0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.
Ja sam novi član foruma. Pozdrav svim drugarima. Razmišljam o kupovini Karoq-a 1.0 TSI. Nisam navikao na vozila sa jakim motorima pa ni nemam velika očekivanja. Moli se ZVERKO da nam nakon do sada pređenih kilometara kaže svoj cenjeni sud. Pretpostavljam da je vozio po brdskim putevima i auto-putevima sa više osoba u vozilu. Ako ima neko novi sa iskustvima bilo bi dobro da nam nešto kaže. U poređenju sa osnovnim motorom koji pokreće Hundai Tucson-a 1.6 atmo 132 KS 160 Nm na preko 4k obrtaja , čini mo se da je 1.0 TSI jači i bolji motor.
Ja se stvarno izvinjavam, nestao sam na neko vreme, dosta obaveza, a i uopšte nisam dobijao mejlove obaveštenja o novim porukama. Tako, evo mene posle još dosta vremena i hiljade pređenih kilometara pa da podelim nove utiske vidim ima još ljudi koji se interesuju.I reci ću isto: auto je gotovo savršen. Potrošnja zaista mala, na autoputu, pun auto i stvari u proseku 5-5,8 ako se ide 120, 130 tempomat. Ubrzavanje po meni potpuno nelogično, i na uzbrdicama. Bilo koja uzbrdica on vuče čak i kad je bilo petoro ljudi u kolima, klima i pun gepek. Jednostavno radi fantastično. I to bez spuštanja u niže brzine, možda za jedan stepen.Vidim da je neko pitao za gepek. Odličan je. Nije kao u oktaviji ali sve stane. Čak sam i dečiju biciklu nagurao, nisam još kupio nosač za bicikle to ću sad uskoro. Prošle godine na planini smo upali u ogromno blato, i zaglavili se. Uspeo sam da ga iščupam klackalicom iako sam bio ubedjen da će drugar morati da dolazi sa X5icom da me vadi na sajlu. E sad, nije bez mana. Prvo, Škoda je potpuno upropastila aplikaciju za iOS. Imali su 6-7 aplikacija koje su pokušali da zbiju u jednu dve pa ima sad My Skoda koja je blago rečeno katastrofa. Ima druga, za starije automobile Connect Light koja ima više grafikona, mogucnosti, čak i skupljanja poena. Ova glavna nema maltene ništa, a baguje i ne beleži vožnje uopšte. Neverovatno da u 21. veku neko tako upropasti aplikaciju. Pojesce ih konkurencija. Drugo, ume da baguje Apple CarPlay. Par puta se desilo da se diskonektuje i ništa ne vredi. Ni izbacivanje pa ubacivanje kabla. Čak ugasim auto pa upalim, ma ništa. Izbacivanje iz CarPlay pa ponovno uparivanje. I samo od sebe proradi.Trece, kad smo kod čupanja iz blata, čim se malo više udari po kvačilu u nekim situacijama ume da zasmrdi kvačilo. Previše je nežno. Eto to je to ukratko. Sve u svemu i dalje oduševljen, samo sto će sledeći biti 4x4 to je sigurno, a verovatno i automatik.
Pre 3 dana sam preuzeo karoq 1.0 tsi. U pitanju su subvencije za taxi. Prvi utisci su ok...ocekivani. pre sam vozio citroe c5 20hdi. Ali hteo sam benzin, malo vislji auto, za 400km potrosnja je 8.5 lit. Nadam se da cu je svuci na 7 lit. Mladenovac nije veliki grad. Bela boja se lako prlja, ali na to nismo mogli da uticemo. Zadovoljan sam . Okretan je i lak na gasu, stvarno se nisam nadao da 1.0 tsi tako vuce. Pozdrav.