zagrejao i da spusti obrtaje nego tek nakon gasenja/paljenja to prepozna i svako sledece paljenje gasenje je normalno dok je auto relativno zagrejan i to su im eto definisali kao "normalnu pojavu" ocigledno fabricka greska na tom motoru, s kojom treba da se pomirimo, doduse susrecemo se sa njom samo tokom zime.... a to sto se tebi desava je nesto drugo sto bi cini mi se morali da ti rese....
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Van mreže Daško120l

« Odgovor #107 poslato: 26. Mar, 2021. 12:46 »
Nadam se da će napraviti! Kod mene isto samo na prvom paljenju, ide na 1000 rpm, motor se zagrije a obrtaji ostaju isti, tek kad ugasim ponovo upalim obrtaji u normali 750 rpm. Imao sam octaviju A5, čim se zagrije obrtaji padnu. Nisam im povjerovao na priču da je to normalno, jer moj prijatelj vozi istu i nema ove simptome :-X. Juče mi javiše kao otišao neki procesor između altenatora i akumulatora (ako sam dobro razumio), košta 250 eur sa radom. Valja im povjerovati. Kao neko je nekada palio auto na kablove, a mislim da jeste, kad sam kupio od prodavca, rekli su mi da je slab akumulator (vjerovatno palili na kablove).
Evo i savjet (ja nisam znao) kada se ovi tipovi motora pale na kablove, minus (masa) ide na minus šasije nikako na minus pol akumulatora.
kažu mi da je to rezultiralo ovaj moj kvar. Javim ako riješe problem.
Hvala Vladane.

• Vozi: Skoda octavia A7 1,6 TDI 81 kw

Van mreže Vladan92

« Odgovor #108 poslato: 26. Mar, 2021. 16:57 »
Javi epilog
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Van mreže borkostar

« Odgovor #109 poslato: 27. Mar, 2021. 17:24 »
Isto i kod mene golf 7 1.6 81kw.
Leti obrtaji na 800, zimi kada krene da radi na 900-950(kao pod sauhom) ne spusta ih dok ga ne ugasim i upalim ponovo.
Malo nervira ali lakse je gasiti i paliti nego davati 250€ za to.
  • Vozi: golf 7

Van mreže neske

« Odgovor #110 poslato: 27. Mar, 2021. 21:03 »
Kod mene isto na 2.0 TDI, VW Touran 2016. Onda sam otkrio da u meniju klime pa u "settings" je aktivirana opcija "automatic supplementary heater ". Pronašao sam na netu da je to keramički grejač od 1KW koji ubrzava grejanje kabine i motora tako da zbog toga diže obrtaje kako bi alternator isporučio potrebnu struju. Moguće da nema veze sa vašim problemima ali eto da pomenem.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže borkostar

« Odgovor #111 poslato: 28. Mar, 2021. 10:57 »
To je u redu sve, to sa grejacem ali dok vrati ler na normalno kada se auto zagreje. Ako ni tebi ne vrati obrtaje kada se zagreje onda imas isti problem

Van mreže neske

« Odgovor #112 poslato: 28. Mar, 2021. 12:57 »
To je u redu sve, to sa grejacem ali dok vrati ler na normalno kada se auto zagreje. Ako ni tebi ne vrati obrtaje kada se zagreje onda imas isti problem
Neće sam da vrati dok ne pritisneš i pustiš pedalu gasa.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže borkostar

« Odgovor #113 poslato: 28. Mar, 2021. 13:25 »
To je nesto drugo sto ti pricas.
Meni ujutru kada je hladno digne obrtaje na 950 i tako stoje ceo dan ako ne ugasis i upalis auto ponovo.
A kada ukljucim grejanje na max on podigne obrtaje jos, npr na 1050 i tako drzi dok ne smanjim grejanje za 1/4(kod mene je manuelno) i ugasim ventilator. Po dodavanju gasa on spusti obrtaje ali opet na 950.

Na mreži hakkler

« Odgovor #114 poslato: 29. Mar, 2021. 10:52 »
Nadam se da će napraviti! Kod mene isto samo na prvom paljenju, ide na 1000 rpm, motor se zagrije a obrtaji ostaju isti, tek kad ugasim ponovo upalim obrtaji u normali 750 rpm. Imao sam octaviju A5, čim se zagrije obrtaji padnu. Nisam im povjerovao na priču da je to normalno, jer moj prijatelj vozi istu i nema ove simptome :-X. Juče mi javiše kao otišao neki procesor između altenatora i akumulatora (ako sam dobro razumio), košta 250 eur sa radom. Valja im povjerovati. Kao neko je nekada palio auto na kablove, a mislim da jeste, kad sam kupio od prodavca, rekli su mi da je slab akumulator (vjerovatno palili na kablove).
Evo i savjet (ja nisam znao) kada se ovi tipovi motora pale na kablove, minus (masa) ide na minus šasije nikako na minus pol akumulatora.
kažu mi da je to rezultiralo ovaj moj kvar. Javim ako riješe problem.
Hvala Vladane.
Isti problem imao..nikakav procesor nego čisti gubitak mase na žici od alternatora do akumulatora...cca 15 eura popravak (1.6tdi cr 105ks)
Gubitak mase se manifestirao dizanjem okretaja u leru sa 750-1000.
Zamjenjena žica sa donje strane alternatora.

Van mreže Daško120l

« Odgovor #115 poslato: 30. Mar, 2021. 12:38 »
Hakkler hvala.
Čitao sam tvoje postove vezano za masu, čak sam to u servisu naglasio i hladno su me ignorisali. Čekam taj dio što su naručili, pa ću zahtijevati da mi pojasne i tražit ću u međuvremenu drugo mišljenje. Ovlašteni servisi samo vjeruju dijagnostici, mislim da bi prije nekiipravi stari majstor ovo riješio. Interesantno kod mene kada priključe na dijagnostiku, nema grešaka.
Očekujem da me zovu u servis, narednih dana, pa ću javiti situaciju.

Van mreže dzaja

« Odgovor #116 poslato: 24. Okt, 2021. 13:56 »
Hakkler hvala.
Čitao sam tvoje postove vezano za masu, čak sam to u servisu naglasio i hladno su me ignorisali. Čekam taj dio što su naručili, pa ću zahtijevati da mi pojasne i tražit ću u međuvremenu drugo mišljenje. Ovlašteni servisi samo vjeruju dijagnostici, mislim da bi prije nekiipravi stari majstor ovo riješio. Interesantno kod mene kada priključe na dijagnostiku, nema grešaka.
Očekujem da me zovu u servis, narednih dana, pa ću javiti situaciju.

Da li je reseno?
  • Vozi: Skoda octavia A7 1,6 TDI

Van mreže Daško120l

« Odgovor #117 poslato: 25. Okt, 2021. 09:15 »
Pozdrav svima na forumu,
izvinjavam se na kasnom odgovoru. Riješeno je.
Zamijenjen je procesor 5Q0 907 530 AE (kako kažu).
Navodno razlog je da je neko auto nekada palio na kablove te je na taj način stradao.
kada sam kupio auto, stavljen mi je novi akumulator, jer je prethodni bio slab, mogu će da je tada stradao, jer je kupljen na autoplacu, a zamijenili ga radnici koji rade na prodaji (vjerovatno nisu znali).
Sada radi normalno.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #118 poslato: 25. Okt, 2021. 09:18 »
Meni ova oznaka vuce na gateway, ne na procesor.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže dixon

« Odgovor #119 poslato: 25. Okt, 2021. 09:53 »
To i jeste gateway, nego po servisima kako bi lakše objasnili kažu procesor, modul, centrala...
Što se paljenja na kablove tiče, ne mora da znači da je to uzrok, može se desiti i iz čista mira da crkne.. ništa neobično