0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Sto se kineskih navigacija tice, iznenadio bi se sta je sve "made in China" kod originalnih delova; pocev od filtera, felni, radio aparata, guma, do navigacija i racunara. Kod kineskih proizvoda sve je stvar cene izgleda.
Svi znamo da se skoro sve pravi u Kini,ali isto tako nije isto originalni ajfon (za koji svi znamo da ga rade u PRC) i kineska kopija ajfona od 100e. Razumete o cemu pricam?Sto se nasih tjunera tice,sigurno ima dobrih,ali bar 70% sto sam video je imalo neke potpuno nelogicne rezultate,u smislu nikada auto ne pokazuje manje od fabricke snage (a ogroman broj auta stariji od 10 godina i sa 250k+ kilometara),jako cesto vise od fabrike,obecavaju neke dobitke koji su totalno nerealni (npr MTM obecava pola dobitka koji oni obecavaju itd). Npr za moj santa fe je u ovlascenom servisu (u hyundaiju) prodavana mapa na 190ks (i priznavana garancija,sve),posle je izasao fl sa "istim" motorom koji ima 197ks. Medjutim ipak druge dizne itd,tako da moj(sinov) stoji na stock snazi,zao mi da "maltretiram" auto koji ima svega 70k km i moze da sluzi jos dugo,a brz nikad biti nece,bio cipovan ili ne.Sto se tice kupovine cipa radi obilazaka i realne upotreba(a ne izivljavanja),ok ali prvo mi je nelogicno da kupim auto koji mi ne zadovoljava sve potrebe po pitanju performansi,a ako zadovoljava onda nikada i necu imati potrebu za vise snage. Doduse mnogo ovoga ne vazi za polovna kola.
Sto se tice kupovine cipa radi obilazaka i realne upotreba(a ne izivljavanja),ok ali prvo mi je nelogicno da kupim auto koji mi ne zadovoljava sve potrebe po pitanju performansi,a ako zadovoljava onda nikada i necu imati potrebu za vise snage. Doduse mnogo ovoga ne vazi za polovna kola.U pravu si ali 1.2TSI kosta 13000eur dok sledeci jaci 1.4TSI ide na 16000eur. Razlika nije nimalo mala. Da dodamo tome i skuplja registracija i servis za oko 100 eur. Inace u Skodi su mi rekli da je taj motor, 1.4 samo cipovan sa 130 na 150 ks, da im se ne isplati da menjaju delove i konstrukciju. Motor se napravi tako da samo uz male modifikacije traje dugo, tj da mogu da ga koriste dugo godina.
Ja samo tvrdim da svi tjuneri u Srbiji prisutni, za 300e ne garantuju da se nece nista lose dogoditi automobilu. Garantuju samo da ce modifikovani softver raditi neko vreme kao i prvog dana. Toliko garantuje RevoChip.Kazem, ne dizite ih u nebesa.