0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Primetio sam i da kad je hladan motor, nivo tecnosti je nesto manji, a kad se zagreje visi, kao na slikama, da li je to normalno? Auto stoji malo nakrivo
Plivajuce hilzne nikako nemogu ga potonu ili promene svoju spoljnu dimenziju a svakako imaju odgovarajuce bakarne prstenove (kojih ima u tri debljine)i bez njih bi rashladna tecnost iscurela u karter motora. Jedino tu popusti dihtung glave koji vremenom sagori na nekim mestima ili izgubi svoju debljinu ( kvalitet materijala od kog je izradjen...).U par slucajeva sam do sada imao priliku da vidim kako majstor sklopi motor a ne postavi odgovarajuci bakarni prsten ispod hilzne i novi dihtung izgura nekih godinu dana eksploatacije i popusti na mestima gde su hilzne nize od bloka motora i tu voda ulazi u cilindre...
Sto se tice kontrole gubitka tecnosti, bar ja tako radim, najbolje je drzati nivo do oznake maximum, da bi se imalo vremena da se intervenise...ako ga drzis tek iznad minimuma, ako se pojavi vece curenje ili sagorevanje, doci ce do brzog manjka tecnosti pa ce nastati pregrevanje sa svim mogucim posledicama...