Autor Tema: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana  (Pročitano 81667 puta)

MAKS, mdragoslavm, darkman, dzudzubajac (+ 1 sakrivenih) i 42 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dzaja

Odg: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana
« Odgovor #120 poslato: 25. Okt, 2021. 14:02 »
Malo mi je čudno da se kvar gateway-a manifestuje samo u povećanju ler gasa do prvog gašenja.
  • Vozi: Skoda octavia A7 1,6 TDI

Van mreže Daško120l

« Odgovor #121 poslato: 26. Okt, 2021. 13:01 »
Neznam da li sam spomenuo ranije da nije radio ni start/stop sistem. Zamjenom gateway-a proradio je i  start/stop.
  • Vozi: Skoda octavia A7 1,6 TDI 81 kw

Na mreži Mareska

« Odgovor #122 poslato: 26. Okt, 2021. 17:26 »
Bolje da nije proradio :)
  • Vozi: Superb

Van mreže dzaja

« Odgovor #123 poslato: 27. Okt, 2021. 06:26 »
Neznam da li sam spomenuo ranije da nije radio ni start/stop sistem. Zamjenom gateway-a proradio je i  start/stop.

Mislim da je to povezano, aktiviraću start stop, pa ćemo videti kako se ponaša.
  • Vozi: Skoda octavia A7 1,6 TDI

Van mreže Nidzo

« Odgovor #124 poslato: 02. Maj, 2023. 02:21 »
Pozdrav svima, ponovo pokrecem ovu temu. Golf 7 1.6 TDI 2016 godiste. Kad je hladan podigne obrtaje skoro na 1000 i kad dostigne radnu temperaturu on i dalje drzi 1000 obrtaja, nije u procesu regeneracije DPF-a, svi potrosaci budu iskljuceni. Moram da ga ugasim i ponovo upalim da bi on spustio na 750. Ovo sam vec objavljivao na par grupa ali niko se nije susreo sa tim. Nasao sam ovaj forum i vidim da nisam jedini koji ima isti problem. Zanima me da li su @Dragi91 i @SNebo resili taj slucaj. Takodje sam bio u VW ovlascenom servisu, rekli su da je to normalno a to ne moze nikako biti normalno kad ja zimi krenem na duzi put i posle 300 km on i dalje drzi 1000 obrtaja. Na dijagnostici nema greske, auto sad ima 67.000km na satu. Inace ne prekidam regeneraciju, znam dobro kad je u procesu, ventilator radi i ne radi start-stop sistem. Takodje kad se ugasi na start-stop i ponovo pokrene auto on i dalje drzi 1000 obrtaja kao i kad sam ga upalio. Znaci ja treba kljucem da ugasim auto i ponovo upalim da bi se vratio u normalu. Evo skoro dve godine tako i kad zima dodje nije mi dobro. U prilogu je slika kako to izgleda. Hvala svima na odgovoru. Pozdrav :)
  • Vozi: Golf 7

Na mreži observer

« Odgovor #125 poslato: 03. Maj, 2023. 11:40 »
Da li ti je možda uključeno grejanje kabine? (ili AC na bilo koju temperaturu koja je veća od spoljne)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Cobralione

« Odgovor #126 poslato: 03. Maj, 2023. 14:37 »
Da li ti je povecan broj obrataja u a. kad je auto u brzini, a stisnes kvacilo ili b. kad je auto bas u pravom leru (ni u jednoj brzini).
Kod odredjenih vagen motora postoji specifican slucaj koji ugrubo bude:
a. auto u brzini sa stisnutim kvacilom tipa 950-1000obrtaja
b. auto u leru izbacen iz brzine kad stanes na semafor npr 750obrtaja...

• Vozi: 2017 Skoda Octavia Combi FL 2.0TDI 4x4

Van mreže Nidzo

« Odgovor #127 poslato: 03. Maj, 2023. 16:03 »
Pozdrav. Grejanje kabine, klima i svi potrosaci budu ugaseni bas iz tog razloga kako bih proverio da li su  zbog toga veci obrtaji motora. I kad krenem negde posle 500 metara voznje ponekad stanem, ugasim ga i opet upalim on je na 750. I kad upalim grejanje, klimu itd obrtaji motora ostaju na 750. To je samo leti kad je preko 30 stepeni i sa upaljenom klimom zna da podigne obrtaje. Problem je zimi to prvo paljenje gde su obrtaji na 1000 i ostaju tako sve dok ga ne ugasim i opet upalim. Pokusao sam i dok je motor zagrejan da stisnem gas u leru do kraja posto taj motor ima blokadu na 2500 obrtaja, medjutim ni to nije pomoglo.
Broj obrtaja na prvom hladnom paljenju ostaju isti stistuo ja kvacilo, bio u leru ili ubacio u brzinu. Valjda cu naci kvar do zime jer leti nije toliko strasno. Pozdrav

Na mreži hakkler

« Odgovor #128 poslato: 03. Maj, 2023. 19:35 »
Aku je dobar?

Van mreže Nidzo

« Odgovor #129 poslato: 03. Maj, 2023. 23:52 »
Nisam jos proveravao akumulator ali trebalo bi da je dobar, nemam problema sa paljenjem ili slicno.
Aku je dobar?

Na mreži zoranius

« Odgovor #130 poslato: 04. Maj, 2023. 08:45 »
Na predhodnom Superb ovo je bila manifestacija kada je otisla lambda sonda. Kada je ona zamenjena/servisirana problem je nestao.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #131 poslato: 04. Maj, 2023. 11:32 »
Proveri obavezno akumulator, vrlo moguce da je to potencijalni uzrok.

Van mreže Milosh Loshmi

« Odgovor #132 poslato: 14. Jul, 2024. 17:17 »
Takodje problem sa obrtajima u leru, kada upalim auto budu 780( normalno) i tako budu bez obzira koliko vremena radilo, sve dok ne pocnem da vozim, onda posle voznje budu oko 900-950 u leru. Kada ugasim auto, pa upalim,  smanje se na 780 ali opet se dizu posle krace ili duze voznje, auto na dijagnostici ne pokazuje nikakve greske, ne pali se lampica za dpf.
  • Vozi: Passat b6 2.0 tdi CR

Van mreže Milosch85

« Odgovor #133 poslato: juče u 20:04 »
Da li si slučajno uspeo da rešiš problem sa obrtajima
  • Vozi: Altea

Na mreži observer

« Odgovor #134 poslato: danas u 10:10 »
E da, obavezno proverite i akumulator ako imate problem sa ler gasom.

Ja sam recimo nedavno menjao akumulator. Crkao fabrički EFB posle nepunih 8 godina, stavio običan pa još bez kodiranja (tako sam u mogućnosti a i moj start-stop je od one primitivnije vrste pa bi trebalo da može bez problema) i sledećih recimo 15-20 dana (vozi se svaki dan) mu je ler rastao sa 650 normalnih na oko 900 (stanem - bude 650, posle par sekundi ga digne na 900 i to samo kada je zagrejan, poluhladan je držao na 650 - dakle cirkus). Posle tih cca 20 dana se sve vratilo u normalu. Pretpostavljam kad je sam "naučio" da ima novi akumulator.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017