Autor Tema: Trese i varira na malom gasu, fabia 1.4 16v  (Pročitano 13394 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BadjaZapočeo temu

Odg: Trese i varira na malom gasu, fabia 1.4 16v
« Odgovor #30 poslato: 27. Nov, 2013. 08:19 »
Trese, da i na malom i na velikom gasu na malom se oseca vise na vece manje. Kada je hladan vise kada se motor zagreje manje ali se idalje oseca u svakom slucaju podrhtavanje je konstantno. Dijagnostika ne pokazuje nista....

Van mreže srbo

« Odgovor #31 poslato: 27. Nov, 2013. 08:41 »
Kao sto rece Djordje onda prvo gledaj struju.
  • Vozi: Skoda fabia 1.9 tdi

« Odgovor #32 poslato: 27. Nov, 2013. 15:59 »
Ja video na netu da kablovi za svecice mogu da se provere i unimerom valjda se tako zove. Sta vi mislite o tome probao bih tako. djordje cacak mi je dao savet ali mene nesto strah da to radim sam zasvetlecu ko sijalica pa da li da probam ovo sa unimerom ili mora djordjev savet...

Van mreže dulefontana

« Odgovor #33 poslato: 27. Nov, 2013. 16:13 »
Ja video na netu da kablovi za svecice mogu da se provere i unimerom valjda se tako zove. Sta vi mislite o tome probao bih tako. djordje cacak mi je dao savet ali mene nesto strah da to radim sam zasvetlecu ko sijalica pa da li da probam ovo sa unimerom ili mora djordjev savet...

Princip je krajnje jednostavan. Slusas motor, prilikom skidanja kabla sa bobine motor treba da promeni zvuk zato sto si mu prekinuo dotok struje, i tako skidas jedan po jedan. Ako se desi da skines kabl, a motor ne promeni zvuk rada, automatski znaci da taj klip i ne dobija struju. Skroz jednostavan sistem, i ne mozes da naskodis motoru, barem ne ovim matorim motorima. :D

« Odgovor #34 poslato: 27. Nov, 2013. 16:16 »
Znaci gumena obuca na noge licna karta u zube i pomoz boze, salim se za vikend sam slobodan pa cu da probam. :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #35 poslato: 27. Nov, 2013. 16:29 »
Zaboravio si i lopatu da pomenes,trebace ti o ona.Sve ti je lepo objasnjeno i to mozes da proveris za 1 minut. :)
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

« Odgovor #36 poslato: 29. Nov, 2013. 18:23 »
Epa danas skinuo poklopac motora gde je filter za vazduh i tamo gde nailazi na leptir gasa video sam da je zamsacen, sada dali majstor to nije obrisao ranije ili jeste neznam. Ali otsrafim poklopac gde je filter od vazduha u kucistu i ispod njeg prolazi plasticna cev na koju je sa spoljne strane zakaceno crevo od iberlaufa. I pogledam unutra evo sta se nalazi na mestu gde se nabada iber. Kao kamenac deluje pod prstima i zute je boje sta bi to moglo da bude?

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #37 poslato: 29. Nov, 2013. 19:01 »
Mešavina ulja i vode-uljne i vodene pare.

« Odgovor #38 poslato: 29. Nov, 2013. 19:03 »
Pa jel to normalna pojava?

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #39 poslato: 29. Nov, 2013. 19:05 »
Da. Naravno, redovno menjaj filter vazduha i čisti naslage.

« Poslednja izmena: 29. Nov, 2013. 19:10 robocoprs »

« Odgovor #40 poslato: 29. Nov, 2013. 19:08 »
Ok,Hvala

« Odgovor #41 poslato: 29. Nov, 2013. 19:20 »
E sad sam nasao klip lik kaze da je to EGR nije ali se nalazi ispod leptira gasa i vidi se da ima neki ventil.Zna li neko sta je to mozda sam ja dzabe cistio leptir ako treba i ovo da se ocisti.Ajde molim vas pogledajte klip pa mi kazite ako znate.Sutra planiram da cistim taj egr pa dali da cistim i ovo

http://www.youtube.com/watch?v=bUafjXxV6o8

Van mreže pedja1693

« Odgovor #42 poslato: 04. Dec, 2013. 01:04 »
Prvo, kaze se bobina ne bombina.Drugo majstor koji kaze "najverovatnije je..." je i sam svestan da problem moze nastati iz vise stvari jer ce se isti neravnomeran rad pojaviti i sa potpuno probijenom bobinom i sa "produvanim" cilindrom i klipom. Zato postoje parametri na fabrickim i univerzalnim ozbiljnim dijagnostickim aparatima i ide se sistemom eliminacije naravno krece se od najjeftinijih resenja,druga je stvar sto sve kolege bas ne praktikuju najjeftinija resenja. Sam majstor nije u motoru pa da zna sto posto sta je,naravno kada se desi problem koji moze imati vise uzroka. A trece,kompletan problem bi bio daleko resiviji da je uradjen temeljna dijagnostika koliko je to naravno u mogucnosti na ovom autu.

Van mreže Nesas

« Odgovor #43 poslato: 04. Dec, 2013. 19:00 »
Ako nemas od koga da pozajmis ispravnu bobinu kupi jednu pa menjaj dok ne nadjes koja je losa. Ja sam u nedelju imao ponovo problem sa bobinama, otkazale su tako da auto radi al se na ler gasu bori da se ne ugasi. Varirao je broj obrtaja a na gornjoj strani tela bobine se primetilo malo ispipcenje velicine 2-3 mm.
Imao sam bobinu u rezervi .

« Odgovor #44 poslato: 04. Dec, 2013. 20:38 »
Ako nemas od koga da pozajmis ispravnu bobinu kupi jednu pa menjaj dok ne nadjes koja je losa. Ja sam u nedelju imao ponovo problem sa bobinama, otkazale su tako da auto radi al se na ler gasu bori da se ne ugasi. Varirao je broj obrtaja a na gornjoj strani tela bobine se primetilo malo ispipcenje velicine 2-3 mm.
Imao sam bobinu u rezervi .

Dao si mi nadu druze ako je i kod tebe varirao na malom gasu a na leru radi neravnomerno i trese. I bobinom si resio problem? Nadam se da je i kod mene samo to vise poludeh od ovog auta...
Poz