Autor Tema: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks  (Pročitano 13885 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
Odg: Chiptuning 1.2 TSI motora od 86ks
« Odgovor #60 poslato: 12. Feb, 2018. 21:21 »
Dobro,cipujes auto da bi ponekad iskoristio,ne da bi to konstantno iskoriscavao. Znaci ipak ne voziti kao da fabricki ima 120ks,jesam li u pravu? Medjutim,onda meni u konkretnom slucaju to i ne pije vodu,vezano za 1.2.
Zasto? Zato sto mi tih 86ks ne deluje obecavajuce u tolikom autu,a ovde se potencira kako on uz 300e ima koliko,120ks?
Medjutim,ako kupim auto koji ne zadovoljava moje potrebe u stock varijanti,onda cu taj cip koristiti svakodnevno,zar me? Sto dalje znaci da ce taj motor ipak imati vece sklonosti ka problemima,gresim li?
U principu samo hocu da pojasnim svoje glediste po pitanju cipovanja,nikako ne mogu da stavim jednakost izmedju fabrickih 100ks i cipovanih 100ks. Tako da opet mi i to cipovanje ide ako se uzima radi snage u "kriticnoj" situaciji,sto znaci da opet treba uzeti auto koji u startu ispunjava potrebe,a ne "uzecu slabiji i cipovati na snagu jaceg motora,onda su isti i preveslao sam sistem".
Moja logika pri nabavci je sledeca:
1. 4x4
2. Motor koji mi zadovoljava potrebe
3. Automatik
4. Oprema
To je moja "hijerarhija" prioriteta pro nabavci. Ako se nesto ne uklapa u budzet,biva izbaceno po tom redosledu. Medjutim,spreman sam na kompromis npr. ako bih uzimao npr kodiaq i na primer 150ks 4x4 dsg mi odgovara(nemam objektivnu potrebu za vise),a za razliku u ceni u odnosu na jaci motor cu uzeti opremu. Ali ako ne odgovara i smatram da mi treba jaci,onda ce oprema ipak biti na drugom mestu.
A ako ne mogu da dobijem motorizaciju i opremu koju smatram dovoljnom za moje potrebe,ili cu gledati neki drugi model,ili cu probati da upecam neki mlad polovnjak.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #61 poslato: 12. Feb, 2018. 22:23 »
Nisam vozio tu oktaviju sa 86ks,kako nosi oktaviju? Na papiru definitivno ne deluje impresivno ali kako je to u praksi,ako je unutra cetvoro sa prtljagom? Cena stvarno jeste povoljna,a na kraju krajeva stize ona svuda.

Verovao ili ne, tih 86 konja sasvim lepo teraju Octaviu.

Na ravnom neces osetiti manjak snage, na uzbrdicama zna malo da se oseti ali ne strasno, sasvim je pristojna i za preticanje, naravno nije sampion brzine ali ide lepo.

Ja sam moju cipovao i sad imam 129 konja i 215Nm, u odnosu na tih 86 konja stvarno je zmaj, ali najvise sam dobio kod uzbrdica, preticanja vecih kolona... :)

Za normalnu upotrebu i normalnog vozaca 86 konja radi posao i na otvorenom i na autoputu, za grad nije ni bitno, tu je svaki auto dobar?
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže tmartin011Započeo temu

• Style
  • L&K ugled: 2
« Odgovor #62 poslato: 12. Feb, 2018. 22:23 »
Ok, shvatam sta hoces da kazes, ali mi reci u cemu se razlikuje rad cipovanog motora na 2000 obrtaja od rada ne cipovanog motora na 2000 obrtaja. Ta dodatna snaga se koristi za bolja medjuubrzanja a ako iole normalno vozis auto i redovno ga odrzavas neverujem da ces mu skratiti vek trajanja. Motor ces unistiti ako ga teras na maksimalne obrtaje.
Posle Fiata 500L sa 95ks, Skoda sa 86 ks je zmaj a tek cipovana......Inace oba automobila su iste tezine oko 1250kg. Primetio sam kod Octavie da je krov napravljen od plastike.

Van mreže bugarin

« Odgovor #63 poslato: 12. Feb, 2018. 22:30 »
Primetio sam kod Octavie da je krov napravljen od plastike.

?????????????
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ljusasd

« Odgovor #64 poslato: 12. Feb, 2018. 22:48 »
Pogledaj od čega je napravljen

https://youtu.be/7mk3backkao

Kakva crna plastika  ??? ??? ???
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Na mreži petarp031

« Odgovor #65 poslato: 12. Feb, 2018. 23:55 »
Kako sam gledao vase postove o cipovanju, ni jedna 1.2 tsi nije u revu kao stock izbacila manje od 110ks, mozda se varam. Vozim ovaj motor u fabiji, jedina zamerka je sitna zadrska oko 4.000 obrtaja, tu malo pravi pauzu, ali generalno, ovaj motor povlaci iz relativno malih obrtaja I retko se vozi preko 4.000, tako da ne vedim neku preteranu potrebu za cipom. Iskreno moj rs mk1 je bio cipovan u CH (sad vracen na fabricko), sve profesionalno odradjeno, auto isao neverovatno, al osecalo se u najvecem obrtnom momentu (oko 3.000 rpm) da ima neke trzaje koje bi dugorocno ostetile neki element. Drugo, motor je u najvecem intervalu radio u siromasnoj smesi (boja turbine), s toga dolazimo do manje potrosnje goriva. Na novom autu koji cete voziti par godina ovo nije veliki problem, ali dugorocno, sigurno nije preporucljivo. Za Revo ima mnogo pozitivnih, ali isto tako I negativnih komentara. Prvenstveno mislim da imaju vrhunski marketing, bilo da je to na forumu ili kroz reklamu. Sve u svemu, kod mene su mu najveca antireklama mehanicari (cak I ovi velikih tockova), ne znam da li sa pravom ili zbog one narodne: "Nek komsiji krava..."

Sent from my HUAWEI P7-L10  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #66 poslato: 13. Feb, 2018. 01:32 »
Oktavija mk1 vrs,1.8 turbo? Imao sam je pre skoro 15 godina,kakav je to auto tada bio,secam se jedne tada nove bmw petice na ap,kako je zbunjen ostao nakon sto je blicnuo  =)) . Isla je kao zmaj(i za nju zapravo mislim da je bila cipovana,mada nije imala ni 10k na satu kad sam je uzeo).
A skoda kojom sam bas bio razocaran kako ide je superb mk2 1.6 tdi,kao prebijena macka,cak na papiru deluje bolje nego u praksi.
« Poslednja izmena: 13. Feb, 2018. 01:37 Maksimus »

Van mreže Peja

« Odgovor #67 poslato: 13. Feb, 2018. 09:14 »
Ne radi se o zivim bicima i kompleksima.
Sam si lepo objasnio na sta (ni)sam mislio.

Mene si licno uvredio jer me poredis sa silikonjarama, mogu i ja tebe time sto te smatram ozbiljnim kenjatorom,  smaracem i redovnim dusebriznikom. :)

Eto da budemo kvit. :D
A ako si sebe sam nekako u tome prepoznao, to je vec problem u tebi, jer ne vidim reakciju nekog drugog od cipovanih ili iz RevoCip klana.

Eto da budemo kvit. :D posto si direktno vredjao, a Admin ne reaguje.

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #68 poslato: 13. Feb, 2018. 09:21 »
Kako sam gledao vase postove o cipovanju, ni jedna 1.2 tsi nije u revu kao stock izbacila manje od 110ks, mozda se varam.

Kad kazes na stock mislis "fabrika stock" ili "revo chip stock" :)?

Koji god test da sam citao o 1.2 TSi, svi su imali utisak da je fabrika namerno deklarisala manju snagu od prave.
I meni se tako cinilo kada sam prvi put seo u auto, sada sam se vec valjda navikao pa ne primecujem.

U odnosu na 1.6 TDI (sa 75KS) cini mi se da 1.2 TSI nesto malo bolje ubrzava (minimalna razlika) ali mi smeta "turbo rupa" do 1300 obrtaja (1,6 TDI potpuno linearno ubrzava bukvalno od lera, 900 obrtaja)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #69 poslato: 13. Feb, 2018. 09:27 »
a Admin ne reaguje.
jer sam video da si nekoliko putao menjao sadržaj poruke (reply) na prozivku markonija.

u verziji koju odlučio da ostaviš piše:
Ma raspali slobodno (mada postoji PM za tako direktno obraćanje) preživeh i strašnije uvrede bravo2
u njoj se ne vidi se da ti ovo smeta, čak i ohrabrujes korisnika rečima "raspali slobodno..." još uz smajli (palac gore) nakon toga. Video sam i tvoju prijavu odmah ali zbog tvoje replike nisam reagovao.

Ovo objašnjenje sam ti poslao i na PP odmah nakon tvg pitanja koje je stiglo, sinoć. U pravu si da za tako nešto postoji PP.

Toliko o ovom offtopiku, sve dalje pisano javno je mala šansa da ne bude obrisano.
  • Vozi: Yeti

Na mreži petarp031

« Odgovor #70 poslato: 13. Feb, 2018. 09:46 »
Kad kazes na stock mislis "fabrika stock" ili "revo chip stock" :)?

Koji god test da sam citao o 1.2 TSi, svi su imali utisak da je fabrika namerno deklarisala manju snagu od prave.
I meni se tako cinilo kada sam prvi put seo u auto, sada sam se vec valjda navikao pa ne primecujem.

U odnosu na 1.6 TDI (sa 75KS) cini mi se da 1.2 TSI nesto malo bolje ubrzava (minimalna razlika) ali mi smeta "turbo rupa" do 1300 obrtaja (1,6 TDI potpuno linearno ubrzava bukvalno od lera, 900 obrtaja)
Da, fabricki, bez cipa su kod Reva imali vise ks na valjcima nego sto je fabrika deklarisala. Meni isto deluje da ima vise ks, a sad za ove valjke je diskutabilno, ko testira auto na valjcima, ne sam vlasnik auta vec ciper po samo njemu poznatoj proceduri.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #71 poslato: 13. Feb, 2018. 10:43 »
Nisam nesto upucen u tematiku al stekao sam utisak da su ti Revo Uzice valjci poprilicno darezljivi.
Te price o motorima jacim od fabricke deklaracije prati skoro sve vw agregate,a ja licno mislim da je po sredi nesto drugo,a to je da su vw vozila bolje resena od nekih konkurenata (u smislu tezine,menjaca i pogonskih sklopova) pa gube manje snage i bolje idu,pa kad neko predje iz fiata u skodu oseti razliku (kao nas kolega).
A npr performanse koje nudi opelova nova insignija sa turbo benzincem od 260ks su marginalno bolje od vw dizela sa 190,losije od tdi240,a ni blizu onih koje nudi tsi 280. I nemaju ti vw motori vise snage od deklarisane,vec vw ume bolje da iskoristi performanse.
Pa ja sam mozda i pisao,ne mom scoutu(2.0 atmo benzin,200nm) sam mogao iz mesta da krenem trecom samo na kvacilo,koliko puta sam se kladio za to  :B=) ,ne znam kako su ucinili motor sa tako skromnim obrtnim momentom veima elasticnim.

• Style
« Odgovor #72 poslato: 13. Feb, 2018. 12:51 »
Pre bilo kakve odluke o cipovanju zamolio sam Revochip da mi posalju jednu referencu od Skode 1.2TSI ili bilo kog 1.2TSI motora sa 86ks. Poslali su mi ovaj list na mail.

Na mreži petarp031

« Odgovor #73 poslato: 13. Feb, 2018. 13:25 »
Koji?

• Style
« Odgovor #74 poslato: 13. Feb, 2018. 15:11 »
Ne znam kako da stavim sliku ali ajde da pokusam da napisem.
Pocetno stanje: Max 94.5ks pri 5184rmp i pri max brzini 169km/h, 183Nm pri 90km/h.
Revochip: Max 130.6ks, pri 4895rmp,pri brzini od 159km/h, 216Nm, pri brzini 102km/h.