Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 23453 puta)

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurg

Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #180 poslato: 29. Nov, 2023. 12:31 »
A i ti si mjerodavan isto :) umislio da je kamiq ne znam sta a ono skoda fabia :))) ne smijem da zamislim sta bi bilo da imas tuarega :)

Na mreži maradona

« Odgovor #181 poslato: 29. Nov, 2023. 12:32 »
А скоро сам се возио у најновијем МЛу као сувозач и некако сам се осећао стиснуто, а моји габарити су, мислим, негде просечни - 180 цм висине и 0,11 тона тежине.
Komentar za manjak mesta u E klasi je bio na osnovu mog iskustva. Vozio sam se u autima slične klase i tamo je bilo više mesta.
Visok sam 195+. Kad sam gledao auta, prodavac mi je rekao da ni ne pokušavam ući u Atecu  =)), a Karoq je isto mali auto za mene. Tako da je izbor bio Superb ili A6, A8..
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže hirurg

« Odgovor #182 poslato: 29. Nov, 2023. 12:37 »
Ja visok 194. Al taj jedan centimetar je ocito 20 cm i stanem u karoq ko od sale. Al ajde

Van mreže fobia24

« Odgovor #183 poslato: 29. Nov, 2023. 12:39 »
kupiš jednu mazdu, loša
kupiš drugu mazdu, loša
pa posle toga svako bi stao, ali ne, ti kupuješ još dve mazde
ok, važi
Ocigledno imas problem sa razumevanjem pa da pojasnim malo detaljnije. 323f sam imao 2000 godine jednu. Tu sam spoznao da je trap lose uradjen i za km od 140.000km je vrisnula servo letva koja je u to vreme bila maltane nepopravljiva. Ostali delovi su bili papreno skupi i nje sam se resio. Drugu 323f sam kupio dosta kasnije kada je odrzavanje postalo povoljnije. Mazdu 6 prvu sam uzeo 2010 i po km je tek izasla iz garancije od prijatelja. Istoriju auta sam znao i on je bio razocaran u mazdu. Kupio je nov auto neplanirano jer nije smeo da rizikuje da ga ostavi kao jednom zbog safe moda u inostranstvu. Njoj je u garanciji zamenjen dpf i faktura koju on naravno nije platio je bila na preko 4000e. Dakle, taj auto je krs koliko i tvoja skoda jer je imao reklamaciju u garantnom roku. Meni je to bilo ok jer automobili se kvare u garanciji i vazno je da je to bilo reseno zamenom dela a ne popravkom. Nedugo nakon kupovine te mazde sam kupio jos jednu karavan zbog posla. Do kupovine druge mazde sam imao par manjih problema sa prvom zbog cega je nisam otpisao zbog nekog problema koji je resen i par manjih. Ali su na red dolazili vremenom veci problemi kao sto sam naveo u prethodnom postu. Obe mazde tada uporedo koje sam imao su odrzavane ekstra. Ulje menjano na 5 do 8000km. Ni jedan auto nisam odrzavao kao mazde. Ovu bolju sesticu koja je bila kao eksponat na forumu kako je sredjena i ocuvana i dan danas je kod tasta. Probleme koje je imala do 200.000km koliko ima danas skoda nema ni na 360.000km. Ako ti posebno volis mazdu, pa te vredja necije lose iskustvo sa njom, onda si kupio pogresan brend. Ja sam mazdu zbog mog iskustva, kao i iskustava vlasnika starih i novih vlasnika na bivsem mazda forumu precrtao kao brend i ako mi se estetski vrlo svidjaju. I to je moje iskustvo. Limariju da ne pominjem. Dvojna zastita voskom podova, stubovi, sajtne, sve napunjeno. To je jedino drzi u zivotu. Kada sam trazio u Sloveniji da uradim na skodi zastitu imao sam problem da se neko prihvati posla. Rekli su mi nije to japanac da mora da se zastiti i da rade japance ali ne i vagen program. Jedan servis ima dil sa dilerima da mu diler salje nove kupce japanskog brenda da iz salona ostave auto na zastiti dok je neuprljan auto i nov. Toliko o limariji japanaca. I slovenci sole puteve nenormalno. Sole se pre snega, tako da su putevi neprohodni jedino dok veje. Putevi se kod mene bele od soli dosta ranije nego vidim sneg. Dovoljno je da se nocu spusta temperatura oko nule. Zato se i zasticuju automobili cija antikorozivna zastita je losa fabricki. To je isto jedan od razloga i zasto sam sam prelomio za skodu i cekao da se dovrsi pola godine i nisam uzeo kiu sportage novi model. I za kije sam cuo da se preporucuje antikorozivna zastita odmah po kupovini.
« Poslednja izmena: 29. Nov, 2023. 12:45 fobia24 »

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #184 poslato: 29. Nov, 2023. 12:45 »
Komentar za manjak mesta u E klasi je bio na osnovu mog iskustva. Vozio sam se u autima slične klase i tamo je bilo više mesta.
Visok sam 195+. Kad sam gledao auta, prodavac mi je rekao da ni ne pokušavam ući u Atecu  =)), a Karoq je isto mali auto za mene. Tako da je izbor bio Superb ili A6, A8..
Знам да знаш, али ипак да питам, јеси ли пробао подешавати висину возачевог седишта?
У Ф4 мислим да се и свих 10 цм седиште може шетати горе-доле, што дефинитивно значи.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži maradona

« Odgovor #185 poslato: 29. Nov, 2023. 12:46 »
@hirurg Ne radi se o tome da li možeš da staneš. Ja stanem i u Megane, ali iza mene nema ni prst mesta. Šta mi vredi SUV ili limuzina, a iza mene niko ne može da sedne. A i ne približavam sedište kao žena.

Van mreže hirurg

« Odgovor #186 poslato: 29. Nov, 2023. 12:50 »
Slikacu karoq sedište kad podesim sebi. I iza prostor. Vidjeces da iza sjednes ti bez problema. Tako da te taj sto je rekao da ns mozes stati u Atecu prevario dobro. Isto ne sjedim ko zena i volim komociju :)

Na mreži maradona

« Odgovor #187 poslato: 29. Nov, 2023. 12:55 »
Svaka čast, još ćeš me ubediti da nisam dobro video svojim očima.

Na mreži observer

« Odgovor #188 poslato: 29. Nov, 2023. 13:17 »
Ne treba ispravka...direktor uvoznika je bio mirko marijanović

MM je bio direktor Progresa a oni su uvozili sovjetski program. Tojota je stizala preko Agroopreme ako se ne varam. Al da ne zamaramo mlade matoračkim pričama...
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži observer

« Odgovor #189 poslato: 29. Nov, 2023. 13:29 »
Ovu bolju sesticu koja je bila kao eksponat na forumu kako je sredjena i ocuvana i dan danas je kod tasta.

Kad ne znaš šta ćeš a ti uvali muku tastu :D

Ovaj post mi je više značio nego meseci proučavanja sajtova. Ipak dakle izbegavati daleki istok, meni prodje 10 godina dok trepnem a ne bih baš voleo da menjam trepne svakih 5 (kontate igru reči hehe)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže hirurg

« Odgovor #190 poslato: 29. Nov, 2023. 13:50 »
Svaka čast, još ćeš me ubediti da nisam dobro video svojim očima.
Ne, ti ces mene ubjediti da si Div :)

Van mreže che_guevara

• Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže che_guevara

« Odgovor #192 poslato: 29. Nov, 2023. 14:12 »
Kad ne znaš šta ćeš a ti uvali muku tastu :D

Ovaj post mi je više značio nego meseci proučavanja sajtova. Ipak dakle izbegavati daleki istok, meni prodje 10 godina dok trepnem a ne bih baš voleo da menjam trepne svakih 5 (kontate igru reči hehe)
ti voziš vrhunski auto, pored pomenute korole, najprodavaniji svih vremena i jedan od najboljih ikad, bez obzira na cenu
što znači jedino na dalekom istoku možeš naći isto ili bolje, to je već stvar ukusa...u evropi nemaš šta da tražiš osim naravno da pređeš u višu klasu kao recimo pasat ili nešto od bmw, ali i u tom slučaju ja bih pogled uputio na daleki istok :)
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži maradona

« Odgovor #193 poslato: 29. Nov, 2023. 14:18 »
Знам да знаш, али ипак да питам, јеси ли пробао подешавати висину возачевог седишта?
У Ф4 мислим да се и свих 10 цм седиште може шетати горе-доле, што дефинитивно значи.
Probao sam, ali mi ne odgovara visok polozaj za volanom. Nekako bas specificno namestim, ko je video zna o cemu pricam.

Van mreže SuperB

« Odgovor #194 poslato: 29. Nov, 2023. 15:32 »
evo šta posle škode  :)
https://n1info.rs/biznis/poznata-cena-novog-fijata-koji-ce-se-proizvoditi-u-kragujevcu/

Auu na status liči ta panda..... strašno.....

Kada sve sabereš,oduzmeš, pročitaš, razmisliš.... izgleda posle Škode Škoda  :)