Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 101315 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Грега

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #630 poslato: 22. Mar, 2019. 14:49 »
Znači stigao ti je auto i uskoro počinješ da ga voziš? Čestitam! To je znači 3 meseca čekanja da stigne?

Hvala ti na odgovoru. Baš me interesuje kakva će ti biti iskustva u vezi ležanja automobila u krivinama, a u poređenju sa Accord-om. Javi, molim.

Ja čekam sajamske popuste i da vidim na sajmu u BG šta se još nudi.

Pozdrav!

Lezo, pozdrav!

Kakvi su ti utisci u razlici između ACCORD-a i Oktavije? Do sada si se sigurno navozao. ;)

Na mreži sheytan

« Odgovor #631 poslato: 26. Mar, 2019. 08:07 »
Poštovane kolege, jedno "stručno" pitanje, moliću fino! :)

Brat pregovara oko kupovine nove Oktavije. Razmišlja o alarmu, kao o delu opreme. Taj alarm ugrađuju verovatno ovde, u nekom servisu, a ne u fabrici?

Mišljenje o tom alarmu? Verovatno preporučujete i Zeder, uz to? Pošto košta Zeder, + - ?

Hvala unapred i pozdrav svima!

• Vozi: Forester 2.0 2008., Tucson 1.6T 2023.

Na mreži nikola_ns

« Odgovor #632 poslato: 26. Mar, 2019. 10:59 »
Poštovane kolege, jedno "stručno" pitanje, moliću fino! :)

Brat pregovara oko kupovine nove Oktavije. Razmišlja o alarmu, kao o delu opreme. Taj alarm ugrađuju verovatno ovde, u nekom servisu, a ne u fabrici?

Mišljenje o tom alarmu? Verovatno preporučujete i Zeder, uz to? Pošto košta Zeder, + - ?

Hvala unapred i pozdrav svima!

Pozdrav, mene su kolege sa foruma savetovali da ne uzimam fabricki alarm posto se on lako provaljuje. Nisam uzimao nikakav ni aftermarket alarm, vec sam sto se zastite uzeo zeder i OBD.

Zeder je bio ili 30k ili 36k, ne mogu sad tacno da se setim. Uglavnom izmedju 250 i 300 eura.
  • Vozi: Kodiaq RS 2.0 TSI 4x4 2023, Octavia FL 2.0 TDI 2018

Van mreže Грега

« Odgovor #633 poslato: 26. Mar, 2019. 11:15 »
Pozdrav, mene su kolege sa foruma savetovali da ne uzimam fabricki alarm posto se on lako provaljuje. Nisam uzimao nikakav ni aftermarket alarm, vec sam sto se zastite uzeo zeder i OBD.

Zeder je bio ili 30k ili 36k, ne mogu sad tacno da se setim. Uglavnom izmedju 250 i 300 eura.

Шта је OBD?

Van mreže klisko

« Odgovor #634 poslato: 26. Mar, 2019. 20:33 »
Konektor kojim se spaja laptop na motorni računar (ECU). Da bi sprečili lopova da upali auto bez ključa, ljudi sprovedu instalaciju za OBD na neko drugo mesto i/ili izmešaju žice. Uz adapter koji ima vlasnik (ali ne u autu jer ga lopov može pronaći), servis može da se poveže sa ECU, a lopov ne.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Грега

« Odgovor #635 poslato: 27. Mar, 2019. 12:42 »
Konektor kojim se spaja laptop na motorni računar (ECU). Da bi sprečili lopova da upali auto bez ključa, ljudi sprovedu instalaciju za OBD na neko drugo mesto i/ili izmešaju žice. Uz adapter koji ima vlasnik (ali ne u autu jer ga lopov može pronaći), servis može da se poveže sa ECU, a lopov ne.

Хвала!

Van mreže fobia24

« Odgovor #636 poslato: 27. Mar, 2019. 14:10 »

Mišljenje o tom alarmu?

Sve se ugrađuje u fabrici, to je samo kod punta bio slučaj da se plin recimo krpači po lokalnim servisima.

Van mreže LEZA

« Odgovor #637 poslato: 27. Mar, 2019. 15:06 »
Lezo, pozdrav!

Kakvi su ti utisci u razlici između ACCORD-a i Oktavije? Do sada si se sigurno navozao. ;)

Evo me, jako jako sam zadovoljan, prostorom, lezanjem, sa svim sam prezadovoljan, presao sam oko 3000 za mesec dana, bas sam zadovoljan, DSG odlican, potrosnja prosecna od kad je imam 5.8 litara, sa hondom to nemamo :) imam jedino mozds neki utisak da je lak na njoj tanak, kamencic i ode, sto me je potreslo nekako na pocetku, razmisljas nemas je ni mesec dana, parkiras je u garazi i opet imam dve male sitne ogrebotine, koje me nerviraju, ali sta je tu je, bice ih jos na zalost. U svakom slucaju nisam se pokajao, lepo ju je voziti.
  • Vozi: Honda Accord

Van mreže Грега

« Odgovor #638 poslato: 27. Mar, 2019. 15:28 »
Evo me, jako jako sam zadovoljan, prostorom, lezanjem, sa svim sam prezadovoljan, presao sam oko 3000 za mesec dana, bas sam zadovoljan, DSG odlican, potrosnja prosecna od kad je imam 5.8 litara, sa hondom to nemamo :) imam jedino mozds neki utisak da je lak na njoj tanak, kamencic i ode, sto me je potreslo nekako na pocetku, razmisljas nemas je ni mesec dana, parkiras je u garazi i opet imam dve male sitne ogrebotine, koje me nerviraju, ali sta je tu je, bice ih jos na zalost. U svakom slucaju nisam se pokajao, lepo ju je voziti.

Cao! Znaci ne lezi u krivini losije od Accorda, ako sam te dobro razumeo? Drago mi je, toga sam se bojao. Ja porucio 1.4TSI u Premium opremi. Jedino mi se ne svidja sto cu dobiti felne i gume 18", a toga nisam ljubitelj. I 17" na Akordu su mi mnogo. Moracu da nadjem nekoga ko to voli da se dzoramo. :)

Van mreže klisko

« Odgovor #639 poslato: 27. Mar, 2019. 15:42 »
Lako ćeš da zameniš 18 za 16, nemoj da brineš. Možda i uzmeš neku sitnu kintu u procesu :)
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže djordje48

« Odgovor #640 poslato: 23. Jul, 2019. 09:18 »
ja imam zeder, mada neko kaze da je on vec zastareo i da je sad igla aktuelna, ugradnjiu radi Ivan Markovic Led Masters. e sad da li on zadrzava garanciju to ne znam. Od alarma, samo Cobra, Frodo Zrenajnin, oko 200 eura je. plus izmestanje OBD. a zasto i ne poruciti skodinu fabricku kandzu za menjac. jbg kad je auto nov, onda svatsa nesto treba staviti od zastite...

Van mreže nemilose

« Odgovor #641 poslato: 16. Avg, 2019. 12:44 »
Pozdrav svima!
Nov sam na forumu. Nešto sam švrljao po drugim temama, ali bih ovde da pređem na stvar.
Naime, planiram da kupim Oktaviju, običnu, ne karavan.
Pitanje za one iskusnije je da li da čekam novu 2020 verziju ili da kupim ovu sada? Nije mi nešto preterano hitno.
Do kada očekujete da će moći da se kupi ova verzija, a kada bi trebalo da stigne nova?
Pročitao sam da je predstavljanje karavan varijante u novembru, a za običnu verziju kasnije. Ne znam koliko od predstavljanja se automobili pojave kod nas?
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže nidza

« Odgovor #642 poslato: 16. Avg, 2019. 12:51 »
Pojave se i kod nas praktično istovremeno. Iz nekog razloga smo im važno tržište.

Ja bih sačekao O4 sigurno. Svakako će biti i O3FL na velikim popustima kad se pojavi O4, tako da je ovo sad relativno nepovoljan momenat za zamenu auta. Izuzetak može biti jedino ako tražiš baš određen primerak sa vrha ponude, koji je sad raspoloživ, a možda neće biti u odlasku modela.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže nemilose

« Odgovor #643 poslato: 16. Avg, 2019. 13:03 »
Ne tražim ništa posebno. Verovatno 1.5 TSI Style, sa manuelnim menjačem, uz još neku sitnu dodatnu opremu. Sačekaću, svakako.
Dakle biće neki prelazni period kada će moći da se kupe obe verzije? Da li će tada moći da se poruči stara verzija po izboru ili će na raspolaganju biti samo nešto sa lagera? Ako bude velika razlika u ceni, možda se odlučim i za O3FL.
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže tmartin011

« Odgovor #644 poslato: 16. Avg, 2019. 13:45 »
Uz taj motor i opremu greota je ne uzeti automatski menjač i ne čipovati ga. To je moje mišljenje jer sam vozio taj auto na testu. Samo su u Škodi rekli da je čipova.