Autor Tema: KAROQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 61351 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: KAROQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #75 poslato: 10. Mar, 2018. 07:33 »
Mislim da su u fabrici rekli kada sam bio da dva dana traje kompletan nastanak automobila. Ako nedostaju motori, to svakako koči kompletiranje proizvodnje. Ovo se mora odraziti na ukupan pad proizvodnje Škode u martu i prekid uzastopnog rasta. Baš me zanimaju njihovi podaci kada budu objavljeni. Nakon što motori stignu, auto će se brzo završiti, a oni mogu samo da ubrzaju logistiku koliko je u njivoj moći.

Van mreže Marjanke

« Odgovor #76 poslato: 10. Mar, 2018. 17:36 »
Kragujevac, u Fiatu na svaka 2 minuta izlazi po jedan 500l u normalnom kapacitetu.

Послато са SM-J500FN  

Van mreže fobia24

« Odgovor #77 poslato: 10. Mar, 2018. 18:34 »
Izlaze sa trake, to stoji. Mislio sam na kompletan proces nastanka automobila, od rolne lima do finalnog proizvoda. Škoda je ipak kompleksnija od fiata. Koliko se sećam, nisam 100% ubeđen je kao što sam rekao. Pitao sam drugara koji je bio sa mnom u fabrici, ne seća se. Nisam se bavio na netu da potražim, verujem da ima informacija. Ja sam hteo da snimim obilazak fabrike, ali je to zabranjeno. Opet, na netu sam nalazio proces proizvodnje oktavije 3, ceo film i ne vidim onda svrhu zabrane. Da li se seća neko od vas koji ste išli u posetu fabrike podatka? Nije bitno za temu, ali me živo interesuje.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #78 poslato: 10. Mar, 2018. 18:37 »
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #79 poslato: 10. Mar, 2018. 20:12 »
 backtotopic1

Poruke o alternativi za karoq su iz ove teme premeštene ovde:
http://forum.skodaforum.rs/karoq-2017/alternativa-za-karoq/

• Vozi: Yeti

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #80 poslato: 10. Mar, 2018. 20:57 »
U Kg za Fiat im treba 20 dana da ga proizvedu. Znaci od dana kad ga kupac poruci.

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #81 poslato: 15. Mar, 2018. 17:28 »
Konačno odgovor od dilera:

Citat
Odgovor koji smo dobili od strane fabrike da se sva vozila koja su porucena pomeraju za odredjeni broj nedelja.

Kada je u pitanjau tvoja porudzbina nedelju koju je dobio je 25(2018 god) a to je u periodu od 18.06. – 24.06.2018.

Poblem koji je nastao je u samoj fabrici odnosno u nedostatku motora.

• Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #82 poslato: 15. Mar, 2018. 17:46 »
To ce biti MY2019.
Racunaj jos nekih nedelju dana da stigne.

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #83 poslato: 15. Mar, 2018. 18:10 »
Mislim da će ove godine MY2019 biti od 31 nedelje...
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže fobia24

« Odgovor #84 poslato: 15. Mar, 2018. 18:39 »
Po meni je to jednokratni zastoj, mislim da nije hronični problem koji će trajati. Zabrana dizela u centralnim gradovima u Nemačkoj je izazvala da se poveća tražnja za ovim motorima. Vw nije početnik da ne preduzme ništa da zadovolji tražnju. A da si ti oštećen, jesi svakako jer ti je obećan drugačiji rok. Doduše, suviše optimistički, kada si napisao 90 dana, ja nisam mogao da verujem jer je karoq model koji se traži i nov poptuno. Drugo, pretražite internet, nigde ni slova o bilo kakvom zastoju. Nije isključeno da je to igra dilera da obećavaju nešto što su znali da nije realno. Jer kada postoji problem u zastoju proizvodnje, to se već čita u auto vestima.
Nego, šta sada? Tvoji stavovi, jel ćeš čekati ili tražiš drugu marku?

Van mreže Maksimus

« Odgovor #85 poslato: 15. Mar, 2018. 19:51 »
Mislim da će ove godine MY2019 biti od 31 nedelje...
Ja sam mislio da je to svake godine 23 nedelje valjda.

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #86 poslato: 15. Mar, 2018. 20:06 »
Da, ali ove godine od 31 nedelje se isporucuju GPF motori 1.5, 2.0 TSI i tada ce na snagu stupiti EURO 6d temp. Tako da je moguce da ce kompletan model za 2019 izaci 31 umesto 23 nedelje. Slicno je i za virtual cockpit koji niko nije mogao da dobije sa rokom isporuke pre 31 nedelje. Naravno sve je rekla-kazala... ali to uverenje preovladava...

Ne znam koliko mu igra pomeranje datuma i sto je bitnije kolike su garancije da se datum dalje ne pomeri. I ja sam prilicno nervozan oko narudzbine Kodiaqa i kako da resim period cekanja.

Drugo, pretražite internet, nigde ni slova o bilo kakvom zastoju. Nije isključeno da je to igra dilera da obećavaju nešto što su znali da nije realno. Jer kada postoji problem u zastoju proizvodnje, to se već čita u auto vestima.

Ceka se 12-19 meseci za TSI motore za nove narudzbine. Njegova je prioritetnija jer je napravljena nesto ranije, ali ga je verovatno zakacio produzetak zbog prevelike potraznje. Mislim da su oni u haosu da izbace sto vise 1.4 motora pre 1.5 i pre stupanja na snagu EURO 6d temp. A tu je prioritet trziste na koje to ima najvise uticaja. Nama kao non-EU trziste, je svejedno da li dobili 1.4 pre ili posle 31 nedelje (sto se zakonske regulative tice), ali nemac nece mocu da dobije 1.4 motor posle jel nece biti u skladu sa zakonom.
« Poslednja izmena: 15. Mar, 2018. 20:12 rocktheroad »
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #87 poslato: 15. Mar, 2018. 20:06 »
Po meni je to jednokratni zastoj, mislim da nije hronični problem koji će trajati. Zabrana dizela u centralnim gradovima u Nemačkoj je izazvala da se poveća tražnja za ovim motorima. Vw nije početnik da ne preduzme ništa da zadovolji tražnju. A da si ti oštećen, jesi svakako jer ti je obećan drugačiji rok. Doduše, suviše optimistički, kada si napisao 90 dana, ja nisam mogao da verujem jer je karoq model koji se traži i nov poptuno. Drugo, pretražite internet, nigde ni slova o bilo kakvom zastoju. Nije isključeno da je to igra dilera da obećavaju nešto što su znali da nije realno. Jer kada postoji problem u zastoju proizvodnje, to se već čita u auto vestima.
Nego, šta sada? Tvoji stavovi, jel ćeš čekati ili tražiš drugu marku?

Zapravo, kačio sam ja komentare sa Briskoda foruma da se u Engleskoj desila slična stvar, više ljudi se javilo da im je auto odjednom "nestao" i to u momentu kad je uveliko trebalo da bude isporučen, da nisu mogli od dilera da dobiju informacije, itd. Koliko sam video, neki od njih kojima je bila data 8-9. proizvodna nedelja (kraj februara) su sada obavešteni da će auto dobiti krajem aprila/početkom maja. Takođe, kačen je info sa češkog foruma da je čekanje za 1.5 TSI sada veće od 12 meseci.

Naravno, potpuno je moguće da me diler lagao, pošto ja sigurno ne bih ušao u ovu priču da mi je inicijalno dat rok od 6+ meseci (biće i 7 dok to stigne u Srbiju i bude ocarinjeno). Međutim, ja sam paralelno pregovarao sa 2 Škoda dilera i Auto Čačkom i od svih sam dobio identičan rok isporuke za traženu opremu.

Šta dalje? Tražio sam sastanak na kome bismo razgovarali o sledećim temama:

- rabat / dodatna oprema o trošku Škode zbog neispunjenja roka (pošto je sa 10. proizvodne nedelje pomereno na 25. proizvodnu nedelju, dakle rok za 150% duži od originalnog, biću prilično zahtevan).

- dogovor oko otkupa mog sadašnjeg auta (registracija ističe 1.6.) - otkup je dogovoren s njima ali tada je bila ideja da će Karoq stići do kraja marta, želim da sada preciziramo da ću 31.5. ja njima predati moj auto a oni meni novac + ovo sledeće

- zamensko vozilo od 1.6. do momenta kad stigne Karoq (ne mora nešto ogromno/novo, ali neću baš ni Fabiu)

- šta s odobrenim lizingom koji ističe do kraja meseca i obzirom da ću imati nove i dodatne troškove oko dokumentacije za ponovno odobrenje

Na sastanku ću krajnje otvoreno reći isto što sam i ovde napisao, i takođe reći da imam nekoliko opcija za druga vozila sa daleko boljom opremom u tom cenovnom rangu koja mogu da preuzmem odmah jer su na lageru, tako da moraju da mi ponude korektne uslove ili da mi vrate depozit i da se razilazimo.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Peja

« Odgovor #88 poslato: 15. Mar, 2018. 20:07 »
Rok isporuke
Da sam danas naručio, Karoq bi bio isporučen MARTA meseca naredne godine.
Kodiaq Avgusta :)
5+ meseci
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže fobia24

« Odgovor #89 poslato: 15. Mar, 2018. 20:19 »
To se sećam za tekstove sa foruma, ali nema ni jedan zvaničan članak. Recimo, škoda je smanjivala proizvodnju u vreme krize, odmah vesti u štampi, pa afera sa gasovima kod vagena, afera u micubišiju, pežou... Odmah vesti, a ovde ništa. Samo po forumima što se međusobno ljudi dopisuju. Peđa je ovde kačio skoro link gde je prodaja škode rekordna u februaru. Opet nejasno kako ako imaju zastoj u isporukama i ljudi nisu dobili auta. Moguće da nije masovni problem. Pregovaraj sa njima, ja mislim da je veća šansa da ti isporuče auto pre isteka roka ako hoće da izađu u susret jer su oni krivi, svi ukupno. Neka se angažuju da ide u prioritet.