Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 23456 puta)

0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #165 poslato: 28. Nov, 2023. 19:52 »
da, sve raspad od auta ali si ih ipak imao nekoliko  :)
btw, mazda je predobar auto, uostalom kao i svaki japanac
a kakve si ti kupovao krševe iznova i iznova ne bih komentarisao
Vozim od 95 i promenio sam nesto automobila. Imao sam 2 sestice. Jedna je bila najlepsa na forumu i svim skupovima. Taj auto znam od prvog dana i problemi su krenuli jos pre isteka garancije. Ako je krs izasao iz fabrike onda sam i ja imao krs. A drugu sesticu sam imao uporedo i problemi su mi se pojavljivali uporedo. Posle toga sam rekao nikad vise mazda i vratio se na skodu. Do danas nisam zazalio. A zamerka skodi je sto na novoj oktaviji je Columbus los i baguvao je vise puta. To je univerzalni problem svih novih automobila koji su kompjuteri na tockovima.
Moj prijatelj koji drzi servis zvanicno radi dosta novih mazdi, odrzava meni staru oktaviju. Imao je brdo skyactive mazdi za koje sam kaze da imaju ocajno lose motore. Mislim da ja imam u arhivi od starih telefona neke slike mazdi tek izaslih iz garancije kod njega bez motora jer se radi generalka. E sad ako su pored toga mazde predobri automobili, onda imas dobar prag tolerancije. I da dodam sta sam posedovao a ne vozio samo od mazdi: 2 sestice 6god, 2 mazde 323f koje ne bih komentarisao jer su stari automobili od kojih se i ocekuju problemi.

Van mreže fobia24

« Odgovor #166 poslato: 28. Nov, 2023. 20:04 »
Posto je istekao edit dodao bih jos reno kao brend. Na zeninom kliu 4 koga vozi vec 200.000km uglavnnom na otvorenom putu i odrzava se perfektno je bilo podosta toga sto ne bih ovde detaljisao, ali auto je poluproizvod. Izolacija je kao na jugu, pusti bukvalno na 130. Vrata nisu dihtovala u garanciji pa je sredjeno. Duvala je promaja u noge. Imao sam senika 2 pre skoro 10g odmah posle narandzaste fabije. Svemirski brod posle fabije po opremi i prostoru, ali trap ocajno osetljiv, elektronika uzas zivi. Prozori su se sami otvarali i zatvarali na kisu. Reseno kasnije. Problemi sa nekim senzorima i generalno sa digitalnom tablom koja je crkavala na dobar dan. Poznat problem kod renoa pa su se pojavili majstori posebno specializovani za digitalne table na seniku. Problem sa elektricnom rucnom. Sve to dovoljno da se razocaram u reno, a zenin klio mi potvrdio teoriju. Inace, reno mi je oduvek lepsi od skode narocito u tom segmentu klia, ali dzaba kad je fabija klasa za klia i po menjacu, izolaciji i zavrsnoj obradi.

Na mreži maradona

« Odgovor #167 poslato: 28. Nov, 2023. 20:14 »
Evo ja ću ga pomenuti. 2006 sam kupio Renault Lagunu II. 3 godine staru, od poznanika. 120k ns satu, 1.9 dci. Njega je služila sjajno. Mene je slomila. Zbog tog vozila sam proklinjao sudbinu. A bio sam upozoren
Hmm, ne znam kakav je taj 1.9dci. Mozda je i do primerka, kako ti zapadne. Znam da se 1.5 DeCemI ugradjivao i u Mercedes, uglavnom vazi za pouzdan motor.
@fobia24 Stric kupio Scenic 2 pre recimo 6-7 godina, ulozio je mnogo vise u njega nego sto je placen, secam se da je jedna popravka bila blizu 200k. A sto se tice izolacije, na Megane-u je bukvalno smrt za usi voziti auto-putem, pogotovo sad kad sam navikao na Superb.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži Zdushan

« Odgovor #168 poslato: 28. Nov, 2023. 21:24 »
Nije problem 1.9 dci, već svaka laguna 2 pre restajlinga

Van mreže che_guevara

« Odgovor #169 poslato: 29. Nov, 2023. 09:02 »
Vozim od 95 i promenio sam nesto automobila. Imao sam 2 sestice. Jedna je bila najlepsa na forumu i svim skupovima. Taj auto znam od prvog dana i problemi su krenuli jos pre isteka garancije. Ako je krs izasao iz fabrike onda sam i ja imao krs. A drugu sesticu sam imao uporedo i problemi su mi se pojavljivali uporedo. Posle toga sam rekao nikad vise mazda i vratio se na skodu. Do danas nisam zazalio. A zamerka skodi je sto na novoj oktaviji je Columbus los i baguvao je vise puta. To je univerzalni problem svih novih automobila koji su kompjuteri na tockovima.
Moj prijatelj koji drzi servis zvanicno radi dosta novih mazdi, odrzava meni staru oktaviju. Imao je brdo skyactive mazdi za koje sam kaze da imaju ocajno lose motore. Mislim da ja imam u arhivi od starih telefona neke slike mazdi tek izaslih iz garancije kod njega bez motora jer se radi generalka. E sad ako su pored toga mazde predobri automobili, onda imas dobar prag tolerancije. I da dodam sta sam posedovao a ne vozio samo od mazdi: 2 sestice 6god, 2 mazde 323f koje ne bih komentarisao jer su stari automobili od kojih se i ocekuju problemi.
kupiš jednu mazdu, loša
kupiš drugu mazdu, loša
pa posle toga svako bi stao, ali ne, ti kupuješ još dve mazde
ok, važi
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #170 poslato: 29. Nov, 2023. 09:22 »
Љубав је љубав, а она је често ирационална.
Погледајте неку страницу горе и искуство мог стрица са Мечкама (две Е класе су га баш малтретирале, а купио их нове и само он возио).
И данас је у МЛу, и даље у Мечки.
Шта ћеш, "нишан" је нишан. Иако га више ни не стављају.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže hirurg

« Odgovor #171 poslato: 29. Nov, 2023. 11:15 »
Mecka je auto pa 5 praznih polja. Kakva crna mazda i istok auta. Samo za posaditi cvijece ili za svinjac :)

Mada alfa tu drzi pravac :)

Cura moze biti sa sela al auto i ker moraju biti iz Njemacke. Tacka.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #172 poslato: 29. Nov, 2023. 11:25 »
Сетимо се Илије Чворовића - "Која су кола то боља од Москвича?"  =)) =)) =))

Na mreži Zdushan

« Odgovor #173 poslato: 29. Nov, 2023. 11:53 »
Koja su to americka vozila bila u posedu forumasa? Bas me zanimaju iskustva svih koji su ih posedovali. Otvorite dušu.
Mozda i ja nabavim jedno..
Svi junaci nikom ponikoše, i u crnu se zemlju zagledaše...

PS. Zar nisu američka a ne njemacka vozila krajnji domet autondustrije?

Na mreži maradona

« Odgovor #174 poslato: 29. Nov, 2023. 11:56 »
Drugar menjao E220d 2017. god za XC90, kaze da je Volvo daleko bolji po kvalitetu materijala. E klasa pozadi uopste nema mesta.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #175 poslato: 29. Nov, 2023. 11:57 »
Друже, немој @hirurg да љутиш!  8)

Van mreže hirurg

« Odgovor #176 poslato: 29. Nov, 2023. 12:03 »
Porediti 2 razlicita segmenta auta... Ima li ML mjesta vise od tog volva? Malo poredi po klasama.
Mercedes S klasa i volvo S 80 recimo
A e klasa i volvo s60...

Na mreži maradona

« Odgovor #177 poslato: 29. Nov, 2023. 12:12 »
Svakako bih pre odabrao S60 nego E klasu. Mercedes je zanimljiv samo u visokoj klasi, npr. W222 mi je fenomenalan auto.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #178 poslato: 29. Nov, 2023. 12:18 »
Porediti 2 razlicita segmenta auta... Ima li ML mjesta vise od tog volva? Malo poredi po klasama.
A e klasa i volvo s60...
Нисам сигуран да се Мечка и Волво могу поредити сада. Мислим да је Волво испод и по класи и по квалитету, без обзира на можда једнаке габарите.
А скоро сам се возио у најновијем МЛу као сувозач и некако сам се осећао стиснуто, а моји габарити су, мислим, негде просечни - 180 цм висине и 0,11 тона тежине.

Van mreže che_guevara

« Odgovor #179 poslato: 29. Nov, 2023. 12:21 »
A e klasa i volvo s60...
da, ti si poznat u poređenju po klasama...punto i kamiq  =))
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25