Autor Tema: Kupovina polovnog Superba  (Pročitano 3297 puta)

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Kupovina polovnog Superba
« Odgovor #30 poslato: 05. Jun, 2020. 14:36 »
Zadnji bocni su mislim doplata u svim paketima za superba.
Ali zato brake assist nije,svaki superb ga ima u standardnoj opremi i to je odlicna stvar.
Za kozu te podrzavam,skroz drugaciji utisak u autu a i lakse odrzavanje. Definitivno komad opreme koji mnogo menja auto.
Ja licno nikad nisam imao problem sa kozom leti,vruca je prvih par minuta kad je auto bio na suncu ali tu ti ventilacija nece pomoci ni 1%,kasnije klima odradjuje svoj deo posla. Takodje racunaj da sa ventilacijom dobijas rupicasta kozna sedsita koja su ipak teza za odrzavanje od klasicne koze,a i u zavisnosti od licnih preferencija nekome su i ruznija. Isprobaj,vidi sta ti lezi.
Tu je naravno i alkantara,ona je prijatna za sedenje i lepsa od stofa ali nije ni blizu prakticna kao koza.

Van mreže SuperB

« Odgovor #31 poslato: 05. Jun, 2020. 15:16 »
Maximus da se odlucis da prodas tvoju crnu lepoticu usrecio bi naseg novog clana  :) 

Van mreže Maksimus

« Odgovor #32 poslato: 05. Jun, 2020. 15:17 »
Tesko,automatik i dizlo...
Al naravno kad dodje vreme bice oglasen prvo ovde.

Van mreže LoshmiZapočeo temu

« Odgovor #33 poslato: 05. Jun, 2020. 16:36 »
Hahaha taman posla da ne moze da se razgovara pri brzini od 130-140km/h. Pa i u mnogo mala auta koje imaju znatno losiju izolaciju nije toliko strasno. Dobro si primetio oko prostora , izmedju limuzine i karavana , a i ne verujem da ces svakog dana prenositi kutije pa bas nekoliko cm da ti prave razlike. Dobra odluka da uzmes benzin jer dizel nije najbolje resenje za kratke gradske relacije. Dodusa i superb nije najbolji izbor za grad , ali dobro. Na tvom mestu uzeo bi novi auto , ne bi trazio ni kozna sedista ni ventilacije, jer doplate nisu bas jeftine a i ne vidim neku svrhu da je must have. Sa superbom neces pogresiti posebno na duga putovanja.

Hvala mnogo za odgovor. Dobro je znati. Primetio sam da me buka tokom voznje bas jako umori kod dugih putovanja.

« Odgovor #34 poslato: 05. Jun, 2020. 16:37 »
Na toj brzini neces imati bas nikakav problem da komuniciras u autu.

A cisto da znas od 2017te superb ima sistem koji mikrofonom snima glas prednjih putnika i pusta ga na zvucnike zadnjim putnicima,kao interfon  =)) ,sa idejom da se ljudi u autu lakse cuju. Doduse to nikad nisam koristio.

Moram da kazem da je ovo najludja stvar koju sam cuo u poslednje vreme  =)) =)) =))

« Odgovor #35 poslato: 05. Jun, 2020. 16:39 »
Pa nije bas tako. Kod mene se izuzetno slabo cuje motor na 160, moze to i kod jeftinih kanti, ne mora da se baca novac na BMW :)
Za automatski menjac i sve ostalo se slazem - nedostatak kontrole (da i ne govorim da mi je bezveze da u kolima imam samo dve pedale, kao da vozim elektricni autic u luna parku). Ja volim da vozim a ne da budem vožen.
Moj savet je karavan, mada je tačno da je limuzina lepša. Al kad god sam u nekoj dilemi, samo pogledam šta se vozi u normalnim zemljama - tamo karavani dominiraju u odnosu na limuzine. I samo novo.
1.5 TSI je sasvim korektan motor, mada je to sve danas nuzno zlo. Idealno bi bilo da se danas moze kupiti nov atmosferski od 1.8 litara, ali to do neke nove apokalipse i povratka na konjske zaprege nece biti moguce ;)

I ja kazem da ja karavan prava stvar, ali gospodja preferira izgled :).
Sreca moja da nije tako razmisljala kad je birala muza :)

« Odgovor #36 poslato: 05. Jun, 2020. 16:43 »
Zadnji bocni su mislim doplata u svim paketima za superba.
Ali zato brake assist nije,svaki superb ga ima u standardnoj opremi i to je odlicna stvar.
Za kozu te podrzavam,skroz drugaciji utisak u autu a i lakse odrzavanje. Definitivno komad opreme koji mnogo menja auto.
Ja licno nikad nisam imao problem sa kozom leti,vruca je prvih par minuta kad je auto bio na suncu ali tu ti ventilacija nece pomoci ni 1%,kasnije klima odradjuje svoj deo posla. Takodje racunaj da sa ventilacijom dobijas rupicasta kozna sedsita koja su ipak teza za odrzavanje od klasicne koze,a i u zavisnosti od licnih preferencija nekome su i ruznija. Isprobaj,vidi sta ti lezi.
Tu je naravno i alkantara,ona je prijatna za sedenje i lepsa od stofa ali nije ni blizu prakticna kao koza.

I meni se cini da je koza way to go. I imam upravo nedoumice u vezi sa ventilacijom koje si spominjao. A sa druge strane, osecaj kad se zalepim za glatko kozno sediste mi je uzasan. Nazalost, ovo nije nesto sto moze lako da se testira.

« Odgovor #37 poslato: 05. Jun, 2020. 16:45 »
Tesko,automatik i dizlo...
Al naravno kad dodje vreme bice oglasen prvo ovde.

To je tacno, ali ako bih gledao samo izgled, ove SportLine su mi ubedljivo najlepse. Pogotovo crna.
Svaka cast.

« Odgovor #38 poslato: 05. Jun, 2020. 16:50 »
Ovo su neke opcije koje sam nasao na mobile.de. Cenio bih bilo koji komentar.

1. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=300296830&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&interiorTypes=LEATHER&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=22900&makeModelVariant1.modelId=12&maxCubicCapacity=2000&maxMileage=100000&maxPrice=30000&minCubicCapacity=1600&minFirstRegistrationDate=2016&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&transmissions=MANUAL_GEAR&searchId=136978ee-dbfb-5887-a85c-a61a43c7ea45 - Nekako mi ne izgleda tako dobro,da budem iskren.

2. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=299014531&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&interiorTypes=LEATHER&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=22900&makeModelVariant1.modelId=12&maxCubicCapacity=2000&maxMileage=100000&maxPrice=30000&minCubicCapacity=1600&minFirstRegistrationDate=2016&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&transmissions=MANUAL_GEAR&searchId=2e7f6796-3140-dde5-c828-d77a4938c14c - Ova na papiru zvuci odlicno. Problem je sto je oglas postavljen jos 14. maja a jos nema slika. Poslao sam im 4 emaila od kojih sam 1 cak i preveo na nemacki, moj prijatelj ih je zvao, ali jos uvek nista. To mi budi neku sumnju. Ako na forumu postoji neko ko zivi u Nemackoj, zna nemacki i ne mrzi ga da nazove i pita sta je sa tim autom i da li nekako mogu da se dobiju slike, bio bih veoma, veoma zahvalan.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #39 poslato: 05. Jun, 2020. 17:35 »
Doci ces u situaciju da platis bar 25k auto star 3 godine,a za nesto vise mozes kupiti nov style plus 1.5 tsi. Iskreno uopste ne bih razmisljao.

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #40 poslato: 05. Jun, 2020. 18:57 »
Apsolutno se slažem sa @Maksimus_om bravo2...
Što se tiće poprečnih nosaća kod limuzinske verzije (imao na octaviji A5FL, a isti je princip i na superbu) oni se kaće na štok vrata i fiksiraju se sa šarafom koji ujedno i "španuje" sam nosać.
Montaža/demontaža istih traje par minuta tako da tu i nema puno razlike između limuzina/karavan, jedina razlika je što na karavanskoj verziji možeš pomjerati poziciju poprečnih nosaća.
Ja sam na oktaviju stavljao tri bicikla i nikada mi se nije desilo da zadnji poklopac dohvati točak bicikla, malo mi je smetala antena za srednje biciklo ali i to se riješi tako što se srednji nosač od bicikla malo ukosi ali kod Superba to ne može biti problem radi oblika antene :).
https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/zakladni-stresni-nosic-superb-iii-liftback/p/3V5071126

Ako ti se ne žuri sa kupovinom moj Superb je stigao kod dilera i trebao bi ga iduce sedmice preuzeti, a upravo ima ono što ti tražiš čak sam i nosaće naručio :)) (jedino nema kožna sjedišta) pa da ti javim  (1.5 TSI Style+ MT6 29k€)

Evo par slićica sa "0" servisa..., a garažu otvaram kad preuzmem auto :)

• Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

« Odgovor #41 poslato: 06. Jun, 2020. 07:13 »
Doci ces u situaciju da platis bar 25k auto star 3 godine,a za nesto vise mozes kupiti nov style plus 1.5 tsi. Iskreno uopste ne bih razmisljao.

Iskreno, i ja se ovoga plasim.
Mada, pogledao sam cenovnik juce, Karavan StylePlus, 1.5, 6G, krece od 34250 i kada se na to doda jos nekoliko stvari koje bih hteo, dolazim do nekih 37000. Znam da oni imaju neke popuste, ai mislim da nije tako veliki popust.
Ja sam trazio ponudu u oktobru i tada je to bilo izmedju 28-30k. Da budem iskren, trazio sam ponudu da bih mogao da poredim sa polovnim.

Izmedju 25 i 28k, nema mnogo smisla uzeti polovni auto, slazem se. Ali izmedju 25 i 37k, mislim da ima.

Hvala u svakom slucaju,

« Odgovor #42 poslato: 06. Jun, 2020. 07:15 »
Apsolutno se slažem sa @Maksimus_om bravo2...
Što se tiće poprečnih nosaća kod limuzinske verzije (imao na octaviji A5FL, a isti je princip i na superbu) oni se kaće na štok vrata i fiksiraju se sa šarafom koji ujedno i "španuje" sam nosać.
Montaža/demontaža istih traje par minuta tako da tu i nema puno razlike između limuzina/karavan, jedina razlika je što na karavanskoj verziji možeš pomjerati poziciju poprečnih nosaća.
Ja sam na oktaviju stavljao tri bicikla i nikada mi se nije desilo da zadnji poklopac dohvati točak bicikla, malo mi je smetala antena za srednje biciklo ali i to se riješi tako što se srednji nosač od bicikla malo ukosi ali kod Superba to ne može biti problem radi oblika antene :).
https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/zakladni-stresni-nosic-superb-iii-liftback/p/3V5071126

Ako ti se ne žuri sa kupovinom moj Superb je stigao kod dilera i trebao bi ga iduce sedmice preuzeti, a upravo ima ono što ti tražiš čak sam i nosaće naručio :)) (jedino nema kožna sjedišta) pa da ti javim  (1.5 TSI Style+ MT6 29k€)

Evo par slićica sa "0" servisa..., a garažu otvaram kad preuzmem auto :)

Hvala mnogo za info sa krovnim nosacem. To bi mozda bilo resenje. Ja svakako nikada ne bih vozio vise od tri bicikla.
Ne zuri mi se trenutno mnogo, jer sam slomio lopaticu, pa necu moci jos neko vreme ni da vozim :(.
Hvala mnogo za ponudu.

« Odgovor #43 poslato: 17. Jun, 2020. 07:32 »
Poludeh od gledanja dodatne opreme i sto vise gledam, sve mi je manje jasno.
Da li neko mozda ima listu dodatne opreme grupisanu po paketima (Active, Ambition, . . .) za prethodni model Superba (III)?
Ako ima, bio bih vrlo zahvalan da uploaduje ovde ili ako se to kosi sa pravilima foruma, da me cimne na PM, pa cemo da se dogovorimo.

Hvala mnogo,