0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Pravi veliki test. Pri prosečnoj brzini od ~130km/h, na ovih 6 deonica, prosečna potrošnja je 8,0 lit. Za kutijasti oblik naših vozila dobar rezultat.
I rezervoar, NIS, 95 oktana / brzina 120kmh = 8.5l (kroz Srbiju 10l, do Slovenije palo na 8.5l)II rezervoar, Petrol, Slovenija, 95 oktana / brzina 120kmh = 7.2lIII rezervoar, Shell, Nemacka, 95 oktana / brzina 140kmh + grad + magistralno, dakle mesovito = 7.5lIV rezervoar, Shell, Luxembourg / 98 oktana / brzina 140kmh = 8.5lV rezervoar, Shell, Nemacka / 95 oktana / brzina 130kmh = 7.9lVI rezervoar, Mol, Srbija / 95 oktana sa aditivima za manju potrosnju / brzina 130kmh = 8.9l
izadje toliko prostim izvlacenjem srednje vrednosti izmedju ovih rezultata.
pravu prosecnu potrosnju mogu izvuci sabiranjem 5 celih rezervoara + ono sto je potroseno iz 6. pa podeljeno sa tacnim brojem predjenih kilometara.
Treca, BC, resetovan na pocetku putovanja, i koji kaze 8.0l prosek svih 3.400km.
Pošto je ovo očigledno nemoguće skroz precizno izmeriti, reci nam da li je pri ovim brzinama i kolika otprilike bila potrošnja ulja? ( ako si uopšte pre puta merio )Jes da je tema o potrošnji goriva, ali je i ovo bitna informacija, s'obzirom da 1.2 TSI hoće da posrče ulja, naročito na dužim relacijama.
Ako nemaš ukupnu nasutu tačnu količinu goriva onda bi ovo bilo najtačnije moguće, BC, koji kaže 8L/100km.Seti se približnih km po etapama, npr. prva je je bila 118 od prve do druge pumpe, onda bi mogli tačno da izračunamo prosek. pod uslovom da si računao na pumpama prosek ručno, tj. sipane L / pređene km do te pumpe ?
da ne treba verovati ovima sto navode da im auto trosi 5 i nesto litara... a ja opet mislim sto bi ljudi lagali, nema nikakve logike...
Zaista nema logike da kolege Zix, joca 58 i ja govorimo neistinu kada i slikom pokazujemo da nam automobili na magistralnom putu troše 5-6lit/100km, doduše po BC. Dovoljno smo u ozbiljnim godinama da smo prerasli preterivanja sa potrošnjom. Ako pogledamo postove za našu potrošnju na autoputu od 130-140km/h ona je 7,5-8lit/100km po BC (+ ~0,5lit ), što mu dođe otprilike kao i tvoja merena potrošnja. U lokalu i na magistralnom putu izgleda da ti ipak imaš malo težu nogu na gasu od nas.
Što se tiče ulja, malo je čudno da jedno merenje pokaže 1/2, a prvo naredno 2/3 nivoa na šrafiranom delu, pod uslovom naravno da je auto bio na ravnom u oba slučaja. Proveri da li ulje mnogo miriše na benzin (mora da se oseća malo) i kakav je viskozitet pod prstima ( da nije previše posno ).
Nakon vožnje na otvorenom sve se vratilo u normalu, normalan nivo i normalan miris ulja. Da li se nekom slično dešavalo?
u luxemburgu u garazi je pod bio savrseno ravan. na parkingu u beogradu sigurno nije savrsen, moglo bi se govoriti o blagom nagibu, ali ne znam da li tolicka kolicina nagiba moze uticati na nivo ulja. nema druge nego da u beogradu nadjem neki bas ravni pod, pa opet pogledam sipku.