Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 69640 puta)

0 članova i 30 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Zdushan

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #135 poslato: 24. Nov, 2023. 19:53 »
Koja su to americka vozila bila u posedu forumasa? Bas me zanimaju iskustva svih koji su ih posedovali. Otvorite dušu.
Mozda i ja nabavim jedno..

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
« Odgovor #136 poslato: 24. Nov, 2023. 20:01 »
Скоро сам чуо неку рекламу за увоз половних америчких Американаца, али мислим да би то могло бити скупа авантура, јер и код дуготрајних и одомаћених произвођача на европском тржишту све је више фушераја и подршка је све лабавија. И замисли да увезеш неког Линколна, Кадилака, ГМЦа, или шта год, и требаш урадити само основни редован сервис, а камоли да нешто озбиљније откаже!? Где отићи? Како делове набавити? Ко уопште зна да их сервисира?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže DarkoNS1987.

• Style
« Odgovor #137 poslato: 27. Nov, 2023. 10:38 »
Скоро сам чуо неку рекламу за увоз половних америчких Американаца, али мислим да би то могло бити скупа авантура, јер и код дуготрајних и одомаћених произвођача на европском тржишту све је више фушераја и подршка је све лабавија. И замисли да увезеш неког Линколна, Кадилака, ГМЦа, или шта год, и требаш урадити само основни редован сервис, а камоли да нешто озбиљније откаже!? Где отићи? Како делове набавити? Ко уопште зна да их сервисира?
Nije problem servis, Prvi i najveci problem USA vozila (ako se bas uvoze iz USA) je sva elektronika u vozilu radjena po drugom standardu nego vozila iz EU. Njima su i pokazivaci pravca crveni a u EU zuti. Ovu konverziju naravno mora uraditi ovlasceni servis sa sve papirima itd da bi vozilo moglo proci tehnicki pregled. Za USA uvoz samo neka ultra luksuzna vozila koja ne mogu da se nabave na EU trzistu pa da ti se "isplati". Sve ostalo je samo trosak. Proci homologaciju sa takvim vozilom je naucna fantastika. Komsija se iz Norveske vratio sa svojim autom i hteo da ga ovde registruje i prevede na srb table. Trazili su potvrdu sa panorame da je fabricka posto nije imao oznaku na staklu. Covek pokazuje da je on prvi vlasnik i da je panorama takva fabricka i da nema fabricki oznaku.... Sve u svemu 3 meseca se on ganjao sa njima za oznaku, dok su poslali potvrdu iz fabrike da nema oznake, pa sudski vestak da prevede potvrdu itd.
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi 2018. Style

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • Ugled: -18
« Odgovor #138 poslato: 27. Nov, 2023. 10:53 »
Srbija zemlja medju sljivama :)))

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #139 poslato: 27. Nov, 2023. 10:58 »
Прописи су прописи!
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže munja23

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
« Odgovor #140 poslato: 27. Nov, 2023. 11:17 »
Probaj da pročitaš sa razumevanjem  :))
Niko nije ni napisao da imaju veze. Bilo je pitanje za Jeep koji se prodaje ovde pa sam i na to odgovorio.

Svakako ne vidim smisao u bilo kakvom komentarisanju vozila koja nam ovde nisu dostupna, niti bi ih (ako ih dobaviš) mogao održavati kako dolikuje. Sve i da nije tako, priče o nekom američkom modelu Jeep-a koji je luksuzom i kvalitetom daleko iznad premium trojke i američkim vozilima kao simbolima kvaliteta - bukvalno su besmislice.

Ponavljam, ovde je se protegla prica o Jeep-u kao brendu, pa moramo da razdvojimo "Fiat" quality Jeep i onaj USA quality Jeep.
Da si imao prilike da pogledas i da se provozas recimo u Grand Wagoneer-u, shvatio bi zasto sam napisao da je luksuzniji i deluje kavalitetnije od Audia, Merc-a i BMW-a. No dobro...
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #141 poslato: 27. Nov, 2023. 12:00 »
Imao sam prilike voziti novu Toyota Corolla Cross sa 2.0 i hibridnim pogonom. Jedina značajna mana je buka pri brzinama većim od 110 km/h, baš primetna razlika u odnosu na Kodiaq.

Da, buka, buka, buka.
I to je tako već decenijama. Japanci prave kola po svojim standardima, za međumesne vožnje ionako kod njih svi idu vozom, jedino tako mogu da objasnim totalnu nezainteresovanost da se malo više posvete zvučnoj izolaciji.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Vladapetr

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #142 poslato: 27. Nov, 2023. 12:39 »
Ponavljam, ovde je se protegla prica o Jeep-u kao brendu, pa moramo da razdvojimo "Fiat" quality Jeep i onaj USA quality Jeep.
Da si imao prilike da pogledas i da se provozas recimo u Grand Wagoneer-u, shvatio bi zasto sam napisao da je luksuzniji i deluje kavalitetnije od Audia, Merc-a i BMW-a. No dobro...
Može da bude na oko luksuzniji i da deluje kvalitetnije od nekog iz te trojke ali u baznoj verziji. Ako bi ga poredio sa primerkom iste cene, Jeep tu nema šta da traži. A o kvalitetu dosta govore tabele i članci koje su gore kačili.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #143 poslato: 27. Nov, 2023. 18:29 »
Japanci stede i na debljini laka, plehu, zastiti. Japanci uvoze sirovine a moraju cenovno da se izbore sa konkurencijom. Rezultat je jasna usteda na svemu sto nije golim okom vidljivo.

Na mreži Zdushan

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #144 poslato: 27. Nov, 2023. 20:00 »
Vozio sam japanske automobile,  zena trenutno vozi Yaris MK2, a pre je bio MK1.
Imao sam i Corollu i Civic 8gen.
Corolla je sa limom,  lakom i zv izolacijom bila ok, Civic bas i ne. Lak je jako osetljiv, a zv izolacija bas tanka. Mada se to za par stotina € može rešiti,  i dobije se drugi auto u smislu izolacije (ko ima volju da se sa tim bavi).
Sa druge strane, pouzdanost automobila je na jako visokom nivou, i jeste drastično bolja od evropske konkurencije.
Pa ko kako voli.

Van mreže che_guevara

• RallyeSport
« Odgovor #145 poslato: 28. Nov, 2023. 10:11 »
pouzdanost bi za svakog vozača trebalo da bude najvažnija stvar...e sad što se neko loži na lampice i pijano lak šta da mu radim
vozeći 11 godina japance posećivao sam samo benzinsku stanicu i jednom godišnje servis...haubu sam dizao samo kad dolivam tečnost za stakla
kupim škodu, NOVU, i na 750km menjam španer i zupčasti
toliko o tome
videćemo dalje
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #146 poslato: 28. Nov, 2023. 10:48 »
Bogami ja sam na nekoliko mazdi 6 se naplacao popravki na duplo manjoj km nego na skodi sa trenutnih 358000km. Pri tom na mazdi dpf u garanciji menjan na 101000km jer je kvar prijavljen pre 100000km, na 120 uklonjen i posle od 120 do 150000km problemi sa egr, protokomerom, prelivanje dizne, trula instalacija, problemi sa kocnicama (cilindri, kljesta, creva). Na drugoj maltane slicni kvarovi na malo vecoj km. Limarija ocajna. Na jednoj je odradjena dupla zastita voskom i nju sam sacuvao a druga kojoj nije uradjena, redovno prana je propala podosta. Sa skodom na vecoj km nista od toga jos osim sto joj je turbina uradjena i dpf skinut.
Bas zbog pouzdanosti sam se vratio na skode jer me je mazda ostavila na putu 2x i od toga 1x u inostranstvu. A odrzavana bolje nego danas sto odrzavam kola.

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #147 poslato: 28. Nov, 2023. 10:52 »
pouzdanost bi za svakog vozača trebalo da bude najvažnija stvar...e sad što se neko loži na lampice i pijano lak šta da mu radim
vozeći 11 godina japance posećivao sam samo benzinsku stanicu i jednom godišnje servis...haubu sam dizao samo kad dolivam tečnost za stakla
kupim škodu, NOVU, i na 750km menjam španer i zupčasti
toliko o tome
videćemo dalje

Ja se ložim na pouzdanost, nisku potrošnju i pristojan nivo komfora koji podrazumeva da mogu da čujem nešto malo i muzike kada vozim po autoputu.
I ložim se kada mi auto spolja i iznutra i nakon 10 godina izgleda isto kao kada je kupljen. Ne treba mi nikakva oprema, nikakve asistencije - bukvalno ništa. Ne volim čak ni podizače prozora na struju.
Japanci možda mogu da ponude prvu i drugu stavku (mada nisam siguran) a ovo ostalo baš baš teško.
Da je drugačije, više bi se krali.
Meni je žao što je tako jer naravno da je osnovna funkcija auta da je uvek pokretljiv ali ne mogu da zanemarim ni ostale stavke.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže vlado985

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #148 poslato: 28. Nov, 2023. 11:36 »
@fobia24 Nisi bio na pravom japancu  :)) mazda + dizel ocajna kombinacija.. bolje bi sigurno prosao sa hondom i tojotom.. bravo2
  • Vozi: Škoda Fabia 1.6 tdi,66kw,CAYC

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • Ugled: -18
« Odgovor #149 poslato: 28. Nov, 2023. 12:52 »
Da je napisao tako o hondi onda bi bilo nolja je mazda i tojota :))