Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 88922 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #210 poslato: 21. Jan, 2017. 12:02 »
Zasto nam je administrator ukinuo opciju dodavanja + ili -?     searchplz
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #211 poslato: 21. Jan, 2017. 17:34 »
Sta ti je tacno zamenjeno na predhodnom autu neznam ali imam majstora koji lije te membrane i izuzeno kvalitetno ih radi. Toliko je razradio posao da je odgovarajuce alate napravio za rasklapanje i sklapanje vakumskih aparata.
Sto se tice cene krecu se od 2500,00 dinara za jedosistemske pa navise za dvosistemske i za druge namene.

Nešto crno plastično sa nečim okruglim na kraju. Tako je izgledalo kao neka polugica ako me sećanje dobro služi.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 102
« Odgovor #212 poslato: 21. Jan, 2017. 17:44 »
Zasto nam je administrator ukinuo opciju dodavanja + ili -?     searchplz

Nije ukinuto
http://forum.skodaforum.rs/uputstva-pravila-novosti/mogucnosti-i-opcije-foruma/msg1318/#msg1318
Vidi pod 2.

Sva pitanja u vezi foruma trebaju na PP ili ovde
http://forum.skodaforum.rs/uputstva-pravila-novosti/

• Vozi: Yeti

• Laurin&Klement
« Odgovor #213 poslato: 21. Jan, 2017. 20:28 »
Svaka cas na brzini odgovora i brizi za clanove, jeda veliku PLUS za administratora Karlheinz.

Sto se tice theemp, mislim da nas zamajavas pa zato od mene -.

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #214 poslato: 22. Jan, 2017. 12:08 »
Pa ako ti misliš da zamajavam u redu to je tvoje pravo. Ja sam lepo pitao šta me interesuje na temi koju si sam pokrenuo kako bi odgovarao i pomagao članovima, ali ako je tebi to zamajavanje ja zaista ne vidim tvoju svrhu ovde kao i svrhu ove teme. A što se tiče minusa tačno neću moći da spavam noćas koliko me je to pogodilo.  =))
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #215 poslato: 22. Jan, 2017. 13:06 »

Isprati sajlu gasa gde se na nosacu povezuje sa karburatorom, tu ti je zavrtanj za podesavanje ugla leptira gasa. Odnosno, za podesavanje obrtaja motora. Predhodno sa motornim uljem podmazi taj zavrtanj, kako bi lakse zavijo taj zavrtanj i podigao obrtaje motora...

Provericu i to naredni dana.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #216 poslato: 23. Jan, 2017. 17:28 »
Zamenio sam juce AC-benzinsku pumpu na feliciji i za sada nemam problema sa hladnim startom ,nisam primetio da mi je nivo ulja povecan ali sam ga za svaki slucaj promenio, inace automatski sauh radi , jedino mi je sad malo veci ler gas na benzinu oko 1000 obrtaja bez upaljenih svetala , a na plinu je oko 800 .
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999

• Laurin&Klement
« Odgovor #217 poslato: 23. Jan, 2017. 17:44 »
Isprati sajlu gasa odnosno njenu uvodnicu - buzir, na nosacu sajle gasa koji ( drzi u pravcu buzir sa sajlom ) je prcvrscen za telo karburatora. Videces jedan zavrtanj sa sitnom lozom koji je vodoravno postavljen u pravcu sajle gasa. Sa VD sprejom ili motornim uljem podmazi taj zavtanj pre okretanja.

Cudno mi je da moras da podizaes ili spustas obrtaje motora, ako su letos bili dobri. Ocigledno te nesto drugo muci pa su zato spali obrtaji...

• Laurin&Klement
« Odgovor #218 poslato: 23. Jan, 2017. 17:55 »
urketa, razlika u obrtajima moze biti da se automatski sauh nije skroz iskljucio, odnosno da je aktivan na poslednjem zubu. Ako posle prebacivanja na plin i neke voznje sa tim gorivom, ponovo prebacis na benzin. A obrtaji porastu za dvesta obrtaja, postoji mogucnos da negde vuce fals vazduh i smesa na plinu nije pravilna ( pa zato padaju obrtaji ).Cujemo se na pp kad ispratis da li je sauh 100% iskljucen...

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #219 poslato: 24. Jan, 2017. 00:17 »
Hvala Dobrivoje na odgovoru , cini mi se da je sa saugom sve ok , buni me to sto mi je broj obrtaja na benzinu i kad se motor ugreje  na leru oko 1200 i kad ga prebacim na plin on radi na leru na 800 . Da li treba da smanjim ler gas kad radi  na benzin pa onda da vidim kako ce da radi na plin ?
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999

• Laurin&Klement
« Odgovor #220 poslato: 24. Jan, 2017. 19:07 »
Ako budes smanjivao obrtaje na benzinu, srazmerno ces smanjiti obrtaje i na plinu sto nije dobro. Ocigledno je da imas neki problem, u svakom slucaju cujemo se i resicemo te obrtaje da budu jednaki na plinu i benzinu...

Van mreže mladen84

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #221 poslato: 25. Jan, 2017. 03:15 »
Skoda favorit 135  l. Plin rado fenomenalno, ne mrda kazaljka, podeseno na 1200. Kad palim na benzin, to drma, trese, gasi se. Da napomenem da nikad ne vozim na benzin osim par dana u toku godine kad je zestoki minus. Jel imao neko slicna iskustva, i da li je problem u karburatoru, zapusene dizne?
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.

• Laurin&Klement
« Odgovor #222 poslato: 25. Jan, 2017. 13:48 »
Mladene neznam zasto su obrtaji na plinu podeseni na 1200 O/min, trebalo bi da je u opsegu 800 - 850 O/min. To znaci da imas prvu gresku ili neispravnost ( predpostavljam da na nizim obrtajima nemogu pravilno da podese gorivnu smesu plin/vazduh ).

Sto se tice rada na benzin izgleda da je karburator u stvarno losem stanju i da je zreo za remont, steta je sto povremeno ( barim od jeseni do proleca ) ne koristis benzin. Jer na taj nacin sve membrane dobiju odredjenu vlaznost a to im automatski produzuje radni vek...

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #223 poslato: 25. Jan, 2017. 16:04 »
Dobrivoje, zar ne bi bilo bolje da barem jednom dnevno (recimo prvi jutarnji hladni start) upali na benzin i vozi minut dva tako, pa tek onda prebaci na plin (kao što rade sekvent sistemi) ??

Onda bi uvek oba sistema goriva bili ispravni...

Pozzz

Van mreže mladen84

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #224 poslato: 25. Jan, 2017. 18:36 »
Majstor mi je tako podesio, mislim na ono sto se podesava ispod maske karburatora. Oko plina nije cackao, to mi podesava plinadzija kod kog sam ugradio bocu. Rekao mi je i zasto je to uradio, ali se ne secam, kada budem otisao pitacu ga, pa cu vam preneti ovde. Na benzin palim cim temperatura udje u minus, a po poledici izbegavam da vozim. Maltene je sve dotrajalo zamenjeno sto je moglo da se zameni, i to originalnim skodinim delovima, ceske i nemacke proizvodnje, a zadnje u nizu zamene je bilo menjanje lanca, i otkako sam ga promenio, broj obrtaja na plinu je u milimetar na istom nivou u leru.
Kad je jedan dan bio bas zestoki minus, i kad sam vozio, na benzinu je radilo normalno cim je je dostignuta radna temperstura, a do tad gasenje.
Video sam da set za remont karburatora nije skup, da li preporucujete to da radim, i da li je skupo sto se majstora tice?
 Verovatno ima veze to sto gotovo nikad ne vozim na benzin. Sto se uredjaja i celokuponog sistema za plin tice, on je vrhunski.
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.