Autor Tema: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana  (Pročitano 81772 puta)

Panta72, maradona, Ljuba, observer, Neskela, Bokinjo, superhik, nebra25 i 62 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana
« Odgovor #135 poslato: juče u 18:34 »
Колико сам до сада испратио ту причу око замене аку, не може ауто сам научити који је аку на њему, поготово на старијим моделима, него управо променом параметара кодирањем електро систем добија инфо да се нешто променило и своје понашање прилагођава новим  параметрима. Нешто друго је онда било проблем са том варијацијом обртаја.
Ако има неко ко зна да нисам у праву или сам делимично у праву, нека нас слободно подучи, бићу му захвалан.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži observer

« Odgovor #136 poslato: danas u 09:32 »
Ne mislim da je baš bukvalno naučio već je verovatno prilagođavao punjenje dok nije pogodio - ili odustao :D
Namerno sam uzeo običan da testiram (cena je bukvalno upola niža), javiću u drugoj temi koliko će potrajati ovakav.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #137 poslato: danas u 10:22 »
Ако возилу "кажеш" који је тачно аку у њему, сигурно ће још дуже трајати, поготово јер је промењена технологија акуа.

Na mreži observer

« Odgovor #138 poslato: danas u 10:43 »
Mislim (nisam siguran) da kod mene postoji samo polje za serijski broj - i samo preko toga, kada se on promeni, komp "zna" da je drugi akumulator, ako mu je to uopšte bitno. Nema drugih podataka. Morao bih da proverim, imam neki log kog sam izvlačio preko obd11. E sad, da li on možda ne izvlači sve pa se zato ne vidi ili ga uopšte nema, đavo će ga znati a nije ni bitno. Po više osnova sam zaključio da je kod mene najrudimentarnija verzija upravljanja akumulatorom (najslabiji motor iz ponude), slava bogu, pa mogu da se ponašam kao da je stara tehnologija i da uživam u novčaniku prijatnim rešenjima. Nemam čak ni očitavanje napunjenosti što je basic nivo danas.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #139 poslato: danas u 11:17 »
Голф мк7 је на MQB платформи, и сигуран сам да има најмање 4 параметра за аку: 1) капацитет, 2) технологија, 3) произвођач и 4) серијски број. Када се мења аку битни су подаци о капацитету и технологији, а постојећи серијски број је довољно променити за један карактер (број, слово) и систем ће знати да има нови аку, те ће понашање прилагођавати томе у складу са осталим подацима. Податак о произвођачу мислим да није битан.

Подаци о аку би требало да се налазе у Control unit 19 (Gateway) -> Adaptation -> Battery adaptation.