Autor Tema: Regeneracija DPF filtera  (Pročitano 100180 puta)

0 članova i 24 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladan92

Odg: Regeneracija DPF filtera
« Odgovor #105 poslato: 03. Apr, 2021. 22:12 »
Pozdrav svima, zanima me da li neko moze da mi pojasni malo kako ​najbolje da auto odradi pasivnu regeneraciju u gradskim uslovima voznje.
Naime dpf mi se pali na svakim 200-250km, vozim konstantno grad, najvise autoputa sto vidim je do aerodroma, i cesto imam situaciju da mi se pred kucom iliti koji km pre nego dodjem kuci upali regeneracija i onda kao sumanut vozim krugove po kraju dok se ne ugasi, cesto to bude 20ak km, izlazak na autoput mi nije blizu. Inace prelazim dosta km dnevno 150-200, pa mi se regeneracija pali skoro svaki dan, jel imate neke preporuke kako da izadjem na kraj sa tom pasivnom regeneracijom i koliko je ustvari stetno prekidati je pogotovo kada znam da ce mi naredno paljenje auta ponovo biti kraca voznja i da  bi opet bio primoran da prekinem, ako vec ne budem vozio uzaladno dok se ne zavrsi...
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Van mreže Vladan92

« Odgovor #106 poslato: 03. Apr, 2021. 22:46 »
U principu tih 150-200km dnevno nije iz cuga nego vise kracih tura (skoro nikad dovoljnih da se odradi regeneracija) i onda se nadjem u problem da svaki dan skoro vozim kola uzaludno bez cilja samo dok ne zavrsi regeneracijy...

Van mreže fobia24

« Odgovor #107 poslato: 04. Apr, 2021. 08:24 »
Tu pasvu regeneraciju tesko da ce odraditi sam u gradu. I da vozis 150km autoputem pa te moze zadesiti da tamo ne pokrene nego da je pokrene bas kad sidjes u grad pred gasenje. Kada dostigne odredjene vrednosti pepela onda je pokrece. I nema potrebe da neko stalno vozi u gradu na visokim obrtajima. Pasivna regeneracije se aktivira kada je popunjenost dpf u propisanim vrednostima i ima uslova u pogledu temp.gasova, obrtaja. Jako retko. A tu temp izduvnih gasova ja mogu postici ako mi se aktivira bas na pocetku uzbrdice na autoputu u sestoj, a ta uzbrdica je 10km i da vozim 120-130. Jako retko dakle. On nece nikad pokrenuti ni pasivnu ni aktivnu regeneraciju ako uslovi nisu ispunjeni. Dzaba je onda konstantno turiranje motora, cak kontraproduktivno jer se brze napuni dpf. To se moze pratiti preko VAG DPF app. On pokaze kada radi regenereciju. Meni je radio ugl na 500-600km.

Van mreže Vladan92

« Odgovor #108 poslato: 04. Apr, 2021. 10:21 »
Hvala na odgovoru, jel imate neki savet za mene onda ako je vec besmisleno da vozikam kroz grad sta da radim? Ako bi ugasio auto kad dodjem do cilja naredno paljenje me opet ceka regeneracija i opet nece stici da odradi, konkretno u mom slucaju sta bi bio savet? Mislim da je besmisleno i nebulozno da izlazim na autoput da bi to odradio kako treba jer bi to onda svaka dva dana bilo bilo voznje uzaludnih 40ak km, dok dodjem do autoputa, dok odradi dok se vratim...

Van mreže fobia24

« Odgovor #109 poslato: 04. Apr, 2021. 10:29 »
Ako imas vremena potrudis se da ga ne prekidas. Jer od prekinutih regeneracija raste procenat nafte u ulju. Ulje jeste prilagodjeno za to, ali mu ubija svojstva svakako. Ako zuris, naravno da neces cekati (na leru). Kad traje regeneracija onda veci obrtaji od trece brzine navise pomaze da se brze privede kraju. Ali ima brdo skoda i vagena ciji vlasnici ni ne znaju sta je dpf, voze u gradu i radi im auto.

Van mreže Vladan92

« Odgovor #110 poslato: 04. Apr, 2021. 11:08 »
A da bi mi radila vag dpf aplikacija moram da imam (naknadno da uzmem) obd 2 adapter ili bi to trebalo vec da imam? Auto je 1.6 tdi 81kw 2015 kupljen u Srbiji. Pokusao sam da povezem i nece, poveze sa autom preko bluetooth-a a nece da se poveze sa app

Na mreži Mareska

« Odgovor #111 poslato: 04. Apr, 2021. 12:44 »
U principu kad ti upali reg gledaj da odradi makar i u leru, nema potrebe da vozikas stalno. Meni pali svaki dan kad predjem 150km, bio kod majstora svi parametri dobri zasicenost 10%,sipam svakih 5.000km neki aditiv. Na satu 300.000km.
  • Vozi: Superb

Van mreže Vladan92

« Odgovor #112 poslato: 04. Apr, 2021. 13:15 »
U principu kad ti upali reg gledaj da odradi makar i u leru, nema potrebe da vozikas stalno. Meni pali svaki dan kad predjem 150km, bio kod majstora svi parametri dobri zasicenost 10%,sipam svakih 5.000km neki aditiv. Na satu 300.000km.
Probao, ako ga ostavim da odradi u leru, nakon 5-10 minuta se ugasi u opet startuje regeneraciju pri sledecem paljenju, tako da kod ovog tipa motora nema svrhe da radi u leru

Van mreže vojkan85

« Odgovor #113 poslato: 04. Apr, 2021. 13:28 »
Ista stvar kod mene na 1.6TDI, 77kW. Ostavim ga da odradi do kraja, završi, spusti obrtaje, ugasim auto, sutradan krenem kolima i opet upali regeneraciju i digne na 1000 rpm u leru. Kako su ga ovako napravili nemam pojma.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži AcoSk

« Odgovor #114 poslato: 04. Apr, 2021. 20:16 »
Regeneracija se prekida kada auto stoji u mestu na leru duze od 10ak min (+ - nekoliko min).
Tako da, mora da se vozi, kako god, samo da se vozi.

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #115 poslato: 21. Apr, 2021. 20:06 »
Kod mene na Škoda Octavia mk3Fl sa kraja 2018. na satu 57000 pali na svakih 150km regeneraciju, izludeh nacisto, ne znam do cega je to, i da li se moze produziti taj interval regeneracije da barem bude na 400,500km i kako?
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Van mreže vojkan85

« Odgovor #116 poslato: 21. Apr, 2021. 20:09 »
Otvoren put, produvaj auto pa vidi nakon toga ponasanje.

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #117 poslato: 21. Apr, 2021. 20:11 »
Otvoren put, produvaj auto pa vidi nakon toga ponasanje.

Dsg je, da ga prebacim u manuelno i da ga vozim na auto putu tipa u 4oj, 5oj na 2500,3000rpm ili nema potrebe, da ga ostavim u drajvu?

Van mreže vojkan85

« Odgovor #118 poslato: 21. Apr, 2021. 20:16 »
Miksaj, ali cim krenes na autoput on ce da se rastereti po pitanju zapusenosti osim ako nije bas zacepljen.

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #119 poslato: 21. Apr, 2021. 20:19 »
Miksaj, ali cim krenes na autoput on ce da se rastereti po pitanju zapusenosti osim ako nije bas zacepljen.
Pre neko vece sam primetio obrtaje na 1000rpm, lampica se nikada ne pali, i uzeo isterao ga na auto put jedno 15ak km vozio ga u manuelnom modu u 5oj brzini na oko 2500rpm konstantno, i ponovo se sinoc posle 150km predjenih upalila regeneracija, jel to produvavanje po auto putu treba da bude na vecu kilometrazu, rado cu ga isterati koliko veceras pa i 100km ako treba da ga produvam...