Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 23449 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži maradona

Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #210 poslato: 30. Nov, 2023. 21:05 »
Komšija od prijatelja ima električni Volvo i redovno puni auto tako što sprovede kabl iz stana do auta, niz terasu.
Pitam se da li se dešava kod nas da ti neko skine punjač sa auta, npr. ostaviš u tržnom centru da se dopuni i neki genije ti isključi.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže Peja

« Odgovor #211 poslato: 10. Dec, 2023. 21:41 »
C5X
Der neue CITROËN C5 X Plug-In Hybrid – Einladung zur Gelassenheit »  Leadersnet
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI

Van mreže HellBlaze

« Odgovor #212 poslato: 12. Dec, 2023. 02:08 »
Komšija od prijatelja ima električni Volvo i redovno puni auto tako što sprovede kabl iz stana do auta, niz terasu.
Pitam se da li se dešava kod nas da ti neko skine punjač sa auta, npr. ostaviš u tržnom centru da se dopuni i neki genije ti isključi.
Ne ide to baš tako

“To prevent unauthorized unplugging of the charge cable, the charge cable latch remains locked and Model 3 must be unlocked or able to recognize your authenticated phone before you can disconnect the charge cable.”

Na mreži maradona

« Odgovor #213 poslato: 12. Dec, 2023. 15:42 »
Pretpostavljam da je tako kod Tesla vozila, jer piše Model 3. Ne znam da li je i kod ostalih.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže fobia24

« Odgovor #214 poslato: 12. Dec, 2023. 17:43 »
I kod elektro kangoo-a sluzbenog kog sam vozio se zakljuca kabl na strani gde je uticnica u vozilo. Samo mi nije jasno na brdo snimaka na YT u SAD ima kada neko sa ulice namerno iskljuci kabl iz tesli. I kako izvuku ako se zakljuca.

Van mreže che_guevara

« Odgovor #215 poslato: 13. Dec, 2023. 08:31 »
ne gledaj jutjub, fejs, insta, tiktok itd...90% je fejk
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže Peja

« Odgovor #216 poslato: 16. Dec, 2023. 22:14 »
PUG 408   spkloud

Drive

Na mreži Lufti

« Odgovor #217 poslato: 17. Dec, 2023. 13:31 »
Taj auto je uzivo bas dugacak.
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI

Na mreži Zdushan

« Odgovor #218 poslato: 17. Dec, 2023. 13:47 »
Ovako "namrtvo" deluje simpa

Na mreži Mareska

« Odgovor #219 poslato: 17. Dec, 2023. 16:38 »
Lep i komforan auto isao sam da ga gledam i korektan rok isporuke kao i cena,ali 1.200 kubika hvala ne.
  • Vozi: Superb

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #220 poslato: 17. Dec, 2023. 18:52 »
PUG 408
Нисам га видео уживо, а на основу слике ми није јасно, је ли то лимузина у облику купеа или је то она фора повишеног купеа ала Х6?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže fobia24

« Odgovor #221 poslato: 17. Dec, 2023. 19:25 »
Meni ce sledeci auto biti elektro kada me nateraju da menjam octaviu rs tsi 2021. A ocekujem da cemo biti primorani (u EU) vec pre 2030-te raznim reketaskim nametima i zabranama ulaska u sve vece gradove. Namete ocekujem otprilike kada prestanu da se nude automobili sa SUS motorima na trzistu, a to ce biti mnogo pre 2035 kada je krajnji rok jer ce reketima biti proizvodjaci dovedeni u situaciju da takav auto kosta 50% od tesline konkurencije. Kada bih sada morao da menjam prilagodio bih se svetskoj vecini i uzeo najprodavaniji auto na svetu, teslu Y. Progutao bih sve propuste u kvalitetu izrade kojih je ogromno jer sta je alternativa, kinezi koji nisu nista bolji. Kako tesla i pored stalnog snizavanja cene ima i dalje najvecu marzu, ocekujem da ce cene ici dole jos dosta. Do te mere da ce tesla 3 startovati od sadanje protivvrednosti od 25000e, tesla Y od od sadasnjih 30000e. Tada vagen verovatno nece ni postojati jer ID modele koje danas proizvodi sa gubitkom, niko ih maltane ne kupuje jer nisu konkurentni tesli i kinezima. Dakle, izbor ce biti francuski brendovi, azijski i tesla. A do tada ce tesla biti najveci brend na svetu ispred tojote, pa posle kinezi, japanci i korejanci. Kinezi nece nikad praviti kvalitetna kola koja se stancuju kao sibice, vec jeftina i moderna ujedno i masovna.
Najvise bih voleo da u EU pobedi na izborima neka radikalna struja koja bi ponistila usvojene propise i okrenula ledja americkom diktatu. Ali to je zaista malo verovatno.

Van mreže fobia24

Van mreže Peja

« Odgovor #223 poslato: 18. Dec, 2023. 19:41 »
Lep i komforan auto isao sam da ga gledam i korektan rok isporuke kao i cena,ali 1.200 kubika hvala ne.
Probao sam auto sa tim motorom koji je bio uparen sa 8-stepenim automatskim menjacem. Ide sasvim solidno, tj kao moj Kodiaq :) Jedino za red velicina manje buke u kabini od Kodiaq-a.

Нисам га видео уживо, а на основу слике ми није јасно, је ли то лимузина у облику купеа или је то она фора повишеног купеа ала Х6?
Nesto izmedju karavana, hetch-a, SUV-a....

Uzivo mnogo lepsi nego na slikama.

Na mreži Mareska

« Odgovor #224 poslato: 18. Dec, 2023. 20:48 »
@Peja
Verujem,ja Jos uvek nisam spreman na takve eksperimente.
  • Vozi: Superb