Autor Tema: Regeneracija DPF filtera  (Pročitano 70003 puta)

predragas, Goran Sd i 39 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Regeneracija DPF filtera
« Odgovor #420 poslato: 15. Avg, 2024. 10:30 »
Nema na čemu  ;)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Lale

« Odgovor #421 poslato: 03. Feb, 2025. 13:39 »
Moja situacija sa vrs nakon sto je skinut dpf. Nikad se nije desilo da tako podigne obrtaje za 40.000 koliko je bio kod mene auto.

Na scout u se desavalo da tako dize obrtaje i bio je problem kako je upisana mapa za dpf, kada je odradjeno na drugom mestu sve je ok.

Buco, moze li savet gde skinuti dpf i remapovati komp u Bgd..! Hvala unapred!

Na mreži sebekkg

« Odgovor #422 poslato: 08. Feb, 2025. 02:26 »
Možda freaks motosport u bg, a može npr i  safe chip tuning novi sad.

Van mreže Niske31

« Odgovor #423 poslato: 05. Mar, 2025. 22:15 »
Danas mi je prilikom regeneracije izlazio plavi dim, ne konstantno nego pri jacem gasu, npr kad stanem i krenem u prvoj brzini sa jacim gasom, 2 3 puta mozda.. S obzirom da mi se to nije ranije desavalo, malo me brine, pa me zanimaju iskustva.. Da li je to normalno?

Inace na satu je oko 270k km, nemam puno problema sa dpf, pretezno je otvorena voznja, grad minimalno.

Hvala svima
  • Vozi: Skoda Octavia A6 FL 1.6 TDI 77kw 2012

Na mreži Goran Sd

« Odgovor #424 poslato: juče u 21:35 »
Vlasnik sam Octavie 2017. g, 1.6 tdi, pravih 150000 hiljada, regeneraciju radi na 250-280 uglavnom gradske voznje i preko 300 otvorene voznje. Danas testirana sa VAG DPF  od pocetka do kraje regeneracije trebalo joj je 40km. Malo sam forsirao auto , oko 130 autoputem sve vreme cetvrtom brzinom. I ranije sam primetio da ako se auto vozi umereno treba mu oko 2o km za regeneraciju. Da li je to normalno ili nesto nije ispravno, senzori npr. Meni je logicno da ako se forsira treba brze da odradi regeneraciju.
  • Vozi: Skoda Octavia

Na mreži maradona

« Odgovor #425 poslato: danas u 00:53 »
Po meni je totalna glupost nabijati obrtaje kad se radi regeneracija. Drži na 2-2.5k i to je to.
Kod mene je DSG tako da uopšte ne obraćam pažnju na obrtaje kad radi regeneraciju, samo vozim normalno i to je to.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži AcoSk

« Odgovor #426 poslato: danas u 12:10 »
Bas tako, dok radi regeneraciju treba normalno voziti na nekih oko 2000rpm, bez nekog gasiranja isl.
Na "punom gasu" se gasi post ubrizgavanje, pa je i to mozda razlog duze regeneracije (nikad motor na punog gasu ne moze da postigne temperaturu DPF-a kao sto se postigne post ubrizgavanjem).
Idealno je konstantno drzati jedne obrtaje/brzinu, bez motornog kocenja (jer se i tada prekida post ubrizgavanje).