0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Automobili sa fabričkim plinom imaju određene delove motora predviđene za rad na plin, tipa ojačana sedišta ventila i slično
Mrzim kada moram da ulecem u diskusiju koju sam izbegavao ali eto. Apsolutna dezinformacija i potpuno konstrukcijsko nepoznavanje motora je da plinski uredjaj steti motoru. Toliko imam da kazem,a ovo je posto su mnogima samo takve informacije relevantne "fabricke informacije",a zapravo informacije raznih razvojnih centara.
Vožnja na gas predstavlja bolji režim rada za motor po svakom pitanju, od trajanja i kvaliteta ulja do sklopova ili pojedinačnih delova. Neko je provalio da je temperatura sagorevanja veća. Nešto je veća ali nije 5000 stepeni veća, samo nekoliko desetina stepeni . U praskozorje gasa kad se štelbalo od oka u mnogome je zavisilo kakvo ko ima oko pa je bilo svakavih štelbanja a najviše onih gde se zavrtalo radi štednje a to izaziva povečanu temperaturu iznad tih normalnih par desetina stepeni pa se negde vide uzduvne grane bele kao mleko što znači da se usijavaju.Na sekventima to nije moguće jer mora imati smešu kakvu treba pošto je motor pametniji pa se buni. Naravno, sve mora biti ispravno. Mora niti ispravno je obavezno naglasiti kad motor radi na plin dok je svakom jasno da na benzin mora biti ispravno i bez objašnjavanja.Nadam se da je jasnije oko upotrebe i zloupotrebe svega na automobilu kad se vozi na gas. Neispravna dizna će prouzrokovati jedno od dva stanja, ima više goriva ili manje. Ima više, čadjavi, cilindar se guši, ima manje snage, radilica trpi nejednako opterećenje itd...Ima manje goriva, ima opet dva stanja. Ako ima malo manje ide kao blesav i sve je idila ali je tolerancija mala pa ne vredi za "civilne! aute mučiti se sa tim, ako ima premalo isto kao kad ima previše uz dodatak veće temperature koja sve troši pa i svećice.
Moram opet da se ukljucim, mada nerado,(zbog pokusaja da pomognem nekome da ne prodje isto kao i ja) posto vlasnik teme o ugradnji gasa verovatno zeli da mu neko ugradi dzabe uredjaj, dzabe da ga odrzava, a onda da mu da garanciju na motor 400 000 km... Nazalost i moju i njegovu, to za sada nema. Iz starta si osudjen da platis uredjaj, i da ga atestiras.