Autor Tema: Dizne - generalno pitanje  (Pročitano 10902 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nidza

Odg: Dizne - generalno pitanje
« Odgovor #45 poslato: 25. Jun, 2018. 18:42 »
Zvuči neverovatno, jer aditiv ima potpuno suprotnu funkciju.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #46 poslato: 25. Jun, 2018. 18:43 »
Meni ne zvuci verovatno da aditivi koji sluze da smanje kolicinu cadji, garezi i sl. ubijaju dizne.
Regeneraciju DPFa ne olaksava gorivo, osim ako zbog aditiva sagoreva sa visom temperatuom.
Takodje ne vidim razlog sto bi se menjala CR pumpa ili CR vod, ako nema opiljaka ili necistoca u filteru (najlakse proveriti) ili u rezervoaru.
Kod nas u servisu je uobicajena praksa da se filter goriva menja kad se menja i jedna dizna. Ostali delovi ubrizgavanja samo po potrebi.
Sto se remonta tice, sa svima ima dobrih i losih iskustava, kako ti se zalomi izgleda. :-\
Sasvim je izvodljivo zameniti samo neispravnu diznu; ako su druge OK.
Ja bi' sipao aditiv (u jacoj razmeri nego sto normalno ide) i provozao par dana; nemas sta da izgubis.
Jos nesto, ne znam cije je ubrizgavanje na tvom 2.0TDI, ali vidim da mnogi serviseri sve "kace" na Bosch, iako je i Denso, Delphi, Siemens... :B=)

• Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #47 poslato: 25. Jun, 2018. 18:51 »
Dobro je Vilić rekao da treba očistiti ceo sistem, počevši od rezervoara. Može se probati aditiv za oporavak dizni, to je najjeftinija opcija. Mada, ovaj auto ima tu kilometražu na kojoj je predviđen remont dizni.
Sve sam ja to odradio i na kraju morao da odradim dizne. Moj motor je 1.9 TDI PD /ATD, a kilometraža je tada bila 374000.

Послато са D6603  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #48 poslato: 25. Jun, 2018. 18:53 »
Dizne i sistem je Bosch, kataloski broj je 03L130277 oem ili 0445110630 bosch. Navodno CR pumpa posle 200.000 km pocne da se "kruni" i baca opiljke i da bi dao garanciju mora sve da se ocisti i poromeni... i kaze ove moje dizne se ne remontuju vec se samo menjaju i stare salju u fabriku na remont, 200€ je nova dizna ako dam staru ili 240€ ako uzmem samo novu ali onda nemam garanciju...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži lipovaccc

« Odgovor #49 poslato: 25. Jun, 2018. 18:57 »
Kolega ja nikakao nebi isao na put sa ovim stanjem auta .

Baš sam pitao ćaleta za cene dizni to su te cene od prilike samo sto su u ovlašćenom još skuplje Cr pumpa je oko 600e u ovlašćenom ako nije i više .

Mada Vilić ima i nema pravo da se menja Cr pumpa skoro smo imali slučaj na vw crafteru 2.5 tdi cr  odradili dizne nove stavili , Cr pumpa  bila ispravna nije proslo 20 000km otišla Cr pumpa pa napravila još  skupli kvar .
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #50 poslato: 25. Jun, 2018. 18:58 »
Ništa on tu tebe nije zavlačio. Nije alav na novac jer ne radi sa firmama, ne popravlja kamione i autobuse. Da sam na tvom mestu, poslušao bih ga i uzeo te za 200 sa garancijom i bio bih miran.
Veruj mi, bio sam u ovakvoj situaciji.

Послато са D6603  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #51 poslato: 25. Jun, 2018. 19:11 »
Ništa on tu tebe nije zavlačio. Nije alav na novac jer ne radi sa firmama, ne popravlja kamione i autobuse. Da sam na tvom mestu, poslušao bih ga i uzeo te za 200 sa garancijom i bio bih miran.
Veruj mi, bio sam u ovakvoj situaciji.

Послато са D6603  

Pa jedino da uzmem samo dizne, 4x 200€ pa sta mi bog da posto nemam garanciju, a da cekam da uradi komplet ciscenje i da menja i CR pumpu da bi dao garanciju nenam vremena za cekanje posto bi to moglo tek sledece nedelje a ja u subotu idem...

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #52 poslato: 25. Jun, 2018. 19:13 »
Probaj da ti da bar šestomesečnu garanciju.

Послато са D6603  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #53 poslato: 25. Jun, 2018. 19:16 »
Pitacu ga sutra... a zvacu i AutoCacak, vidim da u akcijskom cenovniku imaju original dizne za 34.000, samo dal im akcija jos vazi i dal ih jos uvek imaju na lageru.

Van mreže fobia24

« Odgovor #54 poslato: 25. Jun, 2018. 19:30 »
Možda da sipaš neko sredstvo kada kreneš na put na pun rezervoar i onda autoputem će se pročistiti. Ti nemaš prijavljenu grešku da je to već problem. A i ako kupiš dizne pre puta, ponesi ih, neka se nađu u rezervi. Vidiš, ja kada sam menjao dizne niko mi nije pominjao pumpu, ni ovlašćeni, niti onaj u ŠA koji je remontovao. Ima smisla ako je neispravna.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #55 poslato: 25. Jun, 2018. 19:38 »
Sve drugo na stranu, ali ne razumem kako nemas garanciju ako kupis novu diznu, a ako za tu istu diznu das staru, onda imas garanciju ?! 200 ili 240 € je OK cena za dizne. Cak mozda i niska.
Nedostaje ti slovo na kraju u OE broju; P, Q, R, S... jer za svaku ide i drugi Bosch broj. Barem sudeci po katalogu.

Inace ovo nije kilometraza za remont dizni, vec i ima slucajeva da je i posle 80000 km lutrija, kako se zalomi. Kolega iz teghnicke podrske bio je u fabrici jednog od proizvodjaca ubrizgavanja, pojedine dizne se projektuju za 80000 km, a preko toga... :) :( kako bude... wall1

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #56 poslato: 25. Jun, 2018. 19:50 »
Sve drugo na stranu, ali ne razumem kako nemas garanciju ako kupis novu diznu, a ako za tu istu diznu das staru, onda imas garanciju ?! 200 ili 240 € je OK cena za dizne. Cak mozda i niska.
Nedostaje ti slovo na kraju u OE broju; P, Q, R, S... jer za svaku ide i drugi Bosch broj. Barem sudeci po katalogu.

Inace ovo nije kilometraza za remont dizni, vec i ima slucajeva da je i posle 80000 km lutrija, kako se zalomi. Kolega iz teghnicke podrske bio je u fabrici jednog od proizvodjaca ubrizgavanja, pojedine dizne se projektuju za 80000 km, a preko toga... :) :( kako bude... wall1

Nemam garanciju ako menjam samo dizne, bez pumpe i bez ciscenja kompletnog sistema goriva... OE broj je bez slova na kraju za 2.0tdi cbbb motor.

Van mreže ugi85

« Odgovor #57 poslato: 25. Jun, 2018. 21:39 »
Ukoliko je na dizni otisao piezoelektricni pretvarac sredstvo za ciscenje nece imati dejstva. Tu pomaze samo zamena i nista drugo. Deo sa aditivima mi nema smisla jer aditiv nije toliko gust.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #58 poslato: 25. Jun, 2018. 21:55 »
Ukoliko je na dizni otisao piezoelektricni pretvarac sredstvo za ciscenje nece imati dejstva. Tu pomaze samo zamena i nista drugo. Deo sa aditivima mi nema smisla jer aditiv nije toliko gust.

To je i mene zacudilo da mi savetuje da sipam obican dizel.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #59 poslato: 25. Jun, 2018. 22:19 »
Ja koliko vidim prva dizna daje previse goriva, a to pre ima veze sa stanjem uloska. I koliko mi se cini piezo dizne su uzdrzljivije od "obicnih" sa solenoidom; barem sto se elektronskog dela tice.