Autor Tema: Alarmi, koji ugraditi?  (Pročitano 10926 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgranice

Odg: Alarmi, koji ugraditi?
« Odgovor #30 poslato: 12. Jan, 2014. 21:10 »
Slažem se. Uz solidan alarm koji je dobro odrađen plus dodatne blokade poput prekidača (ali da se zna šta se prekida), izmeštanje OBD konektora, mehaničke zaštite, veće su šanse da auto ostane kod vlasnika. Inače taj snimak što spominješ, video sam ih nekoliko na youtube-u ali kod novijih alarma koji imaju daljince sa plivajućim kodom nemoguće je skenirati kod od daljinca. Zato i jeste bitno da uređaj bude iole malo bolji (npr excalibur 500 koji košta 60€ u oglasima).
e to sam i ja mislio, to mu je najbolja varijanta
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže vlada320

« Odgovor #31 poslato: 12. Jan, 2014. 21:34 »
Po meni je alarm samo zaštita od obijanja auta i to od strane sitnih lopova i narkomana koji iz vozila kradu radio aparate (popularni su fabrički), navigacije, alat, akumulatore, stvari ostavljene vidno u autu i slično. Za profesionalce - ni jedan alarm nije prepreka da ukradu auto. Zato, alarm DA, ali ne preskup ako već nemate u autu RCD 510 (Bolero) ili skupu fabričku navigaciju, plus mehanička zaštita (u Samardžiću preporučuju Šapa sistem, Zeder ne preporučuju - bilo problema sa njim na Octaviama).
Kada bih sada ja trebao da biram između alarma i Šape (kao nemam pare za oba) izabrao bih Šapu, jer zašto bih alarmom od 100 evra štitio CD radio od 50 evra? Sa druge strane, masovno se kradu automobili proizvodnje od 2002. do 2008. i nestaju bez traga, pa mehanička zaštita dolazi do smisla.
Postoji još par drugih sistema zaštite, ali da sada ne izlazimo puno iz teme.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #32 poslato: 12. Jan, 2014. 21:34 »
. Sam alarm ima funkciju blokade da neko ko želi da upali auto to ne može da uradi za par minuta već da se pomuči i da odustane. Takođe ne razumem logiku da se ne bacaju pare na ugradnju alarma ili neke mehaničke zaštite. Dakle kupi se auto od nekoliko hiljada evra (čak i nekoliko desetina hiljada evra) i onda je skupo dati pare za alarm i neku mehaničku zaštitu. Tom logikom su se vodili svi bivši vlasnici automobila kojima je auto nestao pa sad na žalost mogu samo da kukaju i da se kaju što nisu uložili u bolju zaštitu.
Bez uvrede ali ako nisi upoznat sa postupkom kradje kola glupo je da komentarises da ce alarm nekome sacuvati kola od kradje.Taj i niti ijedan drugi se nece oglasiti kada neko resi da ukrade auto.Nepostoji jos uvek kod nas nacin da se spreci kradja,jer ako nemogu elektronski da ukradu onda ce mehanicki tj sa slepom.Ima nacin da se spreci kradja na elektronski nacin ali nemogu o tome pisati u forumu.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #33 poslato: 12. Jan, 2014. 21:39 »
Slažem se. Uz solidan alarm koji je dobro odrađen plus dodatne blokade poput prekidača (ali da se zna šta se prekida), izmeštanje OBD konektora, mehaničke zaštite, veće su šanse da auto ostane kod vlasnika. Inače taj snimak što spominješ, video sam ih nekoliko na youtube-u ali kod novijih alarma koji imaju daljince sa plivajućim kodom nemoguće je skenirati kod od daljinca. Zato i jeste bitno da uređaj bude iole malo bolji (npr excalibur 500 koji košta 60€ u oglasima).
Ako ce da stiti unutrasnjost auta od narkomana ili pilicara onda alarm da,ali od kradje auta ne,kakav plivajuci kod to su fore za neupucene,jer kako covek da ti proda alarm kada nemoze da ti garantuje nista,pa kao sada fora plivajuci kod.Nema od toga nista.

Samo da napomenem znate li da kada se auto krade putem racunara da on gasi sve funkcije auta,tj servo,abs,asr,kod kluca...   tako da te blokade neznam sta ce da blokiraju???
« Poslednja izmena: 12. Jan, 2014. 21:48 djordje cacak »

Van mreže olajkris

« Odgovor #34 poslato: 13. Jan, 2014. 00:10 »
Kod mene je Excalibur AL700J u feli dosad nisam imao problema sa njim al nisam ni bio u situaciji da bilo pokusaja kradje. Ima dva daljinca sa sedam plivajucih kodova, blokadu paljenja  sirenu od 130dB i shock senzor.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #35 poslato: 13. Jan, 2014. 00:26 »
Bez uvrede ali ako nisi upoznat sa postupkom kradje kola glupo je da komentarises da ce alarm nekome sacuvati kola od kradje.Taj i niti ijedan drugi se nece oglasiti kada neko resi da ukrade auto.Nepostoji jos uvek kod nas nacin da se spreci kradja,jer ako nemogu elektronski da ukradu onda ce mehanicki tj sa slepom.Ima nacin da se spreci kradja na elektronski nacin ali nemogu o tome pisati u forumu.

Bez uvrede takođe ali sam jako dobro upoznat sa alarmima i načinima krađe automobila. Evo ja ću ti dati kontakt momka u NS koji ugrađuje alarme i koji garantuje da kada ugradi alarm da nema šanse da se auto otera (ne računajući odnošenje paukom i slično) i garantuje za to.

Alarmi su kod nas na lošem glasu jer kao što sam već napomenuo, iste ugrađuju razni pilićari po sklepanim garažama da bi zaradili 20, 30 ili 40€, po običaju to su alarmi koji su i loše naštelovani pa reaguju na svaki bušan auspuh i pište po celu noć, i naravno da se takvi alarmi ekspresno deaktiviraju i auto odvozi.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #36 poslato: 13. Jan, 2014. 00:36 »
Po meni je alarm samo zaštita od obijanja auta i to od strane sitnih lopova i narkomana koji iz vozila kradu radio aparate (popularni su fabrički), navigacije, alat, akumulatore, stvari ostavljene vidno u autu i slično. Za profesionalce - ni jedan alarm nije prepreka da ukradu auto. Zato, alarm DA, ali ne preskup ako već nemate u autu RCD 510 (Bolero) ili skupu fabričku navigaciju, plus mehanička zaštita (u Samardžiću preporučuju Šapa sistem, Zeder ne preporučuju - bilo problema sa njim na Octaviama).
Kada bih sada ja trebao da biram između alarma i Šape (kao nemam pare za oba) izabrao bih Šapu, jer zašto bih alarmom od 100 evra štitio CD radio od 50 evra? Sa druge strane, masovno se kradu automobili proizvodnje od 2002. do 2008. i nestaju bez traga, pa mehanička zaštita dolazi do smisla.
Postoji još par drugih sistema zaštite, ali da sada ne izlazimo puno iz teme.

Ja i nisam rekao da mora alarm koji košta 500 i više evra ali evo ima da se kupi za ispod 100€ excalibur ili nešto slično što je ipak bolje nego ovi dibidus kinezi od 25€. Ali pored samog uređaja mnogo je bitnije znanje majstora, kako će i gde da spakuje centralu, kako će da odradi blokadu (ili više blokada). Što se tiče Šape, ona se kod Samardžića preporučuje jer imaju sa njima dil i normalno je da će da reklamiraju proizvod svog partnera a ne klin od Delte ili Zeder. O tome šta je bolje neka svako za sebe odluči. Ja sam zato i napomenuo da je po meni najbolja varijanta zaštite elektronska u kombinaciji sa mehaničkom. To u prevodu znači oko 350-400€. E sad ako je to nekome skupo da bi sačuvao Octaviu od 7000€ pa i više, onda OK, neka se uzda samo u jednu ili nijednu varijantu, svako od nas samostalno donosi odluku i radi kako misli da je najbolje.   :)
« Poslednja izmena: 13. Jan, 2014. 00:43 Marconi77 »

Van mreže Marconi77

« Odgovor #37 poslato: 13. Jan, 2014. 00:41 »
Ako ce da stiti unutrasnjost auta od narkomana ili pilicara onda alarm da,ali od kradje auta ne,kakav plivajuci kod to su fore za neupucene,jer kako covek da ti proda alarm kada nemoze da ti garantuje nista,pa kao sada fora plivajuci kod.Nema od toga nista.

Samo da napomenem znate li da kada se auto krade putem racunara da on gasi sve funkcije auta,tj servo,abs,asr,kod kluca...   tako da te blokade neznam sta ce da blokiraju???

Jesi siguran u to da nepostoje ili da nemaju funkciju alarmi sa daljincima sa plivajućim kodom? Probaj malo na google da pretražiš pojmove poput "code hopping" ili "rolling code" i vidi šta piše.

Što se tiče krađe kako ti kažeš putem računara, tu se samo deaktivira fabrički imobilajzer putem OBD-a a sve ostalo radi normalno (i ABS i ASR i sve ostalo) tako da ti je neko preneo pogrešnu informaciju.

Van mreže TurboZapočeo temu

« Odgovor #38 poslato: 13. Jan, 2014. 00:57 »
Znam i ja za njega, ako je to onaj što privatno vozi crveni A4 B8. On zaista to garantuje kupcima, ali cena je 250€ pa naviše dokle hoćeš. Skoro sam se čuo s njim u vezi alarma pa mi je poznato.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Marconi77

« Odgovor #39 poslato: 13. Jan, 2014. 01:00 »
Znam i ja za njega, ako je to onaj što privatno vozi crveni A4 B8. On zaista to garantuje kupcima, ali cena je 250€ pa naviše dokle hoćeš. Skoro sam se čuo s njim u vezi alarma pa mi je poznato.

HUAWEI P6 via TT

Tako je, momak je pravi profesionalac i stručnjak na temu alarma i obezbeđenja auta. Kod njega ugradnja ne traje dva-tri sata i gotovo već u zavisnosti od auta može da potraje i po dva-tri dana.

Van mreže TurboZapočeo temu

« Odgovor #40 poslato: 13. Jan, 2014. 01:02 »
Da da, to je on. Minimum dan rada ima, tako bar kažu ovi što su kod njega radili.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #41 poslato: 13. Jan, 2014. 11:43 »
zanima me koji alarm moze na fabiju comfort 1.4 mpi 50 kw, i koje funkcije ima??
Do koliko max para hoćeš da platiš alarm i ugradnju? Koje funkcije su ti bitne?
  • Vozi: Yeti

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #42 poslato: 13. Jan, 2014. 22:42 »
slazem se sa kolegama sa foruma da od profesionalnih lopova ne mozesh da se zashtitish!!!oni ako reshe da ga ukradu oni ce ga uzeti sa svim zashtitama!!!samo bi hteo da dobijem na vremenu dok ja ne stignem do auta!! :) nemam bash toliko para za te skupe alarme ali neshto skromno!!80,90,100e,toliko bih mogao da izdvojim!!!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #43 poslato: 14. Jan, 2014. 11:56 »
Što se tiče krađe kako ti kažeš putem računara, tu se samo deaktivira fabrički imobilajzer putem OBD-a a sve ostalo radi normalno (i ABS i ASR i sve ostalo) tako da ti je neko preneo pogrešnu informaciju.

Decko nemam ja nameru da se sa tobom teram na forumu,ali kada budes licno prisutan  u situaciji kada se krade auto onda i pisi o tome,pusti kako kazes guglanje i ostalo. I  bolje se informisi,nemogu da ti opisujem postupak korak po korak sta kako ,jer ovo je ipak skoda forum,a i kaznjivo je zakonom...
Ali ipak pozdrav i nazameri.
« Poslednja izmena: 14. Jan, 2014. 14:36 pedja »

Van mreže Marconi77

« Odgovor #44 poslato: 14. Jan, 2014. 17:27 »
Decko nemam ja nameru da se sa tobom teram na forumu,ali kada budes licno prisutan  u situaciji kada se krade auto onda i pisi o tome,pusti kako kazes guglanje i ostalo. I  bolje se informisi,nemogu da ti opisujem postupak korak po korak sta kako ,jer ovo je ipak skoda forum,a i kaznjivo je zakonom...
Ali ipak pozdrav i nazameri.

Ja ne pričam o načinu krađe niti me zanima u tom smislu. Ja samo argumentovano iznosim informacije vezano za deaktiviranje imobilajzera putem OBD-a, da se tada samo omogućava paljenje auta, a da svi ostali sistemi koje si naveo (servo, ABS, ESP, i ostalo) i dalje nastavljaju da funkcionišu a ne da crkavaju.

Meni su pre par godina pokušali da obiju auto ali nasilnim i mehaničkim putem, srećom nisu uspeli da deaktiviraju alarm (da otključaju sa skenerom i slično), niti su uspeli da mehanički oštete bravu toliko pa da otvore auto. Da su možda razbili staklo, verovatno da bi uspeli fizički da uđu u auto a šta bi posle bilo...

U Beogradu i Novom Sadu poznajem dosta majstora koji se bave isključivo alarmima i zaštitom i prisustvovao sam na dosta ugradnja, i po pitanju alarma nisam stručan kao oni, ali sam više nego dovoljno obavešten i informisan o samim uređajima i principima rada.

Dakle nema razloga da se ljutiš što sam te uputio na Google vezano za plivajući kod, nije bila namera da kažem da ne znaš, da nisi obavešten ili nešto drugo, već samo da ti kažem da alarmni sistemi idu u korak sa vremenom i da bolji uređaji koštaju malo skuplje baš zbog plivajućeg koda, zbog kvaliteta izrade, zbog mogućih dodataka koji mogu da se povežu na njih i slično.

Naravno, forum i jeste mesto gde svi mi članovi treba da iznesemo svoja iskustva, znanja, savete... kako bi ista bila korisna onima koji se raspituju i traže savete, ali i ostalima koji čitaju sve ovo. Nema razloga da reaguješ impulsivno i uvređeno, niti da potcenjuješ sagovornike, svi smo ovde jer želimo da nam ovo virtuelno poznanstvo koristi, bar je to moja želja.

Pozdrav! :)