Autor Tema: Regeneracija DPF filtera  (Pročitano 112662 puta)

0 članova i 24 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

Odg: Regeneracija DPF filtera
« Odgovor #120 poslato: 21. Apr, 2021. 20:23 »
Zavisi koliko je zapusen. Ne smes nikako da ga prekidas kada krene da radi regeneraciju DPF-a. Najbolja je duza deonica, jer kako mi se cini, zapuseno je cim tako rano pali regeneraciju.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži AcoSk

« Odgovor #121 poslato: 21. Apr, 2021. 20:33 »
@bog_daaan, neces tim produvavanjem na autoputu produziti interval regeneracije.
Idi na dijagnostiku vidi u kakvom je stanju dpf sto se tice zapusenosti.

Na mreži Mareska

« Odgovor #122 poslato: 21. Apr, 2021. 20:34 »
Meni isto pali na 150km možeš koliko hoćeš da ga przis(ljudi ne znaju to je važilo za starije motore) , bio kod elektronicara svi parametri su kako treba tako da samo  vozi, eventualno ubaciš nekad neki aditiv.
  • Vozi: Superb

Van mreže vojkan85

« Odgovor #123 poslato: 21. Apr, 2021. 20:37 »
Nesto je to previse kratko, 150km...znaci da po gradu moze da se smanji na ispod 100km. Meni se palio isto cesce ranije, ali cim izadjem na duzi put, miran sam barem jedno punjenje, cca 600 do 700km. Jednom sam sipao aditiv. Mada moram da priznam da posle chip-a ne pali toliko cesto.

Na mreži Mareska

« Odgovor #124 poslato: 21. Apr, 2021. 20:41 »
Posle chipa i neprovalis da je upalio, verovatno ga przis stalno preko 3k obrtaja :)
  • Vozi: Superb

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #125 poslato: 21. Apr, 2021. 20:41 »
Nesto je to previse kratko, 150km...znaci da po gradu moze da se smanji na ispod 100km. Meni se palio isto cesce ranije, ali cim izadjem na duzi put, miran sam barem jedno punjenje, cca 600 do 700km. Jednom sam sipao aditiv. Mada moram da priznam da posle chip-a ne pali toliko cesto.
Ne ne, po gradu mi pali na 150km, otvoren put jos uvek nisam stigao da probam jer sam je uzeo pre 10 dana, tako da za sada sam je samo po gradu probao sto se tice regeneracije i na otprilike 150km podigne obrtaje i radi regeneraciju... auto je relativno nov, sa 57k km na satu, sa kraja 2018.je prva registracija, sve u roku servisirano ali ne znam kako je prethodni vlasnik tretirao dpf...
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Van mreže vojkan85

« Odgovor #126 poslato: 21. Apr, 2021. 20:44 »
Dijagnostika bi ti rekla preciznije. Verovatno nema dima, itd.? Probaj prvo autoput, aditiv kao opcija 2, a ako bas moras, ciscenje istog.

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #127 poslato: 21. Apr, 2021. 20:55 »
Dijagnostika bi ti rekla preciznije. Verovatno nema dima, itd.? Probaj prvo autoput, aditiv kao opcija 2, a ako bas moras, ciscenje istog.
Nema dima apsolutno nikakvog, ni pri regeneraciji ni pri svakodnevnoj voznji, probacu onda da ga razvucem na autoputu, koji aditiv preporucujes? Sta mislis o kompjuterskoj aktivaciji regeneracije i kontroli stanja dpfa pre toga?

Van mreže vojkan85

« Odgovor #128 poslato: 21. Apr, 2021. 21:00 »
Probaj pre svega autoput, to je neka polazna tacka za dalje. Ako imas nekoga ko ima VCDS da iscita mozes i to. Aditivi na kraju. Nisu bas dobri uvek. Ja imam VCDS ali ne znam da li ce citati 2018.godiste.

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #129 poslato: 21. Apr, 2021. 21:18 »
Probaj pre svega autoput, to je neka polazna tacka za dalje. Ako imas nekoga ko ima VCDS da iscita mozes i to. Aditivi na kraju. Nisu bas dobri uvek. Ja imam VCDS ali ne znam da li ce citati 2018.godiste.
Jasno, probacu da ga isteram na auto put i da ga razvucem barem 100 km, da vidimo sta ce reci posle regeneracija i na koliko ce dizati obrtaje...
Ne mili mi se da idem u servis zbog dpfa i placam dijagnostiku, jedino ako je neko sa foruma voljan da proverimo preko dijagnostike kakvo je stanje Dpfa ukoliko mu vcds cita i ove novije Skode..

Van mreže Filip1986

« Odgovor #130 poslato: 21. Apr, 2021. 21:45 »
Meni pali na 370km, sto mi je poprilicno cesto s obzirom da ne vozim po gradu. U Skodi su mi rekli da je po diagnostici sve ok. I da sipam losiji dizel i aditiv za ciscenje DPF-a. Na poslednjoj regeneraciji sam u manuelnom modu vozio trecom brzinom oko 30-ak kilometara pa cu da vidim kad ce sledeci put upaliti.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #131 poslato: 21. Apr, 2021. 21:55 »
Meni pali na 370km, sto mi je poprilicno cesto s obzirom da ne vozim po gradu. U Skodi su mi rekli da je po diagnostici sve ok. I da sipam losiji dizel i aditiv za ciscenje DPF-a. Na poslednjoj regeneraciji sam u manuelnom modu vozio trecom brzinom oko 30-ak kilometara pa cu da vidim kad ce sledeci put upaliti.
Mozes zamisliti kako je meni kada u gradu na svakih 150km pali regeneraciju, a auto je presao 50k km tek...

Van mreže Filip1986

« Odgovor #132 poslato: 21. Apr, 2021. 22:08 »
Cudi me jedino ta cifra od 370 km. Kad je vruc motor pa i ok. Ali par puta se deslio da ujutru  posle par km on vec poceo. Kao da je tako podesen.
Zivo me interesuje dal  moze nekako da se podesi na 700-800 jel sve ispod toga je po meni precesto.
I da po Marfijevom zakonu uvek pali regeneraciji neposledno pre nego sto stignem na odrediste  :(
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #133 poslato: 22. Apr, 2021. 00:29 »
Cudi me jedino ta cifra od 370 km. Kad je vruc motor pa i ok. Ali par puta se deslio da ujutru  posle par km on vec poceo. Kao da je tako podesen.
Zivo me interesuje dal  moze nekako da se podesi na 700-800 jel sve ispod toga je po meni precesto.
I da po Marfijevom zakonu uvek pali regeneraciji neposledno pre nego sto stignem na odrediste  :(
I meni se desava da upalim auto i ne predjem ni 2km, upali regeneraciju, valjda kako je softver podesen, ja nemam drugo objasnjenje, ali 150km je precesto, mislim samo mi oduzima vreme da ne ugasim auto nego ga vozam dok zavrsi regeneraciju...
Ako neko ima vcds bas bih ga proverio u kakvom je stanju, mada auto je maltene nov, malo km na satu, sve regularno citava servisna istorija u ovlascenom servisu...

Van mreže petarp031

« Odgovor #134 poslato: 22. Apr, 2021. 08:11 »
Dobro jutro. Da li ste sigurni da pocinje regeneraciju tako brzo od startovanja vozila? Pokusajte u tom trenutku, kada vozilo podigne obrtaje, da ugasite ventilator kabine. Moguce da vas buni sistem brzeg zagrevanja vozila, kada je upaljen ventilator kabine, podizu se obrtaji kako bi motor sto pre dostigao radnu temperaturu.
Pozdrav