1 Član i 37 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav za sve! Bicu kratak…od pre tri meseca sam vlasnik golfa 5 1.4tsi 122ks, 2008god. ispod haube na kartici pise da je u njemu shell 5w30 etc. Za 3000km koliko sam napravio nisam primetio potrosnju ulja, auto se vozi umereno, gradska i medjugradska voznja bez nekih teranja u obrtaje…na satu je 208.000km. Pre ovog servisa koji je radjen kod nas(shell ulje) u servisnoj sam nasao da je sipan castrol. Koje bi bilo najkvalitetnije ulje koje mogu da koristim, cena ne igra ulogu. U prilici sam da kupim sebi ulje u nemackoj, holandiji, francuskoj… Hvala na pomoci…
Od skora vozim Skodu oktaviju, 1.6 tdi 2016. Auto ima cirka 200.000 km. U prospektu pise da u njega ide 5 litara, 0/30 ili 5/30 ulja sa VW 507 00 standardom.Obzirom da je izbor mali, sta mi savetujete da sipam? U prodavnici mi nude castrol edge 5/30. Da li je bitnije da ulje ispunjava norme za dpf, ili je bitnije da ispunjava VW normu 507 00?Do sada sam sipao u VW 2.0 tdi PD, iz 2006 liqui moly 5/40 i imam dobra iskustva. Da li da gledam LM sa gradacijom 5/30 i da bude prilagodjeno dpf-u, ili da se drzim vw 507 00 gde sam ogranicen izborom?Hvala
Nemoj castrol nikako u najboljem slučaju za srpsko tržište je unutra aral ulje.Imaš ogroman izbor 507 standarda a da su original wolf, adinol, havoline.. To direktno od uvoznika.