MAKS, mdragoslavm, darkman, dzudzubajac (+ 1 sakrivenih) i 44 gostiju pregledaju ovu temu.
To je u redu sve, to sa grejacem ali dok vrati ler na normalno kada se auto zagreje. Ako ni tebi ne vrati obrtaje kada se zagreje onda imas isti problem
Nadam se da će napraviti! Kod mene isto samo na prvom paljenju, ide na 1000 rpm, motor se zagrije a obrtaji ostaju isti, tek kad ugasim ponovo upalim obrtaji u normali 750 rpm. Imao sam octaviju A5, čim se zagrije obrtaji padnu. Nisam im povjerovao na priču da je to normalno, jer moj prijatelj vozi istu i nema ove simptome . Juče mi javiše kao otišao neki procesor između altenatora i akumulatora (ako sam dobro razumio), košta 250 eur sa radom. Valja im povjerovati. Kao neko je nekada palio auto na kablove, a mislim da jeste, kad sam kupio od prodavca, rekli su mi da je slab akumulator (vjerovatno palili na kablove).Evo i savjet (ja nisam znao) kada se ovi tipovi motora pale na kablove, minus (masa) ide na minus šasije nikako na minus pol akumulatora.kažu mi da je to rezultiralo ovaj moj kvar. Javim ako riješe problem.Hvala Vladane.
Hakkler hvala.Čitao sam tvoje postove vezano za masu, čak sam to u servisu naglasio i hladno su me ignorisali. Čekam taj dio što su naručili, pa ću zahtijevati da mi pojasne i tražit ću u međuvremenu drugo mišljenje. Ovlašteni servisi samo vjeruju dijagnostici, mislim da bi prije nekiipravi stari majstor ovo riješio. Interesantno kod mene kada priključe na dijagnostiku, nema grešaka.Očekujem da me zovu u servis, narednih dana, pa ću javiti situaciju.