0 članova i 15 gostiju pregledaju ovu temu.
Markkoni, pisi plus od mene za gornji post , ipak je 1.9 TDI tehnicki zaostaliji u odnosu na 1.2 TSI. Obratite paznju na jos jedno, pogledajte cenovnik nove fabije, dizelasi su sa 5 brzina, zasto nisu stavili 1.4 TDI sa 6 brzina? Dajem jedan minus skodi jer nema sestobrzinca za 1.4 TDI, mada mozda mu i ne treba sesta brzina, kakva su vasa iskustva, dal dizelasima treba sesta brzina?
pakost? mozda ako si kupio novu skodu te jacine. onda si stvarno baja kad toliko zaradjujes. ostalo...cccja sam sebi kupio nov auto fabiu. mogu verovatno da kupim i novu trojku bmnj, kad bi mi trebala. toliko o frustracijama
Pa nema ni Octavia ni golf 6. brzinu ni na motoru od 1.6 ( osim 4x4 ili greenline ) ; zasto bi i fabia imala sa 1.4 tdi ?? Na auto-putu je potrebna sesta brzina;
ajd ne prodaj demagogiju..pusti se diagrama...omjera i diagrama ks vs nm..ne prepisuj sa interneta podatke i onda c/p ovdje jer tako kaže spirmonitor i google...pa onda je to TO. Čudi me da nisi i prijenosne omjere i koeficijent otpora zraka spomenuo?Fizika??E..Nije Svaki član foruma će imati drugačije mišljenje jer je sto čudi.. dvjeto sisa ..itdNapravi probnu vožnju.. onoga modela za koji je autor teme pitao..pa onda iznosi neko svoje subjektivno mišljenje.TSI ide sasvim solidno i bolje od dizela iste snage. Da..kao fan dizela..odgovorno to tvrdim. Čak i ovaj stariji od 86ks ide bolje od 1.9tdi.a do nekih 150km/h..poslije ste tako svi u prekršaju.Meni je takav filing...ne zato jer je "diagram" na strani dizela i njegovog momenta i Bez obzira dal je dizel po tvorničkim podacima 0,2 sek brži.bla..blaViš..iako imam 3,4 generacije star motor..zabijem ga u crveno i po gradu i na ac..a prosječna potrošnja mi je u zadnje vrijeme oko 5l.E sad koliko je moj IQ ili sam pametan ili iracionalan radi toga..hoće mi se..al nakon ovih par postova od Crvenog gormita i tvojih Pejo ne znam u kojoj ste vi dimenziji