Ispade javljam se samo kad me prozovu

Kabl sam naprtavio pre vise od mesec dana kosta oko 350din, jer ima osam srece pa drzava nije naplatila pdv i otvaranje posiljke. Kabl sam isprobao na nekim drugim uredjajima i radi, nikako da stignem da i na auto nakačim, mada iskreno i nemam potrebe, nedavno mi je pištao za 10 000 km, majstor produzio na još 5000 tako da uskoro menjam filter. Uz napomenu majstora da je 95% km bilo na plinu 5% na benzinu i da to treba da se poveća. bar 90-10. stoga nedeljno na otvorenom putu nekih 2-3km se predje na benzin, i kad god sam na autoputu na benzin (nedavno sam zaboravio da vratim, pa sam do Vukovog vozio na benzinu

Ugrubi rezime
od ugradnje do sada 5meseci, pređenih 13000km, benzina sam potrosio oko 1 rezerervara 40ak litara.
- Benzina trošio pre ugradnje 5.65, nakon ugradnje troši više oko 6 (mehanicar kaze da ima veze sa povecanim otporom tj produzenim žicama ka dizni i sto prolaze kroz racunar gasa)
- Plina posle 4-5 iteracija nateran na 7.4l / 100km zadnje podešavanje je smanjen pritisak na isparivaču (ne znam na koliko) povecana temperatura prebacivanja na 35 il 36 sa 30, uz broj obrtaja 1200. Kako bi se rešio problem gašenja prilikom paljenja, i pri stiskanju kvacila (svega dva tri puta u vožji, ali je problem), Auto kalibracija uradjena bez upaljene klime i od tada je potrosnja 7.3-4. Ali uz problem povremenog gašenja na semaforu (kvacilo i pad obrtaja) UZ upaljenu klimu, sa ugašenom klimom tih problema nema.
Sobzirom da je auto 70 posto na otvorenom ovo je sve dobro, drugih problema nema.
Na samu potrošnju tj. prosek, veliki uticaj ima pumpa na kojoj sipam odnosno kako legne pištolj za punjenje, jer jednom prilikom se jasno videlo kako oko pištolja izbija plin. koji sam ja platio

. 99% plina je sipano na lukoil pumpama (sa popustom 3din).
ugruba matematika
13000 km = 962*74 + 40*160 = 77588
13000 km = 734,5*160=117520ispade 39932 din još malo pa sam otplatio ugradnju gasa.
Prethodna vozila su mi bila isto na plin, i nije bila potrosnja 30 posto veća od benzina, pa mi je ovo puno, ali navikne se čovek, i ovako po sprit de moja fabija najmanje troši benzina

sa potrošnjom plina sam takodje među nižima pa šta da se bunim

Mape nikad nisu korigovane do sada, vec se samo pusti autokalibracija, stoga verujem da postoji mogucnost još da se umanji potrošnja, al treba vremena odvojiti za tu igru.
A globalno o vozilu, zadovoljan sam škodom, ali prvenstveno mislim da je caka u primerku koji sam kupio, relativno mlad 2009, 130k imao kad sam ga uzeo, i što je najbitnije održavan u nekom dobrom servisu jer delovi na njemu su sa VW, pa i pločice (sa vw logom) za koje su mi rekli da su onako potrosene i da ce još moći 10k, to su mi rekli i sad posle 30k predjenih