Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 69670 puta)

0 članova i 28 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže maradona

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #90 poslato: 22. Nov, 2023. 19:41 »
Naši ljudi bi našli zamerku i Rolsu. Previsoka su očekivanja ovde.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #91 poslato: 22. Nov, 2023. 19:49 »
Naši ljudi bi našli zamerku i Rolsu. Previsoka su očekivanja ovde.
Vidi, jedna je velika istina. Da smo zemlja treceg sveta koja ce da proguta sve / ko zna koja klasa automobila dolazi kod nas /. I eri sto vece zarade i sto vec broja proizvedenih automobila dolazi i do gresaka.
Evo ovako, drugar kupi kangooa pre 15 godina sedista od musheme, covek kupi ovde audi u predstavnistvu i posle 60.000 km mu crkne menjac. Zamenjen jer je auto bio u garanciji. Kupis X-TRAIL , kad nema recimo amortizer na haubi, a ona lele teska. Tako da svaki bred ima po nesto.
Moj savet je kupi ono sto volis i vozi i uzivaj. Naravno opet dolazimo do onog bitnog..... lovaaaa. >:(
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže maradona

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #92 poslato: 22. Nov, 2023. 19:58 »
Upravo to.
Mada, zato i kupim polovno, taman je prethodni (prvi) vlasnik rešio sve probleme koje je fabrika napravila  =))
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #93 poslato: 22. Nov, 2023. 21:15 »
vi zemljaci kupite BENTLI, ROLS
Nece se mnogo usreciti sa presvucenim i preobucenim VW i BMW-om  ;D
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže che_guevara

• RallyeSport
  • Ugled: 3
« Odgovor #94 poslato: 23. Nov, 2023. 08:20 »
Jeste na papiru, kao i Octavia što je golf klasa. Modernoj Škodi je to karta na koju igraju.
šta je na papiru zajedničko puntu i kamiqu?
osim što imaju 4 točka i auspuh?
vozio sam punta 5 godina...i on mi je bio nov, ali tvrditi da je to isto kao kamiq je potpuna budalaština i čisto gubljenje vremena u praznim raspravama
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • Ugled: -18
« Odgovor #95 poslato: 23. Nov, 2023. 09:18 »
Cova ti citas sta zelis da procitas. Kamiq je skoda fabia na federima! A fabia i punto je isti segment auta. Ajde sta pravis sprdnju samo. Ustvari kamiq je klasa ML-a... Izvini ja se zeznuo...

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #96 poslato: 23. Nov, 2023. 09:36 »
Углавном се слажем са Хирургом око Ф и Камика, када смо капарисали Ф4, било времена па смо мало цуњали около и између осталог загледали и Камика, и мој утисак је да је он заиста нешто као подигнута Фабиа, али је ипак бољи и лепши, мало и већи и пространији, озбиљнији, за нијансу виша класа, а да је био са мотором који нам одговара "за одмах" променили бисмо одлуку и узели њега, јер се и код супруге и код мене јавила "љубав на први поглед".
Али тврдим, иако би требало да су Пунто и Фабиа иста класа, ипак је Фабиа доста озбиљнији ауто од Пунта, бар је нама такав осећај, што значи да ја Камик још више изнад.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #97 poslato: 23. Nov, 2023. 11:49 »

Али тврдим, иако би требало да су Пунто и Фабиа иста класа, ипак је Фабиа доста озбиљнији ауто од Пунта, бар је нама такав осећај, што значи да ја Камик још више изнад.

Pa ozbiljniji je taman koliko je i VW ozbiljniji proizvođač od Fiata i svih francuza. Ja prosto ne mogu da sedim u kolima koja unutra liče (namerno) na dečiji auto sa Pertini plastikom. Neka me zajebu sa "mladalačkim dizajnom" i "personalizacijama" ja volim kada je auto unutra ozbiljan (i crn).
Kad na to dodamo i najčećšće užasnu zvučnu izolaciju meni prosto ostaje VW kao izbor (jer nemam para za Audi).
Škodu sam imao ali ne, nije to to, tačno koliko je jeftinija toliko je i lošija od VW - isto kao i VW naspram Audija.
I dalje je prilično prosto - ako je nešto skuplje, vrlo verovatno je i bolje. E sad što je sve to otišlo 30-50% u odnosu na cene iz 2020, to je globalno pitanje i ne odnosi se samo na automobile.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže munja23

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
« Odgovor #98 poslato: 23. Nov, 2023. 12:05 »
Jeep sada rade zabari, to vise nikad nece biti auto koji je nekad bio... NazalostSamo mi reci koja je razlika izmedju Octavia i Golf, po cemu boljo, cak je golf bolja izrada i kvalitetniji enterijer. Tj octavia i jetta su ista klasa. Tj golf bez gepeka... :) koliko imas godina vozacku :) iskusan si dobro za godine svoje.

To si u pravu, ali i dalje postoje "pravi" Jeep-ovi, narocito oni koji se prave za USA trziste i kojih retko ima u Evropi, jer su poprilicno skupi i energetski neefikasni :D .
Primer takvog automobila je Jeep Grand Wagoneer V8 6.4.
Skoro se nisam vozio u boljem i kvalitetnijem automobilu. Po luksuzu i opremi ne moze da mu pridje ni premium trojka, tvrdim.
I to je pravi Jeep, sa jako malo Fiatove tehnologije. E sad, cena: u Americi cca 120k USD, a u DE - oko 180K EUR.

Jbg istina boli. Majstore kupis mercedesa ili audija sledeci put i sve rjeseno, nema problema.

Nazalost, nije ni Mecka ni Audi ono sto su bili. Po mom misljenju Audi je poprilicno pao sa kvalitetom u odnosu na vozila koja su pravili krajem 90 i pocekom 00. godina
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže DarkoNS1987.

• Style
« Odgovor #99 poslato: 23. Nov, 2023. 13:47 »
Pa ozbiljniji je taman koliko je i VW ozbiljniji proizvođač od Fiata i svih francuza. Ja prosto ne mogu da sedim u kolima koja unutra liče (namerno) na dečiji auto sa Pertini plastikom. Neka me zajebu sa "mladalačkim dizajnom" i "personalizacijama" ja volim kada je auto unutra ozbiljan (i crn).
Kad na to dodamo i najčećšće užasnu zvučnu izolaciju meni prosto ostaje VW kao izbor (jer nemam para za Audi).
Škodu sam imao ali ne, nije to to, tačno koliko je jeftinija toliko je i lošija od VW - isto kao i VW naspram Audija.
I dalje je prilično prosto - ako je nešto skuplje, vrlo verovatno je i bolje. E sad što je sve to otišlo 30-50% u odnosu na cene iz 2020, to je globalno pitanje i ne odnosi se samo na automobile.
Zasto mislis da je Audi bolji od skode ili VW (za jeftinije modele pricam). Kupili smo novi q2 spolja stvarno lep, doplatili i za matrix svetla i sta ti ja znam. Unutra jad i beda. Ekran nema tuch nego onaj njihov tockic. Na srednjem stubu gde treba da bude ventilacija samo je rupa, nisu ni neki pretinac mogli ubaciti. Kamiq u style paketu unutra mnogo lepsi i kvalitetniji od audia. Audi da bi bio Audi od q5 ili A6 modela pa na gore. Svi ostali modeli varijacija na temu i sminka. Pogotovo sto su sada "dzipovi" na glasu pa u q2 ide enterijer od stare A3 a A3 isto godiste dobila novi enterijer.
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi 2018. Style

Van mreže che_guevara

• RallyeSport
« Odgovor #100 poslato: 23. Nov, 2023. 14:43 »
Cova ti citas sta zelis da procitas. Kamiq je skoda fabia na federima! A fabia i punto je isti segment auta. Ajde sta pravis sprdnju samo. Ustvari kamiq je klasa ML-a... Izvini ja se zeznuo...
kamiq je rađen na platformi skale, sa fabiom i puntom ima sličnosti koliko i ove budalaštine o kojima pišeš
« Poslednja izmena: 23. Nov, 2023. 14:50 che_guevara »

Van mreže che_guevara

• RallyeSport
« Odgovor #101 poslato: 23. Nov, 2023. 14:55 »
Углавном се слажем са Хирургом око Ф и Камика, када смо капарисали Ф4, било времена па смо мало цуњали около и између осталог загледали и Камика, и мој утисак је да је он заиста нешто као подигнута Фабиа, али је ипак бољи и лепши, мало и већи и пространији, озбиљнији, за нијансу виша класа, а да је био са мотором који нам одговара "за одмах" променили бисмо одлуку и узели њега, јер се и код супруге и код мене јавила "љубав на први поглед".
kamiq i fabia uopšte ne pripadaju istoj klasi, poređenje nema smisla
a razlike su baš ove koje si naveo: bolji, lepši, veći i prostraniji, ozbiljniji
i za sve to pobrojano je fabia bolja od punta a čovek kaže da su punto i kamiq isto sranje drugo pakovanje...msm šta reći

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #102 poslato: 23. Nov, 2023. 15:07 »
Причамо о утисцима. Мој утисак је био када сам после Ф ушао у Камика да је нешто као подигнута Фабиа, али бољи за све оно што сам навео.
И мени би било интересантно да научим, ако тако нешто уопште постоји, како се дефинишу класе аутомобила уопште, по чему се разликују, шта их сврстава у ту или неку другу класу, итд...
Неко је и раније причао о утисцима у вези са Камиком и написа да је по њему Камик недефинисан, нити је лимузина нити је СУВ, док су Карок и Кодиак СУВови и имаш такав осећај кад их возиш, а код Камика нема такав осећај.
Елем, за мене то није ни битно, Камик ми се свиђа, а једна од ствари која ми одговара што у њега "улазим" а не "силазим" као у Фабиу (повезано са годинама и моториком). Због тога ми и наше друго возило (Мерива) одговара, због те повишености положаја возача и "манипулације" телом приликом уласка и изласка из возила, поред свих других карактеристика које ми се свиђају и код ње и код Камика.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #103 poslato: 23. Nov, 2023. 15:28 »
Zasto mislis da je Audi bolji od skode ili VW (za jeftinije modele pricam). Kupili smo novi q2 spolja stvarno lep, doplatili i za matrix svetla i sta ti ja znam. Unutra jad i beda. Ekran nema tuch nego onaj njihov tockic. Na srednjem stubu gde treba da bude ventilacija samo je rupa, nisu ni neki pretinac mogli ubaciti. Kamiq u style paketu unutra mnogo lepsi i kvalitetniji od audia. Audi da bi bio Audi od q5 ili A6 modela pa na gore. Svi ostali modeli varijacija na temu i sminka. Pogotovo sto su sada "dzipovi" na glasu pa u q2 ide enterijer od stare A3 a A3 isto godiste dobila novi enterijer.

Zato što ne posvećujem pažnju za vožnju nebitnim detaljima već onome što zaista čini upotrebljivost auta. A to su: kvalitet komponenti, upravljivost, zvučna izolacija, onda razne sitnice koje omogućavaju mehanici da duže traje (evo pade mi na pamet jedna banalnost još od pre xx godina - brisači koji se uspore kada stojiš na semaforu - to je Audi imao još davno a VW ne).

Touch ekrani su za mene sranje, sve što odvlači pažnju sa puta je u automobilu nepoželjno. Rešenje sa točkićem je super, ja to recimo nemam u Golfu već glupi jeftiniji tač skrin.
Vidiš kako kao kupci lako nasedate na fore koje su zapravo jeftinije za proizvodnju - zato sad imamo "televizore" u kolima umesto brzinomera.
Neko je raji prodao priču da je to IN a zapravo je sranje. Jeftino (vrv i kvarljivije, vreme će pokazati) sranje.

A tek nametanje SUV-ova kao novog trenda je tek priča za sebe.
Ima jedan lep tekst o tome:
https://automobili.hr/novosti/zanimljivosti/evo-zasto-dijelom-imamo-elektricne-automobile
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • Ugled: -18
« Odgovor #104 poslato: 23. Nov, 2023. 16:09 »
Ja sam rekao da je punto i fabia ista klasa auta!  Al covjek navalio ko mutav da me ubjedi kako sam rekao da je to isto :))

I sad pitanje je sledece, kakva je razlika izmedju skale i fabije? Rapid=>skala, fabija=fabija, rapid=fabija s gepek om? Jednacina sa svim poznatim, odnosno nejednacina sa svim poznatim...

Audi je audi u segmentima srednje i visoke klase. Budzet vozila prosjeki ispod. Tu se skoda zadala i dobijes najvise za isto novca. Generalno puno linija se izbacuje i gledaju sto vise da se potroši postojećih dijelova koji leze po skladistima

Sto se tice Jeep vozila, americka vozila su bila i bice uvjek za nasa auta misaona imenica! Snaga komfor i kvalitet. Nema rasprave.