Autor Tema: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...  (Pročitano 29589 puta)

0 članova i 29 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hattala

Odg: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...
« Odgovor #45 poslato: 02. Avg, 2018. 21:54 »
Meni je DDOR dao ponudu od 101 000 ( za gotovinu) za BMW 325D GT  2015 godiste/80 000 Km . Vrednost su procenili na 2.800,000 dinara sto je ok . Generali me je izmrcvario pricom i nisu mu dali ponudu dok  im zvanicno ne donesem broj sasije itd itd pa procenitelj pa ... u DDOR sam samo dao osnovne podatke o autu i dobio nezvanicnu  ponudu za 1 dan .

Nikada nisam osiguravao kasko auto od kradje jer sam uvek vozio neki golfic ne bas vece vrednosti.Potpuno kaskoo od kradje sam malo drugacije zamisljao  =)) :B=)
Kaze teta u Generaliju : ako vam ukradu vozilo, nas procenitelj..pa 30 % umanjenje od vrednosti... Kazem cek cek, sta da proceni kad /ako ( ne daj boze) ukradu ?  Auto ima fabricki alarm i jos jednu dodatnu zastitu popularnu na malo boljim limuzinama i to je to.

Za maler, iza zgrade imam garazu za iznajmiti ali GT je 4,80 cm ne mogu vrata da se zatvore..fale nekih 30-50 cm garaze za komotno zatvaranje vrata , inace ne bih razmatrao full kasko od kradje  wac1
  • Vozi: Bmw325d GT

Na mreži sds21

Pozdrav svima,

Dižem temu iz mrtvih  :D Da li je skoro neko uzimao kasko za polovno vozilo i kakva su iskustva po pitanju trenutne vrednosti vozilo? Kupujem Rapida 2017 FL u Drive paketu opreme (samo za Nemačko tržište). Za nova vozila koriste cenu sa fakture, ali za polovna po katalogu bez dodatne opreme.

Kao novo vozilo, Drive paket opreme je imao skoro 5000e na Ambition ili oko 2000e dodatne opreme na Style kod nas (pronašao cenovnik dodatne opreme kod nas na netu i računao) :D U Nemačkoj je vozilo plaćeno oko 19.500e.

Tržišna vrednost tog vozila bi bila oko 12-13.000e u zavisnosti od kilometraže. Poslao sam upite osiguranjima, ali u katalogu nemaju ovaj paket opreme. Daju ponudu za ambition i style.

Računica:
Tržišna vrednost vozila = Novonabavna vrednost vozila u paketu opreme (bez dodatne opreme) - procenat amortizacije po AMS katalogu. Vrednost Ambition-a po katalogu je 8.500e, dok je za Style oko 9.300e.

Za fabiju imam kasko kod Uniqa-e. Prvi put sam ga sad aktivirao posle 6 godina kako bih sredio neke sitne ogrebotine. Ali za rapida (430e) je premija veća nego za novog karoqa style+ (409e).

Da li je neko imao slična iskustva ili neki predlog? Neka preporuka kod kog sada uzeti osiguranje. 

Uskoro će i nova garaža sa detaljima i slikama. :D
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Van mreže vojkan85

« Odgovor #47 poslato: 19. Mar, 2021. 12:00 »
Vodi računa tu. Ja recimo kada sam uzimao A5 bio je Champion Ambition, 300 komada, limited serija i računali su mi kao Elegance opremu a nije bio ni blizu. Nemamo kod nas u katalozima baš svu opremu pa zato gledaj da ti ne zacepe neku cifru :).
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži sds21

Juce ceo dan pokusavam agentima iz osiguranja da objasnim za paket opreme. Jedni racunaju trenutna vrednost iz kataloga Ambition + 5000e oprema, drugi salju ponudu za Activ, treci nude Style DSG jer je on najskuplji...  hearcut

Samo su iz Generalija poslali objasnjenje, da mogu da racunaju trzisnu vrednost, ako im dostavim racun o kupovini novog vozila ili potvrdu ovlascenog distributera o ceni tog vozila u tom paketu opreme, pa od toga oduzmu amortizaciju koja iznosi 44%, sto je opet manje, ali najpribliznije trzisnoj vrednosti. Imam cenovnik vozila sa Drive paketom opreme, ali je opet dodata jos neka sitna oprema. :) Videcemo da li ce da prihvate. :)
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Van mreže vojkan85

« Odgovor #49 poslato: 19. Mar, 2021. 12:20 »
Zato sam ti napisao, imao sam slično iskustvo :). Srećno svakako :).
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže boske87

« Odgovor #50 poslato: 16. Avg, 2021. 13:53 »
Imam problem sa DDOR Novi Sad osiguranjem.
Naime imam kasko kod njih (BMW serija 5, 2011, limuzina).
I prijavio sam 2 stete (obe stete samo farbarski radovi).
Imam 100eur ucesca po steti.
1 steta. Levo - Prednje krilo i zadnja vrata.
2 steta. Desno - Prednje krilo, suvozaceva vrata, zadnja vrata i zadnje krilo.

I tu krecu muke, prvo su mi dali procenu od 21 radni sat sat za sve to, sto je isuvise malo za 6 delova za farbanje. Pa su krenuli da me ucenjuju da idem kod nekog lokalnog farbara sa kim oni imaju kao ugovor.
Pa kad sam odbio, nude mi isplatu novca 30 000din za sve to.
Trazio sam da idem u ovlasceni servis (a pri potpisivanju ugovora su im bila puna usta hvale kao mogu u ovlasceni bez problema), nece da daju garantno pismo, nego da ja platim i da im donesem racun pa ce mi oni refundirati koliko oni smatraju da treba.

Ako neko ima neki savet sta dalje, a ko gleda novi kasko nek bezi dalje od DDOR jer pre njih sam bio u AMS (koji je isto zatezao dosta) ali su nebo i zemlja za ove.

Van mreže squirll

« Odgovor #51 poslato: 16. Avg, 2021. 17:34 »
Ja bih sledeci mesec trebao kasko da uzimam pa da vidim sta preporucujete?
  • Vozi: Superb 2020 Style Plus 190hp DSG 4x4

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #52 poslato: 16. Avg, 2021. 19:31 »
Iz mog licnog iskustva mogu da preporucim Triglav. Milenijum ni pod tackom razno, jako lose iskustvo.

Van mreže slobodanalex

Ja sam uzeo kod DDOR-a, imam ucesce u steti 100€+5%, imaju ugovor sa ovlascenim servisom u NS.
Nemaju paket bez ucesca.
Na moju srecu nisam nikad aktivirao kasko, a nadam se da ni necu.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže observer

« Odgovor #54 poslato: 17. Avg, 2021. 09:32 »
Ja osiguravam sam sebe. Za 30 godina koliko vozim, ukupno sam imao cca 400 eur stete (dva peglanja i farbanja vrata, jedno vakuumsko ispravljanje lima i jednu popravku stakla - najskuplju mogucu, 100 eur jer me zateklo u Sloveniji, umesto domacih 30e). To je 13,3 eur godisnje odnosno 1,11 eur mesecno. Sa razlikom koju sam ustedeo do sada na premije (npr. neka je u proseku 350 eur godisnje, dakle 30*350=10.500), mogu kompletno da finansiram jos jednu totalnu stetu. Vozite pazljivo, pametno, koncentrisano, ulozite u zastitu (eventualno i garazu) pa vam krvopije iz osiguranja nece ni trebati. Za stete u kojima niste vi krivac imate polisu obaveznog osiguranja. Prosto je.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže dixon

« Odgovor #55 poslato: 17. Avg, 2021. 10:23 »
Јесте на 10 година, али шта да си тек узео ауто и нпр чукне ти неко на паркингу ксенон фар, за суперба мк2 је оригинал 450-500€ у ауто Чачку, за мк3 да ни не гледамо... Не треба се ослањати на каско, али није лоше уплатити поготово за скупљи ауто... А твојом логиком кроз нпр годину дана ти си одвојио ни пола суме, а где је још нпр браник, крило, хауба у таквом чукању. Немој причати да тога нема јер редовно затекнем мој ауто са још једном тачкицом од врата, а паркинг је такав да је између аута размак око 70-ак цм, значи може опасан дебељанер да отвори врата и да седне комотно... Или не дај Боже да ти украду ауто, каско је ипак посебна врста сигурности..

Van mreže observer

« Odgovor #56 poslato: 17. Avg, 2021. 10:46 »
Necu ulaziti u polemiku da ne razvodnjavamo temu (koliko vidim tema je precizno definisana). Ja sam samo naveo moj slucaj kao predlog i ideju "out of the box", mozda se jos neko pronadje u tome. Tvoje pitanje jeste kompleksno ali  i nije jer se u sustini svodi na staru narodnu "pruzanje prema guberu" - ne bi trebalo kupovati nesto sto ne mozes da popravljas i odrzavas sopstvenim izvorima. Uostalom, i moji su auti nekad bili novi ;)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #57 poslato: 20. Sep, 2023. 14:16 »
Da podelim svoja iskustva što se tiče kasko polisa. Naime, prethodni auto mi je bio osiguran polisom kombinovanog kasko osiguranja (učešće u šteti 5% ili 100 e kao minimum) i spletom nesrećnih okolnosti desila se totalna šteta na vozilu (u udesu iskrivljen a stub što se automatski smatra totalnom štetom). Neću navoditi ime osiguravača kako ne bi bilo da je reklama u pitanju, međutim pri nastanku totalne štete u trenutku udesa merila se vrednost po kataloškoj vrednosti AMSS. Pre dve godine u momentu udesa se Octavia 2FL kretala po oglasima u opremi i sa motorom kao što je moja bila oko 7-8k evra. Od osiguranja sam sa umanjenjem 5% učešća dobio isplatu oko 5700 evra + sam auto za delove prodao koliko kroz 2 dana od udesa za blizu 2000 evra. I novu Octaviu 3 FL koju sam pazario nakon stare sam osigurao u istoj osiguravajućoj kući identičnom polisom kasko osiguranja, dobijam svake godine popust na polisu zbog mehaničke i elektronske zaštite koje sam ugradio. Sve u svemu, uključujući i sve godine u kojima sam plaćao kasko za prethodni auto, u zbiru ispadne 50% manje samo za ovu totalnu štetu u odnosu na isplaćenu vrednost totalne štete, iako sam aktivirao polisu još 2 ili 3 puta za neke štete do 1000 evra. Tako da moje iskreno mišljenje je da je kasko osiguranje neophodna stvar uz sve mehaničke i elektronske zaštite, pogotovo u današnje vreme kada novi automobili koštaju u većini slučajeva >20-25k evra.
Da se u ovom postu osvrnem i na mehaničke zaštite, ugradio sam drugog dana Abloy bravu i izmešten je OBD. Abloy bravom sam prezadovoljan, samim tim što ne moram svaki put da guram ključ u bravu i zaključavam je nego se brava zaključava jednostavnim pritiskom brave na gore. Ključ glatko ulazi i okreće se kada se otključava brava. Tako da moja topla preporuka za Abloy bravu kao mehaničku zaštitu.

P.s. Octavia koja je otišla za delove se danas vozi na našim putevima, iako je stanje posle udesa bilo katastrofalno i kupac je rekao da će ići u delove.... >:(
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Na mreži maradona

« Odgovor #58 poslato: 20. Sep, 2023. 14:36 »
Da li je vozilo bilo osigurano prema tržišnoj vrednosti? I da li to većina ljudi radi ili baš ko insistira? Meni su sve dosadašnje procene kaska bile na osnovu neke njihove vrednosti, konkretno 8-9k za Superb 3 190DSG.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #59 poslato: 21. Sep, 2023. 08:12 »
Nema sanse da ti S3 procene 8-9k sem ako nije po fakturnoj vrednosti inicijalno bio osiguran.
Sve osiguravajuce kuce sem ddor su imale veci procenu zamoj S3, zaboravih koja mi je dala skoro cenu za novog. Naravno, u skladu sa tim je i cena osiguranja veca, a sumnjam da bi mi isplatili vise para za totalnu stetu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4