Autor Tema: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks  (Pročitano 13911 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tmartin011Započeo temu

• Style
  • L&K ugled: 2
Odg: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks
« Odgovor #45 poslato: 11. Feb, 2018. 19:19 »
Pre cipovanja motor se vrteo pri brzini od 100km/h na blizu 2000 obrtaja. Posle cipovanja se vrti na istim obrtajima pri istoj brzini. Hocu da kazem ako iole normalno koristite auto trajace on bilo cipovan ili ne. Ako cete da se uzivljavate i da ga potpisujete na svakom semaforu nastradace motor bio cipovan ili ne. Za mene cipovanje ima smisla kada na putu treba da preteknem neki kamion ili auto, a da ga vozim 160km/h i preko to sigurno necu.

.

• Style
« Odgovor #46 poslato: 11. Feb, 2018. 19:21 »
Sto se kineskih navigacija tice, iznenadio bi se sta je sve "made in China" kod originalnih delova; pocev od filtera, felni, radio aparata, guma, do navigacija i racunara. Kod kineskih proizvoda sve je stvar cene izgleda.

Nebojsa sine, salim se. Uzmi bilo koju stvar u ruke i videces da pise Made in PRC, cak i Iphone X.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #47 poslato: 11. Feb, 2018. 19:25 »
Odnosilo se na Maksimusov post.
Denso (Toyota) filteri - made in China, Panasonic orig.radio za novi Rav4 - made in China, Audi orig.felne - made in China, VW orig.felne - made in  China, itd...
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #48 poslato: 11. Feb, 2018. 19:40 »
Svi znamo da se skoro sve pravi u Kini,ali isto tako nije isto originalni ajfon (za koji svi znamo da ga rade u PRC) i kineska kopija ajfona od 100e. Razumete o cemu pricam?
Sto se nasih tjunera tice,sigurno ima dobrih,ali bar 70% sto sam video je imalo neke potpuno nelogicne rezultate,u smislu nikada auto ne pokazuje manje od fabricke snage (a ogroman broj auta stariji od 10 godina i sa 250k+ kilometara),jako cesto vise od fabrike,obecavaju neke dobitke koji su totalno nerealni (npr MTM obecava pola dobitka koji oni obecavaju itd). Npr za moj santa fe je u ovlascenom servisu (u hyundaiju) prodavana mapa na 190ks (i priznavana garancija,sve),posle je izasao fl sa "istim" motorom koji ima 197ks. Medjutim ipak druge dizne itd,tako da moj(sinov) stoji na stock snazi,zao mi da "maltretiram" auto koji ima svega 70k km i moze da sluzi jos dugo,a brz nikad biti nece,bio cipovan ili ne.
Sto se tice kupovine cipa radi obilazaka i realne upotreba(a ne izivljavanja),ok ali prvo mi je nelogicno da kupim auto koji mi ne zadovoljava sve potrebe po pitanju performansi,a ako zadovoljava onda nikada i necu imati potrebu za vise snage.
Doduse mnogo ovoga ne vazi za polovna kola.

• Style
« Odgovor #49 poslato: 11. Feb, 2018. 20:01 »
Sto se tice kupovine cipa radi obilazaka i realne upotreba(a ne izivljavanja),ok ali prvo mi je nelogicno da kupim auto koji mi ne zadovoljava sve potrebe po pitanju performansi,a ako zadovoljava onda nikada i necu imati potrebu za vise snage.
[/quote]
U pravu si ali 1.2TSI kosta 13000eur dok sledeci jaci 1.4TSI ide na 16000eur. Razlika nije nimalo mala. Da dodamo tome i skuplja registracija i servis za oko 100 eur. Inace u Skodi su mi rekli da je taj motor, 1.4 samo cipovan sa 130 na 150 ks, da im se ne isplati da menjaju delove i konstrukciju. Motor se napravi tako da samo uz male modifikacije traje dugo, tj da mogu da ga koriste dugo godina.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
« Odgovor #50 poslato: 11. Feb, 2018. 20:10 »
Svi znamo da se skoro sve pravi u Kini,ali isto tako nije isto originalni ajfon (za koji svi znamo da ga rade u PRC) i kineska kopija ajfona od 100e. Razumete o cemu pricam?
Sto se nasih tjunera tice,sigurno ima dobrih,ali bar 70% sto sam video je imalo neke potpuno nelogicne rezultate,u smislu nikada auto ne pokazuje manje od fabricke snage (a ogroman broj auta stariji od 10 godina i sa 250k+ kilometara),jako cesto vise od fabrike,obecavaju neke dobitke koji su totalno nerealni (npr MTM obecava pola dobitka koji oni obecavaju itd). Npr za moj santa fe je u ovlascenom servisu (u hyundaiju) prodavana mapa na 190ks (i priznavana garancija,sve),posle je izasao fl sa "istim" motorom koji ima 197ks. Medjutim ipak druge dizne itd,tako da moj(sinov) stoji na stock snazi,zao mi da "maltretiram" auto koji ima svega 70k km i moze da sluzi jos dugo,a brz nikad biti nece,bio cipovan ili ne.
Najvazniji deo boldovan. Konkretno moj primer, kupovao sam polovnu Octaviju i bio sam spreman da kupim 1.9TDI iako je sporiji, u slucaju da za raspolozive pare nadjem bolji primerak od 2.0TDI.
Ja sam i mislio na originalne stvari koje se rade u Kini (a sve ih je vise) a ne na kopije.

U pravu si ali 1.2TSI kosta 13000eur dok sledeci jaci 1.4TSI ide na 16000eur. Razlika nije nimalo mala. Da dodamo tome i skuplja registracija i servis za oko 100 eur. Inace u Skodi su mi rekli da je taj motor, 1.4 samo cipovan sa 130 na 150 ks, da im se ne isplati da menjaju delove i konstrukciju. Motor se napravi tako da samo uz male modifikacije traje dugo, tj da mogu da ga koriste dugo godina.

E vidis tu se ne slazem, 1.2 i 1.4 TSI nisu isti motori, a taj koji je to rekao ocigledno nije proverio ili ga nije zanimalo.
Ne znam zasto bi bio za 1.4 TSI servis skuplji 100 €. Ne tvrdim da nije tacno, samo ne vidim zasto, verovatno ide nesto vise ulja u motor, drugi je filter ulja, ostalo je verovatno slicno.
Kod novog automobila mislim da je bolji izbor 1.4TSI, osim ako razlika u ceni nije presudni faktor.

• Style
« Odgovor #51 poslato: 11. Feb, 2018. 20:24 »
Kada sam testirao Octaviju dobio sam 1.4TSI motor. Sta da kazem ljubav na prvi pogled. Odlicno je ubrzavao, bio tih itd ali 2500 eur mi se tada ucinilo previse, pa i sada mi se cini. Brat mi vozi Leona sa 1.2TSI motorom i rekao sam da je za te pare best bay. Da sam imao para sigurno bi uzeo 1.4TSI cak i pre bilo kog dizela.
Inace mislio sam na registraciju i servis da je negde malo vise od 100eur skuplji. Ipak je 86ks dosta manje od 150ks a i kubikaza je ispod 1300ccm sto utice na registraciju.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
« Odgovor #52 poslato: 11. Feb, 2018. 20:43 »
Onda sam te ja pogresno razumeo.
Sudeci po cenovniku 1.2TSI jeste oko 2500 jeftiniji od 1.4TSI, kod 1.0TSI i 1.4TSI razlika po cenovniku je oko 1300€; tu vec poredjenje i dilema nema smisla.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #53 poslato: 11. Feb, 2018. 20:48 »
Bezobrazno su velike razlike medju motorima, prostom cinjenicom razlike u konjima...

Recimo, 1.2 TSI ima u verziji od 86 i 105 konja, obe verzije su potpuno identicne, razlika je u menjacu???  i softveru!!!

Oba motora se cipuju na nekih 130 konja i 215-225Nm, sto govori u prilog da su to u osnovi potpuno isti motori sa drugacijim softverom... Razlika je 1.300 eura a cip je 350 eur, sa popustom 280 eur u Revochipu.
Meni je ta racunica dovoljna :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #54 poslato: 11. Feb, 2018. 20:50 »
1300e za vise 30 konja vise i brzinu vise je korektno,a pritom zadrzavas i garanciju.
Kod skode su razlike u ceni korektne,a ja licno mislim da je za oktaviju 1.4 tsi najbolji dil,odnos ulozeno dobijeno ubedljivo najbolji.

Van mreže nidza

« Odgovor #55 poslato: 11. Feb, 2018. 21:44 »
Ja samo tvrdim da svi tjuneri u Srbiji prisutni, za 300e ne garantuju da se nece nista lose dogoditi automobilu. Garantuju samo da ce modifikovani softver raditi neko vreme kao i prvog dana. Toliko garantuje RevoChip.
Kazem, ne dizite ih u nebesa.

Ovo se podrazumeva.

Ne može ni biti garancije na vozilo nakon modifikacija, jer umnogome zavisi vlasnika i koliko ume da ispoštuje modifikovan auto i sve rizike koje to donosi. Remap skida neke granice koje je proizvođač postavio sa razlogom, kako bi se ispunili određeni ekološki standardi, a i kako bi se smanjila mogućnost da nesposobni vozači, kojih je sve više, unište automobil.

Sa tom pretpostavkom nakon remapa zdrave motora umnogome zavisi kako se koristi dotični automobil. Ako većinu vremena voziš normalno, a novoraspoloživu snagu koristiš samo povremeno i kako treba, neće biti nikakvih posledica po motor. Međutim,ukoliko se iživljavaš nad automobilom, višestruko će mu se skratiti životni vek.

Moj bivši automobil je bio surovo remapiran kod vrlo ozloglašenog tjunera u gradu, koji je navodno sahranio gomilu automobila, ali eto moj nije. Dan danas funkcioniše besprekorno. Treba uzeti i u obzir da nije svaki automobil kandidat za remap, niti svaki vlasnik automobila, i tu najčešće nastaju najveći nesporazumi.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

• Style
« Odgovor #56 poslato: 11. Feb, 2018. 22:36 »
Octavia Ambition:
1.2TSI -13200 eur
1.0TSI. 16000 eur
1.4TSI - 17200 eur

Ipak je razlika u ceni 4000eur. 3000 je izmedju prva 2 motora. Zato kazem da nisam imao para za jaci motor a da je 1.4  jaci, jaci je.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #57 poslato: 11. Feb, 2018. 23:24 »
Pretpostavljam da je ta cena takva i zato sto ce da ga povlace uskoro.

Nisam vozio tu oktaviju sa 86ks,kako nosi oktaviju? Na papiru definitivno ne deluje impresivno ali kako je to u praksi,ako je unutra cetvoro sa prtljagom? Cena stvarno jeste povoljna,a na kraju krajeva stize ona svuda.
1.4 tsi mislim da je ultimativni izbor jer nudi odlicne performanse,umerenu potrosnju i odrzavanje uz korektnu cenu (dosta nizu od dizela). Gledam ubacuju 1.4 tsi dsg 4x4 u kodiaq,zanimljiva kombinacija,to bi rado probao.

Na mreži nelle

« Odgovor #58 poslato: 12. Feb, 2018. 12:40 »
Ta cena za 86 je bila još niža pre fl kada su bile dve verzije 1.2 umesto 1.2 i 1.0 sada. Kolega Zlatić npr. verujem da zna preciznije, on je tad kupio svoju.

Bez prevelikog iskustva, u ubeženju sam da ako je vožnja iole razumna, chip ne bi trebao da predstavlja problem. Prosto: ako sa stock autom može da se odvoza krug-dva na Nürburgring Nordschleife bez ikakvih posledica po pogon, u saobraćaju sa čipom nikada neće biti prilike za takvo opterećenje. Ukoliko auto bez modifikacija ne može da izgura krug pod punim opterećenjem bez problema, nije ispravan!

Prethodnu Astru 1.4 sa TNG-om sam vozio 300 km sa potrošnjom od 15l/100km. A minimalno je trošila oko 5.5l na 90km/h. To je napor (svirep) za auto. I mogla je bez da joj išta fali. Od 0 do 165Kkm bez kvarova.

A što se tiče garancije, bez obzira na Škodine uslove, čak i njihov eventualni odbitak otklanjanja kvara, mora postojati mogućnost uzročno-posledične veze prepravke i kvara. Svakako da određeni sklopovi motora i pogona mogu trpeti veće opterećenje nakon čipa koji povećava snagu, ali se mora utvrditi precizno šta i koliko...

Rizik se sa chip-om povećava, a da li "vredi" - svako ima svoju ličnu računicu.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #59 poslato: 12. Feb, 2018. 19:30 »
Tako je. Sve je individualno. Svako neka izabere prema svom novcaniku i afinitetima
Ja nikad ne bih cipovao kola jer mi je primarna dugovecnost. Svaki auto koji sam imao tretirao sam kao da zelim da me nadzivi.
Nikakva budzenja ni inace ne volim, kako ga je fabrika napravila ja ga takvog volim i koristim.
Ovde se potpuno slazem sa Pejom i Maximusom, fabrika mnogo sveobuhvatnije testira svoj proizvod i zna sta radi.
A o domacim majstorima ne bih trosio reci. Da zivimo u Japanu pa da nekome i poverim auto, a ovako - nema teorije, samo minimalno i ono sto se bas mora (redovni servisi i poneka dodatna usluga kao sto je ugradnja alarma i slicno a i tu sam jako probirljiv)
Ja nemam poverenja ni u radnike u perionici a kamoli u nekoj ozbiljnijoj sferi...
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017