Autor Tema: CNG u Srbiji i G-Tec Škoda  (Pročitano 19097 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže AcoSkZapočeo temu

Odg: CNG u Srbiji i G-Tec Škoda
« Odgovor #105 poslato: 08. Nov, 2024. 21:28 »
Moze, znam za jednog 1.4TGI 110ks, valjda oko 130 i nesto ks ima sa remapom.
Onda 1.5TGI sa 130 ide na oko 155ks.
Audi 2.0 g-tron 170 na oko 200ks itd.

Van mreže Stevke88

« Odgovor #106 poslato: 04. Jan, 2025. 11:47 »
Ne bih da te plasim, ali ako ti u voznji na usponu ili bilo kada u voznji (bilo hladno ili ne) prebacuje na benzin, to nije nesto u redu.

Takodje, ako sam dobro razumeo, ti si rekao da ti bolje ide na benzin, to takodje nije normalno. Svaki auto sa FABRICKIM metanom ide bolje na metan nego na benzin. Deklarisana snaga auta (110ks za 1.4TGI) je merena na metan. Takva je mapa u racunaru da bolje ide na metan, jer mu je to primarno gorivo.

Isto tako, auto mora da pali uvek na metan, osim na temperaturama u minusu i posle tocenja metana.

Za sve tri pomenute stvari uzrok moze biti isti, a to je reduktor metana (ili senzor pritiska metana), metanske dizne ili elektro ventili na bocama (manje verovatno).
Mislim da mali broj ljudi zna da metanske dizne mogu da se ultrazvucno ciste i da cesto budu zrele za isto.

Ovo za olaksice si 100% u pravu. Umesto da imamo neke olaksice, mi imamo namete u vidu atesta i reatesta.

Pozdrav svima  :)
Nov sam član na forumu - planiram kupovinu Škode Octavije 1,4 G-TEC 110KS i u ovoj temi sam našao veliki broj odčičnih i saveta i komentara generalno.

AcoSK, kako nikad nisam vozio auto na metan jedno pitanje samo - spomenuo si da mora da se pali direktno na metan (sem kada je minus ili je sipan metan) - zanima me kako da znam da pali na metan (da li pokazuje na board-u to ili...)??

Van mreže AcoSkZapočeo temu

« Odgovor #107 poslato: 04. Jan, 2025. 12:26 »
Sve sam radi, ti nemas mogućnost odabira goriva, ne postoji dugme da sam prebacis na benz i obrnuto (moze samo preko dijagnostike).
Kada je na metanu sija zelena lampica "CNG", kada ne sija onda je na benzinu.