Autor Tema: Dizne - generalno pitanje  (Pročitano 10901 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Dizne - generalno pitanje
« Odgovor #30 poslato: 24. Jun, 2018. 15:59 »
Zna li neko imaju li neku vrednost polovne dizne od 1.6 tdi motora koje su meni ostale nakon uzimanja novih? Recimo da im treba reparacija, da nisu ispravne.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #31 poslato: 24. Jun, 2018. 16:06 »
U bilo kojoj radnji auto delova trazi samo za PD motore sivo crvena metalna bocica . Kad spias obavezno na otvoren put i po principu "drive it like you stole it"  :B=)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #32 poslato: 24. Jun, 2018. 16:58 »
Zna li neko imaju li neku vrednost polovne dizne od 1.6 tdi motora koje su meni ostale nakon uzimanja novih? Recimo da im treba reparacija, da nisu ispravne.

Mozda oko 40€ po komadu, gledao sam za mene i nasao u Nemackoj remontovane dizne za 140€ ili za 100€ ako das stare...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Tule

« Odgovor #33 poslato: 24. Jun, 2018. 17:40 »
Kad spias obavezno na otvoren put i po principu "drive it like you stole it"  :B=)
Hahaha svidja mi se savet, znaci sipam i pravac Temerin :D izduvacu ga do tamo.
Hvala na odgovoru.
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 V6 TDI 2003

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #34 poslato: 24. Jun, 2018. 17:55 »
Celu bocicu na pola rezervoara ili ako je malo ispod pola nema veze . Probaj kao sto sam napisao gore jedno 5-10 min da ga drzis u 4oj 3500-4000 obrtaja , posle lagano par minuta i onda ga zgazi da izduva sve to napolje .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #35 poslato: 24. Jun, 2018. 21:01 »
Danas situacija jos gora... jos malo pa ce poceti da prijavljuje gresku, na 2.8 mg/str prijavljuje.

Van mreže fobia24

« Odgovor #36 poslato: 24. Jun, 2018. 21:26 »
To je nažalost za remont. Ako ti prijavi grešku, jel te baca u safe mode kao meni oktavija? Jer to je onda problem, još kažeš čeka te odmor. Nećeš to sredstvima za čišćenje rešiti.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #37 poslato: 24. Jun, 2018. 21:38 »
Pisao sam već o mom slučaju. Meni je Vilić servis radio remont dizni. Nalaze se na Klisi.

Послато са D6603  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #38 poslato: 24. Jun, 2018. 22:02 »
Pisao sam već o mom slučaju. Meni je Vilić servis radio remont dizni. Nalaze se na Klisi.

Послато са D6603  

Oticu sutra svakako do Vilica, a mislio sam da odem i do Novog Miloseva do Zeravice.

To je nažalost za remont. Ako ti prijavi grešku, jel te baca u safe mode kao meni oktavija? Jer to je onda problem, još kažeš čeka te odmor. Nećeš to sredstvima za čišćenje rešiti.

Za sada nije prijavljivao gresku, ali tu je na granici da prijavi...

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #39 poslato: 25. Jun, 2018. 14:27 »
Bio sam danas do Vilica, kaze ove dizne se ne remontuju, jedina opcija nove (200€ komad) Bosch, u obicnim belim kutijama, kaze da bi dao garanciju od 2 godine mora menjati i CR pumpu 450€ i da ispere ceo sistem, rezervoar takodje. Sve ukupno 1400€.  ??? Procedura traje 4-5 dana i mogao bi tek skedece nedelje, a ja u subotu krecem. Zeravica takodje nema slobodnih termina...  :'(

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #40 poslato: 25. Jun, 2018. 15:05 »
Au čoveče...

Послато са D6603  

Van mreže fobia24

« Odgovor #41 poslato: 25. Jun, 2018. 15:28 »
Jel bi mogao taj da završi do petka? Ima knap vremena. Žeravica je po meni jedan od najboljih, ali ako nema termina onda ga treba preskočiti. Znam drugara kome je uradio dizne na mazdi i rade mu odlično posle remonta već dve goine i 100.000km. A ja sam muku mučio sa istim diznama na istoj mazdi i reklamirao brdo puta kod drugog kada sam radio. A to sa zamenom pumpe je glupost. Jel ustanovio da ne valja? Šta on ima da uslovljava garanciju dizni sa pumpom ako je pumpa ispravna.

Na mreži lipovaccc

« Odgovor #42 poslato: 25. Jun, 2018. 16:29 »
Slobo si kontaktirao neki od ovlašćenih servisa škoda ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #43 poslato: 25. Jun, 2018. 17:06 »
Jel bi mogao taj da završi do petka?

Ove nedelje su svi puni i ne moze niko da me primi i da garantuje da ce zavrsiti do petka. Takodje mi je receno da bi bilo naj bolje da auto vozim nedelju dana po gradu posle zamene pa da se onda proveri jos jednom pa onda mogu na put.

Slobo si kontaktirao neki od ovlašćenih servisa škoda ?

Nisam jos, zvao sam majstora koji je 13 god. radio u ovlascenom i isto mi je potvrdio da se neke piezo dizne ne remontuju, ali da bez problema krenem na put da ne bi trebalo da imam problema na putu.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #44 poslato: 25. Jun, 2018. 18:04 »
Bio sam danas do Vilica, kaze ove dizne se ne remontuju, jedina opcija nove (200€ komad) Bosch, u obicnim belim kutijama, kaze da bi dao garanciju od 2 godine mora menjati i CR pumpu 450€ i da ispere ceo sistem, rezervoar takodje. Sve ukupno 1400€.  ??? Procedura traje 4-5 dana i mogao bi tek skedece nedelje, a ja u subotu krecem. Zeravica takodje nema slobodnih termina...  :'(

Takodje me je pitao koje gorivo sipam, ja kazem na Molu dizel sa aditivima, a on kaze to nikako, aditivi ubijaju dizne... to sluzi samo da olaksa regeneraciju DPF-a... aditiv se nalepi na diznu kao katran, tako kaze bosista... meni ovo zvuci neverovatno.