Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 71103 puta)

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #240 poslato: 01. Mar, 2017. 20:52 »
Predpostavijo sam da se radi o vazduh-plin gorivnoj smesi kad navodis taj problem sa vucom zagrejanog motora. Sto se tice potrosnje koju navodis mislim da nije losa, vazno je da na ovim temperaturama vazduha pravilno radi sistem hladnog starta i da se relativno brzo otvara. Da se automatski sauh ne iskljucuje na 70 stepeni zagrejanost motora, nego na 50 -55 stepeni. Tada ce se i te kako osetiti smanjena potrosnja gorivne smese plina i benzina.

Steta je Filo sto nisi blizi pa da plin podesim uz pomoc analizatora izduvnih gasova ( CO% ) i proverimo tacnost ugla predpaljenja...
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Filo

« Odgovor #241 poslato: 01. Mar, 2017. 23:57 »
Pa brzo otvara sauh, ali ako ga izgasim motor, pa staje 1 saat i zatim ga upalim, obrtai su malo povecani. Nije ovo problema oko stelovanja, nego radi se o problem sto klapna ne mi zatvara protok vruc vazduh kada se motor ugreje, paralelno vuce mi i hladan i vruc, smatram da ima previse vazduha kada klapna mi je u polozaj o kome pricam, jednom sam i sa crtez opisao.

Ima li nekako nacin da je ispitam ta sonda, ili da zamenim ? Novu sondu neverujem da mogu naci, samo polovna.
Ili pa da pravim improvizacije, sada kada temperatura postaje ceo vreme 20+ stepena, da zatvorim klapna sa strafom (tako mi je bila i ranije).
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže Filo

« Odgovor #242 poslato: 03. Mar, 2017. 16:46 »
Evo spoljna temperatura u Skopje u 16:00 saat.

I evo u kakav polozaj mi je bila klapna na radna temperatura motora

Ovako se isto ponasala i kada spoljna temperatura bila ispod 0 stepeni.

« Odgovor #243 poslato: 03. Mar, 2017. 16:57 »
Termicki deo neradi pravilno ili se klapna negde zaglavljuje. Kad budes imao slobodnog vremena pazljivo rastavi taj mehanizam. Sa metrom ili kljunastim pomicnim merilom ( sublerom ) izmeri duzinu termickog dela - ampule. Stavi je u zamrzivac 5 - 10 minuta, izvadi je i ponovo premeri duzinu.
Na ovaj nacin ces tacno znati da li je ispravna ili mehanizam sa klapnom zaglavljuje u nekom polozaju...

Van mreže Filo

« Odgovor #244 poslato: 03. Mar, 2017. 17:56 »
Vazi, uradicu ovo bravo2

« Odgovor #245 poslato: 04. Mar, 2017. 21:07 »
dobrodol, nadam se da sam napisao tacno ime za predstavljanje na forumu. Kako sada radi 135L?

Van mreže Marijo16

« Odgovor #246 poslato: 19. Mar, 2017. 18:18 »
vozim skodu feliciu 98 godiste.Kad  krenem vozit i stanema na kocnicu auto mi se ugasi.Kad postigne radnu temperaturu negasi se vise
  • Vozi: skoda felicia 1.3 mpi 1998

« Odgovor #247 poslato: 19. Mar, 2017. 19:44 »
Ocigledno je problem u sistemu hladnog starta odnosno, nepravilna je gorivna smesa ( siromasna ) dok je automatski sauh aktivan...

Van mreže Marijo16

« Odgovor #248 poslato: 20. Mar, 2017. 17:29 »
kako popravit
  • Vozi: skoda felicia 1.3 mpi 1998

« Odgovor #249 poslato: 20. Mar, 2017. 17:57 »
Skini poklopac kucista filtera vazduha, daj pun gas nogom i pusti pedalu gasa ( automatski sauh treba da se aktivira ). Javi kako stoji leptir sauha ili slikaj i postavi sliku na forumu.

Van mreže miomirje

« Odgovor #250 poslato: 21. Mar, 2017. 23:47 »
Imam Skodu Favorit 135l 1991.Veoma se slabo vozi i presla je do sada oko 50000km.Motor se gasi kada je zagrejan na ler i ond tesko pali.Rad motora ondosno obrtaja nije stabilan.
  • Vozi: favorit 135 1991g

« Odgovor #251 poslato: 22. Mar, 2017. 19:26 »
Trebalo bi karburator na tvom automobilu detaljno prekontrolisati i po potrebi neispravne delove zamenuti novim. Kad se karburator dovede u ispravno stanje, trebalo bi proveriti paljenje ( podesiti ga po fabrickoj specifikaciji ) i pravilno podesiti gorivnu smesu benzina i vazduha sa analizatorom izduvnih gasova.

« Odgovor #252 poslato: 18. Jun, 2017. 12:43 »
Navikao vlasnik da jutarnje paljenje auta bude na benzinu i kad se zagreje motor prebacuje na plin. Ceo dan koristi plin kao glavno gorivo, da bi uvece rezim rada motora ponovo prebacijo na benzin. Tako se auto vozijo dok nije propala memebrana za prinudno obogacenje smese ( cetvrtasta ) i poceo da zuri benzin. Majstor je zamenuo tu membranu sa novom ali auto vise nece ujutru da pali i dok se vozi na benzinu ima knedlu kod dodavanja gasa.

Da li neko moze da predpostavi gde je napravljena greska?

Van mreže Bobi

« Odgovor #253 poslato: 18. Jun, 2017. 14:17 »
nepravilno montirana "ajnšpric" membrana- okrenuta za 90° u odnosu na pravilan položaj ili poluga koja gura ovu membranu dobila luft u delu komande na osovini prvog grla karb...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

« Odgovor #254 poslato: 18. Jun, 2017. 14:51 »
Ni jedno ni drugo, nastavite dalje sa predlozima. Ko pogodi ima 50% popusta na moto test motora.   bravo2