Autor Tema: Octavia 1.6mpi 2004 Moje iskustvo  (Pročitano 13831 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dren

• RallyeSport
  • Ugled: 3
Odg: Octavia 1.6mpi 2004 Moje iskustvo
« Odgovor #30 poslato: 17. Maj, 2018. 18:58 »
Ja isto prvi put cujem. Za taj 1.6 stari VW benzinac (u osnovi jos iz Audija 80, Golfa 2 i slicnih) vazi da stvarno nema sta da se pokvari. Jednostavna konstrukcija, pouzdan. Slucajevi sa zapusenim sitom su verovatno posledica zestokog zanemarivanja automobila kod prethodnih vlasnika. Ko menja (sinteticko) ulje na 10-15kkm ne moze da dozivi takav problem.
porediti te motore iz golfa dvojke sa karburatorom bez senzora i ECU i koji su i kakvi materijali za te motore tada korisceni,,,,, a posle 2000 te sa masu senzora ECU sami materijali mnogo losii  itd....itd... dao sam kolegi sa foruma savet iz licnog iskustva a normalno da ce on sam odluciti sta je najbolje za njega , i ja licno nikom nebih preporucio taj motor ( uzgred ,,, nije to jedini motor ,ima ih jos i kod drugih  proizvodjaca auta gde ovlasceni servis preporucuje na svakom drugom menjanju ulja skidanje kartera i zamena sita uljne pumpe ,,,, sto je tako jbg.)
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #31 poslato: 17. Maj, 2018. 23:01 »
Dren, ajde ne pricaj molim te. Vozio si taj auto 10god i zalis se ovde i pricas. Pa sto ga nisi prodao kad te je toliko namucio.
Mali ti je uzorak (jedno tvoje vozilo) da bi generalizovao i savetovao nekoga o tom motoru. To se tebi desilo, mozda si jedan u 100. Ko zna kako je odrzavan auto pre tebe, kako vozen isl...
Valjda je merodavnije na uzorku od nekoliko vozila, sto sam ja napisao, a i jos neko u ovoj temi.
Izmedju ostalog ja sam presao 480.000km (mozda i vise ako je neko pre mene vracao km) sa tim motorom u o2 bez nekih problema, uvek sintetika 5w-40. Nikada nisam zamenio sito uljne, a ni samu pumpu.

Poenta, ne mozemo generalizovati stvari na malom uzorku. Pa neka je to i licno iskustvo koje uvek mozemo da iznesemo, ali ne i da savetujemo druge kako je to los motor.

p.s. Drugar jedan davno uzeo BMW 3, krsinu. Kasnije ga zezala, dao mnogo para na nju. Posle toga pljuje BMW-a na sav glas, a ko mu je kriv sto je uzeo los primerak (ili mu je takav zapao).
Ovo je samo primer, mogla je biti druga marka umesto bmw.

Van mreže dren

• RallyeSport
« Odgovor #32 poslato: 18. Maj, 2018. 20:08 »
Pozdrav svima na forumu.Oktaviju vozim od februara prosle godine pa bih hteo da podelim svoje utiske.Kupio sam je zato sto mi se svidela i za predjenih 210 000 je bila solidno ocuvana.Platio sam je 3300 eura i bio sam spreman na dodatna ulaganja.Odmah sam uradio mali i veliki servis.Posle predjenih nekih 500 km nisam vise mogao da slusam lupanje pa sam sredio trapove.Auto je malo previse trom za moj ukus ali zeleo sam porodicni auto za mirnu voznju.Samo mislim da bi menjac trebao da ima jos jednu brzinu jer vec na 4000 obrtaja motor postaje preglasan.Onda sam primetio nenormalnu potrosnju ulja.Pocinje da trza u voznji.Pravac servis zamena bobine i kablova.Neko vreme je sve bilo ok a onda opet trzanje.Prekaricio sam motor i od tada ne trosi ni kap ulja.Neko vreme sam uzivao u voznji jer auto je stvarno udoban i lak za voznju.Onda pocinje da se pali lampica pritiska ulja.Zamena pumpe za ulje i davaca ulja.Sve ok nekih 100km a onda opet lampica pritiska ulja.Niko ne zna u cemu je problem a auto preko 3500 obrtaja pali lampicu za pritisak ulja.Sad imam auto koji me kostao skoro 5000 eura a ne mogu ni da ga vozim ni da ga prodam jer nisam u tom fazonu uvaljivanja kao sto vecina ljudi kod nas  izgleda da jeste.Sada mi svi kazu taj motor 1.6 mpi ne valja a kad sam kupovao kola svi su mi rekli ma odlican motor prelazi milion.
molio bi clana ,, Aco SK,, da pazljivo procita ovaj tekst sa kojim je otvorena  tema a i naslov teme SA RAZUMEVANJEM (sto bi rekle uciteljice u skoli) a  i da obrati paznju na poslednju recenicu u tekstu

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #33 poslato: 18. Maj, 2018. 20:38 »
Druze procitao sam ja odlicno i razumeo, a ti ocigledno bukvalno shvatas neke stvari. To "svi" moze da znaci dva coveka pa je samo tako napisano. Pitaj @markosix-a koji to svi, koliko ljudi "kaze" da ne valja. Ne budi dete i ne shvataj bukvalno sve sto procitas.
Ponavljam, ja pricam na uzorku od 8 vozila za koje znam, takodje @mihajloalasp na uzorku od nekoliko. To je preko 10-12 vozila i to u taxiju. Ako to nije merodavno ja stvarno ne znam, a da ne pominjem ostale sto imaju (sa pravom) isto misljenje.
To je to, nemoj me prozivati vise. Nisam u fazonu da off-ujem temu, ali na neke gluposti ne mogu da se suzdrzim.

Van mreže dren

• RallyeSport
« Odgovor #34 poslato: 18. Maj, 2018. 21:26 »
da si dobro citao i razumeo (sa razumevanjem) ovu temu shvatio bi  koje je i kakve probleme imao clan ,,Markosix,,  i procitaj sve sta je napisao u temi gde je ttrazio pomoc, misljenje i iskustvo drugih clanova vezano za ne male probleme i novac koji je ulozio a nista nije resio , i da je kako sam kaze omrzao taj auto (citaj svoj auto)  , i zato u komentarima ako mozes pomozi coveku , nemoj komentarisati moje licno iskustvo koje sam izneo ........................CITAJ SA RAZUMEVANJEM

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #35 poslato: 19. Maj, 2018. 06:44 »
Čovek treba da napravi razliku između lošeg auta ili motora od lošeg majstora. Ovo drugo može biti gore od prvog, a teško je naći dobrog poznavaoca materije koji neće od najmanje gluposti napraviti vlasniku trošak kao da je menjan motor. Govorim iz ličnog iskustva.

Van mreže MarkosixZapočeo temu

• Ambition
« Odgovor #36 poslato: 19. Maj, 2018. 13:39 »
Neko vreme nisam ulazio na forum i vidim da se diskusija bez potrebe zaostrila.Sve sto sam napisao je moje iskustvo sa autom.Mozda neko ima bas suprotna iskustva.
Nezvanicno mogu da kazem da mi je elektricar kod koga sam bio rekao da je 90% u pitanju problem sa alternatorom a u satu nesto mesa i pali lampu od ulja.Sutra mu predajem kola pa cu za neki dan znati vise.
  • Vozi: Skoda Octavia a5 1.6 MPI

• Ambition
« Odgovor #37 poslato: 24. Maj, 2018. 16:40 »
Moracu da potrazim drugog elektricara.U utorak mi rekao dodji u nedelju u nedelju dodji u cetvrtak u cetvrtak dodji u nedelju.Cirkus.

• Ambition
« Odgovor #38 poslato: 02. Jun, 2018. 10:53 »
Preuzeo sam auto.Cela instalacija povezana sa pritiskom ulja je zamenjena.Sto se tice struje dzekova i kratkih spojeva sve je uradjeno.Dok sam stigao do kuce tri puta se palila ista lampa.Sad opet na mehaniku. hearcut

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #39 poslato: 03. Jun, 2018. 00:54 »
To je ono, svako danas sebe zove majstorom, a veze nemaju osim ono što i laici znaju.

Van mreže slobodanalex

• Laurin&Klement
« Odgovor #40 poslato: 03. Jun, 2018. 06:27 »
Preuzeo sam auto.Cela instalacija povezana sa pritiskom ulja je zamenjena.Sto se tice struje dzekova i kratkih spojeva sve je uradjeno.Dok sam stigao do kuce tri puta se palila ista lampa.Sad opet na mehaniku. hearcut

Nekolicina nas je na pocetku ove teme pisala da nadjes dobrog mehanicara, mislim da je vreme za to ili da posetis Autocacak...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

• Ambition
« Odgovor #41 poslato: 03. Jun, 2018. 09:44 »
Malo cu da "oladim" sa celom pricom.Trenutno me nasao neki virus i nije mi ni do cega.Sta god da uradim necu biti zadovoljan.Jedan covek mi je dao predlog da prevezem lampu da se pali samo kad dam kontakt i vise nikad makar nemalo kapi ulja i da prodam.Necu to da radim ali kako da znam da neko od maistorcina nece to da uradi i da kaze da je popravio.Verovatno cu ici u Autocacak.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #42 poslato: 03. Jun, 2018. 09:54 »
Kolege su upućene u iskustvo zaposlenih u AČ u šta ne sumnjam, ali da dodam da sam imao odlično iskustvo sa Mićom u Ćirincu. Odličan stručnjak po pitanju dijagnostike, mehanike. Verujem da gde god da odše, otići ćeš zadovoljan, a ne kao sa ovim priučenim majstorima koji ne urade i naplate.

• Ambition
« Odgovor #43 poslato: 09. Jun, 2018. 21:44 »
Malopre odem do kola da uzmem nesto iz gepeka.Dok sam nasao sta sam trazio zacujem dobro poznat zvuk pistanja.Pogledam na instrument tablu i vidim da sija lampica od pritiska ulja.Plus sijaju i sve druge lampice ali nekim polu sjajem.Zatvorim gepek i pogledam kroz prozor a sve i dalje sija.Onda zakljucam kola a sve i dalje sija plus se cuje neko caktanje ispod haube.Otkljucam kola i dam kontakt.Sve lampice osim ove od ulja se pogasise ali brisaci odradise jednom.Skinem sa kontakta sve lampice se ugase.Opet dam kontakt opet pisti ova od ulja i opet brisaci.Upalim i sve ok.Opet skinem ali sad i ostale sijaju onim polu sjajem.I opet se cuje ono caktanje.Za svaki slucaj skinem masu.Sad mi neko kaze da to nisam smeo zbog kompjutera.Sta se ovo desava nije mi jasno.U ponedeljak opet moram kod ovog elektricara.Stvarno moram ovo da prodam hocu da poludim.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #44 poslato: 09. Jun, 2018. 21:50 »
Ne brini nema veze sto si skinuo klemu, ne fali komp nista.
Kao sto si i sam zakljucio, neki problem sa strujom jeste.