0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ovo nije moguce, jer da jeste napravili bi to tako odmah u startu.Jako uprosteno, radi se po podesavanju "radnih tacaka" motora, a u stvari se pravi trade-off izmedju tri stvari: snage sa jedne strane, potrosnje sa druge strane i NOx emisije sa trece. Naravno svi zelimo povecanje snage, svi zelimo sto manju potrosnju, ali propisi ogranicavaju kolicinu NOx koju je moguce izbaciti. Setovanjem motora tako da se dozvoli veca kolicina NOx na izduvu VW je dobio siri opseg mogucnosti za balansiranje izmedju snage i potrosnje, tj. moze da "izvuce" malo vecu snagu ili malo smanji potrosnju. E sad, nakon skandala je to moralo da se koriguje i smanjen je NOx, a obzirom da je motor i sama tehnologija u njemu ostala ista, morao je da se pravi novi balans koji je nosio malo manju snagu ili malo vecu potrosnju ili cak neku kombinaciju ta dva. Povecanje snage i smanjivanje potrosnje kao rezultat smanjivanja NOx sigurno nije moglo da se desi.
Tek sad vidim da je ovo nova tema
Mi o vuku, a vuk na vratima... Stigla mi pozivnica za moj 1.6 tdi. Idem se raspitati da li je obavezno. Ako nije... Ko ih šiša, a ako jeste, zakazujem termin u RevoChip.