Sada pročitah sve iz početka i ispada da je greška što nisi odmah poverovao majstorima iz Samardžić servisa, jer ako oni ne znaju - niko ne zna.
Dalje, ne znam kakav je, čiji je i koliko košta taj protokomer iz KIT komerca, ali znam da do skoro nisu postojale kopije tih delova, već samo original fabrički deo. Znam mnoge koji su imali probleme sa delovima elektronike, čak i bobinama kupljenim povoljno u sličnim radnjama, pa su ih vraćali i reklamirali po nekoliko puta i ne valja! Na kraju kupe original deo i reše problem trajno. Skupo je neviđeno to 33000din. ja bih probao da nadjem polovnu original koja radi. Ako znaš lično nekog majstora iz ovlašćenog servisa - raspitaj se da ti nabavi, nađe se to kod njih ispod tezge. Ja sam pre 3god. tako nabavio EGR ventil povoljno uz 6 meseci garancije i on i danas radi bez problema.
Treća varijanta - ako kupuješ negde novi protokomer (ne znam ko ga sve proizvodi) biraj neki od renomiranog proizvodjača delova, npr. Bosch, Beru, NGK. Ne nasedaj na priče tipa: Znate, to je Bosch, ali napravljeno po njihovoj licenci u Italiji, pa piše nešto drugo... i ništa tursko i kinesko. Nije ni Favorit prava radnja za traženje takvog dela (bar mislim), ali imaš onaj lanac radnji Bosch Car Service po Beogradu, pa se raspitaj kod njih, mada ni oni nisu baš jeftini.
Ako u KIT komercu nemaju neki protokomer boljeg kvaliteta i od poznatog proizvođača - insistiraj da ti vrate novac. Mukotrpno je sve to, ali tako to ide kod nas.
Srećno, želim ti da brzo i uspešno rešiš problem!