Autor Tema: saveti za kupovinu oktavije  (Pročitano 44957 puta)

0 članova i 44 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

Odg: saveti za kupovinu oktavije
« Odgovor #135 poslato: 26. Maj, 2020. 19:43 »
Nadam se da se šališ za zemlje :). Italijani su poznati kao veliki aljkavci.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži petarp031

« Odgovor #136 poslato: 26. Maj, 2020. 19:45 »
Ne salim se, vozilo iz Italije nikada nisam video da je trulo, iz Nemacke ako ima 10+ godina retko je videti da nema korozije, barem povrsinske, Austija katastrofa, Holandija isto cesto dolazi sa dosta korozije.
Trebao sam prosle godune slikati insigniju od drugara iz Finske, da vidite kako je auto satrunuo za 5 godina, majko moja, rubovi zreli za menjanje, uzas.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #137 poslato: 26. Maj, 2020. 19:48 »
U Italiji ne pada sneg ;)

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #138 poslato: 26. Maj, 2020. 19:53 »
Navedeni zinc inclusion nije do podneblja, vec do (nazovimo to tako) greske u materijalu, gde reaguje metal sa zastitnim slojem cinka.
Sa druge strane Austrija, Nemacka, Finska, sta sve ima da se vidi zardjalo...
Za navedene slucajeve korozije iz prethodne poruke postoje i VW(Skoda) TSBovi, nije da ne postoje cim i proizvodjac ima servisno resenje iliti zakrpu :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže crtacrta

« Odgovor #139 poslato: 27. Maj, 2020. 04:35 »
u italiji se ne baca sol na cestu , zato auti ne trunu
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Na mreži Marjanke

« Odgovor #140 poslato: 27. Maj, 2020. 10:49 »
Jeste, i ja sam iz Italije uvezao pre 4 godine, i evo sad radio rubove i pragove, dosla je zdrava, ali ovde je so odradila svoje iako imam one fabricke kamionske blatarice.

Van mreže GALEB

« Odgovor #141 poslato: 27. Maj, 2020. 15:36 »
moze li mi neko  reci nesto o motoru na skodi octavia vrs 2.0tdi 2007god,od 170ks,kakav je motor ,sta treba proveriti pre kupovine i neko opste iskustvo sa ovim agregatom
  • Vozi: skoda fabia

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #142 poslato: 27. Maj, 2020. 20:50 »
Dizne , dpf , egr , tandem pumpu , set kvacila i nije lose proveriti klapne usisa pogotovo ako je plasticna grana . Motor kao motor ako je dobro odrzavan nemas problema prelaze 500 600k bez problema
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže GALEB

« Odgovor #143 poslato: 28. Maj, 2020. 11:12 »
hvala  na odgovoru,
toga sam se najvise bojao ,sto se tice motora ,da li su pouzdani jer dosta ljudi prica za te motore da su skloni cestim problemima,pa sam hteo iz prve ruke da saznam.
Inace ovaj primerak sto sam pogledao,radi odlicno,nema dimova ,nema nepravilnog rada motora ,jedino sto sam primetio je da malo bučnije radi motor u odnosu recimo na 1.9tdi.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #144 poslato: 28. Maj, 2020. 13:05 »
Ume da bude bucan kad je losa bregasta ili hidropodizaci . Bolje neko nek ti pregleda auto ko se razume . Npr ja vozim isti auto isto godiste tisi je nego 1.9tdi , a bas taj auto sam trazio 3 godine jer nisam mogao da nadjem dobar .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #145 poslato: 28. Maj, 2020. 13:21 »
Moram da te upozorim dobro da povedes nekog sa iskustvom da ti poslusa motor i da nosi sa sobom diagnostiku. Taj motor ima dve bregaste i kada je dobro odrzavan i  kada su dizne ispravne auto radi bas bas tiho.
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže GALEB

« Odgovor #146 poslato: 28. Maj, 2020. 18:58 »
mora da je onda nesto ipak problematicno,jer ima nekako siroviji zvuk ,sve lepo radi da se razumemo (prima lepo gas ,ne trese dok radi,lepo pali ,) ,ali kao da je malo obučniji dizel ,mislim da bi trebalo da bude tiši.
Nazalost nemam nikog stručnog da povedem sa sobom,ja se razumem ovako dosta dobro generalno ,ali jedino sto nemam tu dijagnostiku i nisam se susretao sa ovim modelom motora.A bas mi se svidja VrS Skoda .

Inače evo auta o kome govorim :
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15854975/skoda-octavia-20tdi-vrs

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #147 poslato: 28. Maj, 2020. 19:56 »
Na fotografijama izgleda savim OK, što se tiće vanjskog izgleda, ali mi unutra izgleda bar 100k km više nego što je deklarisan u oglasu ili je stvarno explatisan bez imalo održavanja.

Ima ovde više znalaca od mene sigurno, koji ti mogu reći puno više o tjuning_u tj. čipovanju motora jer iz opisa se vidi da je rađen "stage_2"...

Tvoj opis zvuka i nepoznanica ko je i kako tjunirao motor i kako je isti održavan meni je crveni alarm, a sad je do tebe. Ovo bez dobrog majstora i detaljnog pregleda u servisu je pravi mačak u vreći.

• Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže vojkan85

« Odgovor #148 poslato: 28. Maj, 2020. 20:00 »
mora da je onda nesto ipak problematicno,jer ima nekako siroviji zvuk ,sve lepo radi da se razumemo (prima lepo gas ,ne trese dok radi,lepo pali ,) ,ali kao da je malo obučniji dizel ,mislim da bi trebalo da bude tiši.
Nazalost nemam nikog stručnog da povedem sa sobom,ja se razumem ovako dosta dobro generalno ,ali jedino sto nemam tu dijagnostiku i nisam se susretao sa ovim modelom motora.A bas mi se svidja VrS Skoda .

Inače evo auta o kome govorim :
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15854975/skoda-octavia-20tdi-vrs

Prebio je ovaj Boga oca, sedišta su mu lepo istrošena.

Van mreže GALEB

« Odgovor #149 poslato: 28. Maj, 2020. 20:38 »
Na fotografijama izgleda savim OK, što se tiće vanjskog izgleda, ali mi unutra izgleda bar 100k km više nego što je deklarisan u oglasu ili je stvarno explatisan bez imalo održavanja.

Ima ovde više znalaca od mene sigurno, koji ti mogu reći puno više o tjuning_u tj. čipovanju motora jer iz opisa se vidi da je rađen "stage_2"...

Tvoj opis zvuka i nepoznanica ko je i kako tjunirao motor i kako je isti održavan meni je crveni alarm, a sad je do tebe. Ovo bez dobrog majstora i detaljnog pregleda u servisu je pravi mačak u vreći.

slažem se sa tobom.Najbolje je onda preskočiti,pa pokusati naći nesto na fabričkim podešavanjima :-)