Autor Tema: Nova Fabia 1.2TSI 90ks ili 110 ks, +chip, +SEAT ?  (Pročitano 6344 puta)

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Nova Fabia 1.2TSI 90ks ili 110 ks, +chip, +SEAT ?
« Odgovor #30 poslato: 17. Apr, 2016. 19:19 »
Ne palite se vise. Moze auto biti i 500 hp a da se vozi penzos stilom  =)) sto je verovatno i slucaj
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #31 poslato: 17. Apr, 2016. 20:11 »
Markkoni, pisi plus od mene za gornji post bravo2, ipak je 1.9 TDI tehnicki zaostaliji u odnosu na 1.2 TSI. Obratite paznju na jos jedno, pogledajte cenovnik nove fabije, dizelasi su sa 5 brzina, zasto nisu stavili 1.4 TDI sa 6 brzina? Dajem jedan minus skodi jer nema sestobrzinca za 1.4 TDI, mada mozda mu i ne treba sesta brzina, kakva su vasa iskustva, dal dizelasima treba sesta brzina? C:-)
Pa nema ni Octavia ni golf 6. brzinu ni na motoru od 1.6 ( osim 4x4 ili greenline )  ; zasto bi i fabia imala sa 1.4 tdi ?? Na auto-putu je potrebna sesta brzina;

Van mreže Filip

« Odgovor #32 poslato: 17. Apr, 2016. 20:21 »
pakost? mozda ako si kupio novu skodu te jacine. onda si stvarno baja kad toliko zaradjujes. ostalo...ccc

ja sam sebi kupio nov auto fabiu. mogu verovatno da kupim i novu trojku bmnj, kad bi mi trebala. toliko o frustracijama

ne razumem ovo "novu Škodu te jačine"?

a stvarno me ne zanima šta bi ti mogao da kupiš :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže djordje48

« Odgovor #33 poslato: 17. Apr, 2016. 21:45 »
Pa nema ni Octavia ni golf 6. brzinu ni na motoru od 1.6 ( osim 4x4 ili greenline )  ; zasto bi i fabia imala sa 1.4 tdi ?? Na auto-putu je potrebna sesta brzina;

pa eto, ne mogu tvrditi nisam vozio, 1.4 TDI, doduse ni polo 1.4 TDI nema sestu brzinu. U pravu si, ovo je za grad, za autoput, 1.6 TDI mozda deluje bolje:)

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #34 poslato: 17. Apr, 2016. 22:11 »
U petak sam jednom drugaru dao da provoza moju Octaviu 3 sa 1.2 TSI 68kW/86HP.
Covek je ostao bez teksta kako vuce i kako se vozi, on ima Fiat Stilo sa 1.9 jtd i iskomentarisao je da Octavia bolje vuce...
Naravno, da se odmah svi ne zapale, obzirom da je to mali motor ona boljke vuce na ravnom, 1.9 jtd bi sigurno bolje vukao uzbrdo, ali ipak ta cinjenica govori o tehnologiji koja stoji u 1.2 TSI, mali motor ali veoma zivahan.
Zato Pejo, nemoj mnogo komentarisati krive, jer ljudi ne voze po njima vec po svom osecaju, temperamentu, navikama... sedi i probaj TSI da bi znao o cemu se radi...
A sto se teme tice, ja bih licno za Fabiu uzeo 90HP motor a ako se ima viska para onda 110HP, ne vidim svrhu cipovanja kod Fabie.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Peja

« Odgovor #35 poslato: 17. Apr, 2016. 23:17 »
Eeee Zlatkoviću, mnogo faktora utiče na subjektivni utisak, zato se valjda i zove SUBJEKTIVNI, ali fizika i krive su neumoljive, ma koliko sveznajući kažu da su krive našminkane, 180 Nm naspram 250 Nm je objektivno a i subjektivno znacajno manje.
Nemojte samo da pominjete sprint od 0-100 km/h, jer je on apsolutno nebitan u životu, jer niko pametan ne dere motor u crvena polja RPM u gradu a i otvorenom, a i ko dere sigurno se ne može pohvaliti malom potrošnjom goriva koja se ovde po forumu za TSI reklamira.

Manite se bajki, fizika je neumoljiva.

Na mreži hakkler

« Odgovor #36 poslato: 18. Apr, 2016. 00:03 »
ajd ne prodaj demagogiju..

pusti se diagrama...omjera i diagrama ks vs nm..ne prepisuj sa interneta podatke i onda c/p ovdje jer tako kaže spirmonitor i google...pa onda je to TO. Čudi me da nisi i prijenosne omjere i koeficijent otpora zraka spomenuo?

Fizika??

E..Nije  >:D

Svaki član foruma će imati drugačije mišljenje jer je sto čudi.. dvjeto sisa ..itd

Napravi probnu vožnju.. onoga modela za koji je autor teme pitao..pa onda iznosi neko svoje subjektivno mišljenje.

TSI ide sasvim solidno i bolje od dizela iste snage. Da..kao fan dizela..odgovorno to tvrdim. Čak i ovaj stariji od 86ks ide bolje od 1.9tdi.a do nekih 150km/h..poslije ste tako svi u prekršaju.

Meni je takav filing.

..ne zato jer je "diagram" na strani dizela i njegovog momenta  =)) i Bez obzira dal je dizel po tvorničkim podacima 0,2 sek brži.bla..bla

Viš..iako imam 3,4 generacije star motor..zabijem ga u crveno i po gradu i na ac..a prosječna potrošnja mi je u zadnje vrijeme oko 5l.

E sad koliko je moj IQ ili sam pametan ili iracionalan radi toga..hoće mi se..

al nakon ovih par postova od Crvenog gormita i tvojih Pejo ne znam u kojoj ste vi dimenziji  drinkandsmiley

Van mreže Peja

« Odgovor #37 poslato: 18. Apr, 2016. 00:08 »
Ja baratam činjenicama, ali isključivo, pa se nadam da sam u realnoj dimenziji.

P.S. Zlatko, nisam ti ja dao (-)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #38 poslato: 18. Apr, 2016. 00:26 »
Od 37 prethodnih odgovora u ovoj temi samo 2-3 rešavaju dilemu i pitanja iz naslova i našeg novog člana koji je to postavio. Sve ostalo je off topic i može biti obrisano ako ne uspem da napravim neku drugu korisnu i smislenu temu od toga.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Na mreži bigor

« Odgovor #39 poslato: 18. Apr, 2016. 00:48 »
Ma bre brisi, mozak mi otekao od ovolokog smaranja. Covjece osim ove ima jos 20 tema gdje je sve bla truc, nigdje veze o konkretnom pitanju. Kada neko tarzi nekakvo resenje za odredjen problem, svasta ce procitati samo ne ono sto mu treba

Послато са LT22i  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže djordje48

« Odgovor #40 poslato: 18. Apr, 2016. 12:03 »
kad je u pitanju cipovanje TSI motora, preporucujem da pitate RSR motorsport u Sloveniji ili Revlimit u Grckoj, kotiraju se kao najbolji na Balkanu, a ukoliko uzimate DSG, onda cipovanje DSG menjaca treba da odradi neko profi.  bravo2

Na mreži Markkoni

« Odgovor #41 poslato: 18. Apr, 2016. 12:19 »
Ne cipuje se menjac za Stage 1. Inace trpi do 250 Nm bez problema, a Fabija sa cipom ide do oko 220 Nm, tako da nema brige.

Van mreže djordje48

« Odgovor #42 poslato: 18. Apr, 2016. 12:31 »
eto, to npr nisam znao, ta informacija je korisna za mene, eventualno ako se jednom odlucim za auto sa DSG menjacem, mada imam strah od DSG-a, samo zato sto smatram da nasi majstori nemaju dovoljno iskustva i znanja oko servisa DSG-a, mada mozda se varam, ne znam wac1 videcu dal ce DSG biti plus ili minus pri nabavci novog auta, za sada je ova info plus bravo2

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #43 poslato: 18. Apr, 2016. 15:38 »
Pejo, znam da mi nisi ti dao  (-) a i ne brine me previse isti, verovatno ga je dao neko ko je pogodjen mojim pisanjem, ali ja samo iznosim cinjenice koje su na strani TSI motora. I dalje smatram da poredjenje kriva kod motora koji nisu istih ili slicnih tehnologija ne moze dati realne odgovore kakav je koji motor u voznji, a ne treba zaboraviti i da isti motor u razlicitim autima ima i razlicito ponasanje, zato mozemo govoriti samo o subjektivnim osecajima a ne o specifikaijama.
Nadalje, Fabia je mali auto i B segment, mali gradski auto, jednostavno ne vidim svrhu nabijanja motora velike snage u nju i cipovanja istih, za tako nesto se uzimaju sportski automobili i veci automobili iz vise klase a ne gradski...
Inace, licno ne bih uzeo jacu verziju 1.2 TSI motora jer ne vidim svrhu kod Fabie, taj motor od 90HP odlicno vuce, dobro se ponasa, malo trosi...
Moj drugar je na Kritu prosle godine vozio Fabiu iz rentakara sa  tim motorom i bio je odusevljen kad je cuo da uzimam Octaviu sa slicnim motorom, na Kritu mu je potrosnja bila 4,2 lit/100km za 2 nedelje voznje.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #44 poslato: 18. Apr, 2016. 16:57 »
ajd ne prodaj demagogiju..

pusti se diagrama...omjera i diagrama ks vs nm..ne prepisuj sa interneta podatke i onda c/p ovdje jer tako kaže spirmonitor i google...pa onda je to TO. Čudi me da nisi i prijenosne omjere i koeficijent otpora zraka spomenuo?

Fizika??

E..Nije  >:D

Svaki član foruma će imati drugačije mišljenje jer je sto čudi.. dvjeto sisa ..itd

Napravi probnu vožnju.. onoga modela za koji je autor teme pitao..pa onda iznosi neko svoje subjektivno mišljenje.

TSI ide sasvim solidno i bolje od dizela iste snage. Da..kao fan dizela..odgovorno to tvrdim. Čak i ovaj stariji od 86ks ide bolje od 1.9tdi.a do nekih 150km/h..poslije ste tako svi u prekršaju.

Meni je takav filing.

..ne zato jer je "diagram" na strani dizela i njegovog momenta  =)) i Bez obzira dal je dizel po tvorničkim podacima 0,2 sek brži.bla..bla

Viš..iako imam 3,4 generacije star motor..zabijem ga u crveno i po gradu i na ac..a prosječna potrošnja mi je u zadnje vrijeme oko 5l.

E sad koliko je moj IQ ili sam pametan ili iracionalan radi toga..hoće mi se..

al nakon ovih par postova od Crvenog gormita i tvojih Pejo ne znam u kojoj ste vi dimenziji drinkandsmiley

lep pozdrav! i srecne nastupajuce praznike vam zelim

ps ja sam samo rekao da je smesno porediti enterijere razlicitih generacije fabija, samo radi nabijanja broja postova.  posle se razvila prica, i meni nerazumljiva, o tome da svi forumasi treba da imaju stotine i stotine konja u motoru ili su glupi i iz druge dimanzije. a na skoda forumu smo!?
« Poslednja izmena: 18. Apr, 2016. 17:00 Crveni gormit »