Autor Tema: Novi metod merenja brzine na auto-putu  (Pročitano 31604 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži bigor

Odg: Novi metod merenja brzine na auto-putu
« Odgovor #180 poslato: 21. Maj, 2018. 20:24 »
Ja uopste ne shvatam zasto vam smeta ovaj sistem, evo ja sam spreman platiti kaznu ako prekoracim prosjecnu brzinu. Opet u drugoj temi negodujete sto su donijeli odluku da se poveca brzina na 130kmh autoputem, eto los nam put. Hajde realno, ko ce nama ugoditi, mozda bi bilo najbilje da se poskidaju svi znakovi i stanice pa vozi koliko ko moze

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže fobia24

« Odgovor #181 poslato: 21. Maj, 2018. 20:25 »
Teško će neko izaći na kraj sa takvim idejama. Ne verujem novinama za većinu članaka. Ako sud ne može da utvrdi krivicu kazniće vlasnika vozila. On je odgovoran kome daje vozilo.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #182 poslato: 21. Maj, 2018. 20:29 »
Naravno da su promislili kako da uzmu pare od kazni,cuj da im oboris na argument vozilo nas je vise (pazi kad budu davali po 4 kazne  =)) ).
Tesko da je ovaj sistem uveden da bi se uzele pare na samom uvodjenju(vec kaznama) jer je sam sistem jeftin,da su hteli (mogli) da otmu neki dinar uveli bi po kameru na svakim 100m.
Meni se cini da ce kaznjavanje funkcionisati bas kao i za kamere,vlasnik ili da se javi ko je vozio. Stigao si pre nego sto si smeo,znaci vozio si brze-plati  :B=)

Van mreže ugi85Započeo temu

« Odgovor #183 poslato: 21. Maj, 2018. 20:44 »
O besmislu ovog sistema sam vec pisao i ne bih vracao na to. Medjutim, ako je njegova implementacija trajna mislim da bi trebalo podici prosecnu brzinu na 130km/h jer ce to u velikoj meri resiti problem kolonske voznje koji postoji od uvodjenja merenja prosecne brzine. Kome je prosek od 130km/h po drndavom putu malo morace malo da se obuzda, a kome je mnogo, slobodno ne mora voziti toliko brzo.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže dzon

« Odgovor #184 poslato: 21. Maj, 2018. 20:48 »
Haha, vi ljudi kao da nikad niste bili na sudu, pa ne dokazuje sudija dal ste krivi vec osrafi po tarifi, a ti bato podijeli sa kolegama kaznu. To je slucajnost ako ga namolis da je smanji ali kada se pravis pametan ide kazna u fulu

Послато са Redmi 4X  

Nisam popio nikakvu kaznu u životu za bilo šta, sudu nisam prišao na bliže od 100 metara  :-X, stvarno ne znam kako funkcioniše...

Kad smo već na temi: https://saobracajnakamera.wordpress.com/2017/09/05/merenje-prosecne-brzine-na-autoputu/
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Na mreži bigor

« Odgovor #185 poslato: 21. Maj, 2018. 21:42 »
Ima ko jeste

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži zare

« Odgovor #186 poslato: 21. Maj, 2018. 22:07 »
Ja uopste ne shvatam zasto vam smeta ovaj sistem,
Smeta svakom prosecnom Srbinu kome je glavna preokupacija u zivotu da krsi zakon (jer mu tako odgovara) a da ga ne uhvate. A kada ga uhvate (jer je krsio zakon) onda kuka na drzavu, policiju, sud, gradsku cistocu i vodovod jer vrse represiju nad njim jadnim i nezasticenim.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #187 poslato: 21. Maj, 2018. 23:13 »
Ni meni nije jasna tolika fama oko toga. Interesantma mi je pojava u komentarima,pre par meseci svi se zale sto policija ne kontrolise brzinu,niko normalan preko 100 po ap ne treba da vozi i ostale "mudrosti". Uvedu ovaj sistem,sve Sumaheri, 180 je potpuno normalna brzina za krstarenje itd. I ovo potenciranje 130 umesto 120,meni opet nije skroz jasno kakvu ce to epohalnu razliku da znaci pa da svi toliko potenciraju.
Ja licno do ovog sistema uglavnom 150-160 tempo,sad cu da vidim kako ovo funkcionise,ali sigurno necu biti kivan na drzavu sto hoce da naplati prekrsaj.

Van mreže nidza

« Odgovor #188 poslato: 21. Maj, 2018. 23:17 »
Smeta selektivna primena i sve nakaradnija formulacija. Izmišlja se topla voda, rasipa se novac, ili možda ubacuje u prave džepove, umesto da se uči na tuđim greškama.

Ne smeta mi nijedan sistem koji se uradi kako treba, a to ovo nije. Pritom se neće pokazati kao korisna stvar za bezbednost. Mnogo više života su odnele neke druge stvari, od brzine, međutim, svako se hvata da se bavi onim čime ume.

Bitne su folije, prosečna brzina i žuta traka, a to što ljudi i pešaci ginu ko kiša zbog loših i neobeleženih puteva, što odroni nisu sanirani, što može da se kupi dozvola i da se prođe nekažnjeno nakon gaženja dece, ako imaš dovoljno novca i moći, to nije važno. E to mi smeta.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Hidroponika

Novi metod merenja brzine na auto-putu
« Odgovor #189 poslato: 22. Maj, 2018. 07:21 »
U nedelju sam vozio relaciju Beograd-Batocina..... Meni je prosecna brzina bila 148 km/h pa videcemo da li ce mi stici cestitka. Imam i dobrog advokata pa cemo videti sta ce biti... Znam samo da nisam nikad postovao ogranicenja brzine kretanja pa necu ni sad...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #190 poslato: 22. Maj, 2018. 08:02 »
"Znam samo da nisam nikad postovao ogranicenja brzine kretanja pa necu ni sad...", ovo nikada javno nemoj da iznosiš zbog mnogo razloga ;).
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #191 poslato: 22. Maj, 2018. 08:29 »
Hocu uvek... nisam neki vozac koji ne znam kako ludi ali nasa ogranicenja brzine kretanja su smesna.. postavljena su u doba kad automobili ni nisu mogli da idu brze, tipa magistrala 60-80 ili autoput 120. Pa fica i jugo i njima slicni nisu ni mogli brze. Druga stvar zaustavni put moj i jugov nije ni slican. Ja imam teoriju da treba kod nas uvesti ogranicenja za auta iz 20 veka i auta iz 21 veka.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #192 poslato: 22. Maj, 2018. 08:36 »
Da bi tako nešto uveo moraš imati i puteve i kulturu vožnje koju u Srbiji nemamo i to je neminovno. Autoput je mesto gde realno možeš da ideš do 150 ali pod uslovom da je dobro urađen, sve preko toga nema nikakvog smisla jer najmanje greške se pri takvim brzinama ne praštaju. Za magistralu se ne slažem jer mora da postoji maksimalna brzina koja je u ovom slučaju primerenih 80 km na sat iz mnogo razloga. Niti su dobro osvetljenje, ima kuća uz put, moguć je 1001 scenarijo. To što su automobili iz 21. veka ne znači da su nam i putevi takvi. Nažalost :(.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži bugarin

« Odgovor #193 poslato: 22. Maj, 2018. 09:50 »
A ne znaci ni da su vozaci iz i za 21 vek. 80 posto njih ne ume da vozi. Kako drugacije objasniti kolaps cim padne prva kap. O saobracajnoj kulturi tek da ne pricamo.
A o saobracajnicama je izlisno i trositi reci-slova.
Ipak, ako prebacim oganicenje, to je u preticanju. Da, i ja sam kivan sto neko zgazi coveka-zenu-dete pa ne odgovara. Ali ne poredim sebe sa takvima, ispod casti mi je.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nidza

« Odgovor #194 poslato: 22. Maj, 2018. 10:48 »
Ma nije samo kod nas, velika većina čovečanstva nema psihomotorne, niti intelektualne sposobnosti za vožnju automobila, pa ih ipak voze, zato je vrlo važno da je organizacija vrlo dobra. Pritom se statistički pokazalo da je stezanje ograničenja na širokim i dobrim putevima vrlo loše utiče na broj udesa i stradalih.

Uopšte se ne bih začudio da podizanje ograničenja brzine u čitavoj zemlji zapravo smanji loše događaje i njihove posledice.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021