0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Da osvežim malo temu. Ode moj prijatelj na procenu staro za novo Fiat 500L, star 4 meseca, prešao 3500 km. Plaćen 11800€(nacionale sa mp3 plejerom i još nešto) i isti prodavac koji je i prodao proceni posle dve nedelje na 9200€.
Mislim da ovo nije mnogo nerealno. Stavi se u poziciju prodavca automobila starog 4 meseca i razmisli u kom roku bi mogao da ga prodas ? Automobil star 4 meseca na mesecnom nivou vozio ga ne vozio gubi na vrednosti 100+ evra..
Pogledaj weltauto I bmw polovne automobile pa vidi da li je nerealno, za 4 meseca 30% je bas mnogo.
Kod 500L je pitanje i sama pouzdanost auta, o kojoj govore mnoge pritužbe vlasnika. Skoro je bilo u Vrelim gumama da je čovek kupio novog, prezadovoljan, odmah otišao u Gr i pokvario mu se motor. Pri tom je u pismu naveo da ga je normalno vozio po uputstvu. Ovlašćeni nije priznao kvar, već je rekao da je sipao loše gorivo. Ne verujem u ovo jer svi sipamo isto gorivo, na istim pumpama.Ova procena mi je koliko-toliko realna imajući u vidu da se ne može očekivati da se dobije tržišna vrednost kod sistema staro za novo.